Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 27.-28.04.2019.

Posted in Vijesti

ZAGREB – U sklopu 24. Edukativne muzejske akcije, u organizaciji Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva, na temu (Pre)hrane, u Tehničkom muzeju Nikola Tesla osmišljene su radionice pod nazivom U društvu pčela. Radionice će biti ovog vikenda, 27 i 28. travnja 2019. godine od 10,00 do 12,00 sati. Vodstvo u Apisariju ponavljat će se svakih pola sata. Radionice će se ponovno održati 2 i 10. svibnja te na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja. Sudjelovanje na radionicama koje su namijenjene svim uzrastima je besplatno uz kupljenu ulaznicu za stalni postav Muzeja.

ZAGREB – Ove godine kod zagrebačke Kockice dva vikenda zaredom moći će se gledati  filmske poslastice u kinu na otvorenom. U subotu, 27. travnja 2019. godine može se pogledati  “Black Panter”, a u nedjelju, 28. travnja hrvatski film “Osmi povjerenik”. Vikend kasnije, odnosno 4. svibnja svi posjetitelji će moći pogledati film “Izbavitelj 2”, a u nedjelju, 5. svibnja “Ljepoticu i zvijer”. Ulaz u DriveINkino  je besplatan, te se može uživati u filmskim večerima pod otvorenim nebom.

ZAGREB – Kulturno prosvjetno društvo «Sveta Klara» iz istoimenog novozagrebačkog naselja u subotu 27. travnja 2019. godine u prostorijama sportske dvorane Osnovne škole ˝Sveta Klara˝ organizira XII. Međužupanijske proljetne folklorne susrete. Tom prigodom će nastupiti mali i veliki folkloraši domaćina KPD ˝Sveta Klara˝, a uz njih i gostujuća društava KUD “Klek˝ iz Ogulina, KUD ˝Rečica˝ iz Rečice, KUD ˝Veleševec˝ iz Veleševca i  KUD ˝Sesvete˝ iz Sesveta. Uz nastupe folklornih društava izabrat će se najljepše tradicijsko ruho Susreta, a gostujuća društva će svoje društvo i zavičaj predstaviti i etno-gastro štandovima. Ulaz je slobodan, a program počinje od 19,30 sati.

ZAPREŠIĆ – Trideset i treća Smotra puhačkih orkestara Zagrebačke županije bit će održana u velikoj dvorani POU Zaprešić u nedjelju, 28. travnja 2019. godine, od 15,00 sati.

IVANEC – Nakon što je zbog lošeg vremena bila odgođena eko-akcija Zelena čistka koja je trebala biti održana 13. travnja, iz Grada Ivanca obavještavaju da će ova akcija biti održana u subotu, 27. travnja 2019. godine. Polazak za sve zainteresirane na radilište je u 9,15 sati ispred Gradske vijećnice Ivanec. Predviđen je obilazak nekoliko radilišta u samom Ivancu i užoj okolici u planiranom trajanju od oko sat i pol.

ČAKOVEC – U okviru Dana Međimurske županije ove nedjelje, 28. travnja 2019. godine, održat će se Treći čakovečki polumaraton Zrinski. S početkom u 10,00  sati u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Čakovcu započet će utrka građana i polumaraton koji će proći svim dijelovima grada prema cilju na Trgu Republike. Do sada je prijavljeno preko 700 sudionika, a zainteresirani se  mogu prijaviti i u subotu, 27. travnja od 10,00 do 18,00 sati u zgradi Scheier, kao i na dan same utrke.

MOLVE – Najpoznatiji ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado dolazi u Podravinu. Svoj koncert „Neka sija sunce svima“ održat će se ove nedjelje, 28. travnja 2019. godine u Sportskoj dvorani u Molvama. Koncert organizira Društvo za povjesnicu i starine Molve, a ovo je samo nastavak trogodišnje suradnje molvarskog Društva i ansambla Lado.

loading