Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 28.01.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Čestitku hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji, igračima, trenerima i vodstvu, povodom ulaska hrvatske reprezentacije u polufinale Europskog prvenstva te senzacionalne igre protiv Poljske, uputio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. „Bravo, veličanstveno, sjajno! Pobjeda nad domaćinom u koju ste unijeli sav svoj talent, rukometno znanje i silnu energiju. Utakmica za povijest. I k tomu prolaz u polufinale. Hvala vam na neponovljivom sportskom događaju. Ponosimo se vašim uspjehom i načinom na koji ste do njega došli. Pokazali ste kako se brane boje Hrvatske, i kako i nemoguće postaje moguće“, piše u čestitki zagrebačkog gradonačelnika.

VARAŽDIN – Veleposlanika Kanade u Republici Hrvatskoj Daniela Maksymiuka, koji danas boravi u Varaždinu, primili su jutros u salonu Gradske vijećnice gradonačelnik Varaždina Goran Habuš i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić. Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima bolje poslovne suradnje između hrvatskih, odnosno varaždinskih i kanadskih gospodarstvenika. O toj temi se govorilo i u Multimedijskoj dvorani Palače Herzer gdje je održan seminar  o Sporazumu o slobodnoj trgovini između Europe i Kanade. Gradonačelnik Habuš ističe da je susret s veleposlanikom početak dobre suradnje i dodaje da su do sada suradnju ostvarivale pretežito velike tvrtke, a sada se prilika da budu konkurentni, nudi i manjim tvrtkama. Zamjenik župana Kišić tvrdi da se dobra suradnja može s Kanadom ostvariti i na području obrazovanja i kulture, s obzirom da u Kanadi postoji velika zajednica Hrvata.

ZAGREB – Za projekt „Hospicij – Bolnica u kući“ grad Zagreb izdvojio je 600 tisuća kuna. Riječ je o jedinstvenom projektu u Hrvatskoj koji ima za cilj smanjiti trajanje boravka u bolnici odnosno omogućiti liječenje u domu pacijenta. Projekt je do sada pokazao značajne financijske uštede u zdravstvenom sustavu, a pacijentu osigurao kvalitetnu zdravstvenu skrb.

KRAPINA – Nastavlja se provedba trogodišnjeg programa “Osobni asistent za oboljele od mišićne distrofije” Udruge distrofičara Krapina. Ugovor o nastavku u prostorijama Ministarstva socijalne politike i mladih u Zagrebu potpisala je predsjednica udruge Mirjana Janžek. Vrijednost za jednu godinu iznosi 575.400 kuna, a ovim programom nastavlja se pružanje usluge asistencije za 12 korisnika. Projekt ima i dodatnu vrijednost jer je 12-ero ljudi koji su radili kao osobni asistenti zadržalo svoj posao.

ZAGREB – Natječaj za dodjelu Godišnje nagrade Nikola Tesla- Genij za budućnost, u sklopu obilježavanja 160. obljetnice rođenja ovog velikog svjetskog znanstvenika, sinoć je u zagrebačkom Tehničkom muzeju Nikola Tesla otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Nagrade se dodjeljuju sedmu godinu za redom , a natječaj je otvoren do 1. ožujka. Raspisan je u tri kategorije; Kviz znanja za školarce i studente te projekti uporabni predmeti-replika Teslinog izuma te kategorije proširenog Teslinog djelovanja. .Proglašenje najboljih radova i pobjednika bit će na sam dan rođenja Nikole Tesle, 10. srpnja, u Zagrebu.

IVANIĆ GRAD – Radionica u sklopu EU projekta IN PODUZETNIK – Interaktivna baza podataka poduzetnika održat će se danas u prostorijama Srednje škole „Ivan Švear“ s početkom u 13,00 sati. Radi se o projektu koji, osim što kreira interaktivnu bazu podataka, potiče obrazovanje za poduzetništvo u suradnji sa strukovnim školama, razvija pozitivan odnos prema cjeloživotnom učenju te potiče poduzetničku kulturu u društvu. Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2007.-2013. Zajednički ga provode Zagrebačka županija i Obrtnička komora Zagreb.

KRIŽEVCI – Radionica „Komunikacija u poduzetništvu u sedam koraka“ održana je u križevačkoj Srednjoj školi „Ivan Seljanec“, a namijenjena je bila učenicima maturantima kuharskog i ugostiteljskog smjera. Cilj je bio približiti im izazove koji ih očekuju nakon školovanja, kako napisati i pripremiti kvalitetan životopis, kako se što bolje predstaviti poslodavcu tijekom razgovora, kako javno nastupati u svakodnevnoj komunikaciji s potencijalnim korisnicima usluga. Održana je i radionica timskog rada kako bi se sudionicima što više približila važnost timskog rada s ciljem napredovanja i poboljšanja kvalitete usluge. Radionicu je vodila Ljiljana Petrlić, koja ja na svom primjeru iz 20-ogodišnje karijere u uslužnoj djelatnosti, učenicima djelomično pokazala kako odgovoriti na svakodnevne poslovne izazove.

MALA SUBOTICA – Donacija vatrogasne opreme u vrijednosti 20 tisuća kuna Državne uprave za zaštitu i spašavanje stigla je u DVD Mala Subotica iz Međimurja. Donacija se sastoji od radnih odjela, zaštitne opreme, potopne pumpe i svega onog što će vatrogascima DVD-a Mala Subotica biti potrebno pri intervencijama u zaštiti od požara ili poplave.

loading