Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 27.-28.07.2019.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Na Ljetnoj pozornici Tuškanac do srijede, 31. srpnja bit će prikazana četiri filmska hita s nedavno završenog Festivala mediteranskog filma Split. U subotu, 27. srpnja se prikazuje talijanska mafijaška drama “Sitne ribe”, napeti španjolski politički triler “Vlast” bit će prikazan 30. srpnja, a za kraj 31. srpnja projekcija je argentinskog trilera “Optužena”. Sve projekcije su u 21,30.

ZAGREB – Kao i svakog ljeta, tijekom školskih praznika u Zoo vrtu svi školarci mogu sudjelovati u već dobro poznatoj avanturi – Divljem ljetu. Riječ je o petodnevnom program u kojem djeca imaju priliku u društvu zmija, medvjeda, papiga i drugih divljih životinja saznati zanimljivosti iz svijeta prirode, ali i neke zanimljive činjenice iz znanosti. Brinu se o životinjama kroz ulogu timaritelja, izvode razne pokuse i eksperimente, sudjeluju u praktičnom radu ili se pak zabavljaju igrajući edukativne igre. Divlje ljeto traje do 06. rujna.

NEDELIŠĆE – Udruga za organizaciju natjecanja u oranju Međimurske županije organizira 15. Županijsko natjecanje u oranju u subotu, 27. srpnja u Nedelišću. U organizaciju su uključeni i Ministarstvo poljoprivrede te općina Nedelišće, dok je glavni pokrovitelj ove manifestacije Međimurska županija. Dvojica prvoplasiranih natjecatelja branit će boje Međimurske županije na 17. natjecanju orača Republike Hrvatske. Natjecanje se organizira se u dvije kategorije: oranje plugovima ravnjacima i premetnjacima, počinje u 10,00 sati, a objava rezultata i proglašenje pobjednika je u 14,00 sati.

ZAGREB – Ovog vikenda, u subotu i nedjelju, od 11,00 do 13,00 sati u Botaničkom vrtu bit će održane tomago radionice, radionice izrade minijaturnih cvjetnih kolaža od suhih latica. Osim ovog vikenda, radionice će biti održane 24. i 25. kolovoza te 28. i 29. rujna.

BEDEKOVČINA – Ljeto na Bajerima, u organizaciji općine Bedekovčina, tamošnjih udruga i Turističke zajednice područja Srce Zagorja, pokrenuto s ciljem revitalizacije Bedekovčanskih jezera donosi još nekoliko programa, odnosno predstava na otvorenom. Tako posjetitelji ove nedjelje, 28. srpnja od 20,00 sati mogu pogledati predstavu Hit teatra Metoda za brak. U slučaju lošeg vremena predstave se sele u osnovnu školu Bedekovčina.

KRIŽEVCI – Delegacija Koprivničko-križevačke županije predvođena županom Darkom Korenom posjetila je križevačku Gimnaziju Ivana Zakmardija Dijankovečkoga gdje su se susreli s novim ravnateljem Ivanom Peklićem, koji je na dužnost stupio s prvim danom srpnja. Peklić je zahvalio predstavnicima Županije na podršci te predstavio rad Gimnazije te razvojne planove za naredno razdoblje. Župan Koren poželio je novom ravnatelju uspjeh u radu i naglasio kako će Županijska uprava i dalje biti na raspolaganju križevačkoj Gimnaziji i nastojati maksimalno poboljšati materijalne uvjete za učenike i učitelje.

IVANIĆ GRAD/SAMOBOR/PISAROVINA – Proslave blagdana svete Ane ovog će vikenda obilježit nekoliko gradova na području Zagrebačke županije. Svetkovina u Breškoj Gredi u Ivanić Gradu bit će u nedjelju, 28. srpnja dok se bogatim i raznovrsnim programom Anino tradicionalno, od petka do nedjelje, obilježava u Samoboru. Tradicionalno proštenje povodom blagdana svete Ane bit će održano u nedjelju, 28. srpnja u Bratini u općini Pisarovina, a istog dana proštenje će biti i u Donjoj Kupčini.

loading