Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 28.06.2017.

Posted in Vijesti

KRAPINSKE TOPLICE – Jedan od prvih malih obiteljskih hotela u Hrvatskom Zagorju,  Villa Magdalena, koji je tri godine zaredom proglašen najboljim malim kontinentalnim hotelom u Hrvatskoj, napravio je jedinstveni iskorak u ponudi kontinentalnog turizma. Svjesni smo da su investicije ključ opstanka na sve zahtjevnijem tržištu i odgovor na potrebe gostiju, iz čega je i krenula ideja o proširenju kapaciteta hotela. Zagorje ima ogroman turistički potencijal te sam siguran da će naš primjer potaknuti i druge investitore da obrate veću pozornost i potraže mogućnosti za ulaganja u našem kraju, kazao je danas prilikom otvorenja obnovljenog i proširenog hotela vlasnik hotela Ivan Petrović te dodao kako je investicija financirana s 2 milijuna kuna vlastitih sredstava. Villa Magdalena jedinstvena je po tome što je svaka smještajna jedinica opremljena jacuzzijem s termalnom vodom u dnevnom boravku. Novost su i dvije konferencijske dvorane, čime se ovaj hotel pozicionirao kao poželjan odabir i za različite poslovne aranžmane, što je potvrdio i ministar turizma Gari Cappelli. Preuređenjem, hotel Villa Magdalena ima mogućnost pozicionirati se i kao mjesto poslovnih susreta i konferencija što će doprinijeti cjelogodišnjoj ponudi Zagorja i općenito kontinentalnog djela Hrvatske, rekao je ministar. Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar ovom je prilikom istaknuo kako je sinergija između investitora i jedinica regionalne i lokalne samouprave ključ uspjeha ovakvih projekata. Iznimno je važno da ulagači imaju potporu institucija od početka pa do kraja projekta jer tako šalju poruku i drugim investitorima da su dobrodošli na našem području, istaknuo je Kolar.

VARAŽDIN – Svečanost dodjele županove nagrade najboljim učenicima Varaždinske županije, državnim prvacima u natjecanjima u znanju i strukovnim disciplinama u školskoj 2016./2017. održana je danas u Varaždinu. Prijemu za učenike i njihove mentore, uz župana Varaždinske županije Radimira Čačića, prisustvovali su i zamjenik župana Tomislav Paljak te predsjednik Županijske skupštine Alen Runac. Naime, na školskim natjecanjima sudjelovalo je 7300 učenika, na županijskim i međužupanijskim 2571 učenik, a na državnim čak 178 učenika i 5 zborova. Na kraju svih natjecanja, Varaždinska županija ove godine ima 15 državnih prvaka, 12 drugih i 17 trećih mjesta. Proteklih deset godina, veliki doprinos izvrsnim rezultatima postiže se kroz rad s darovitim učenicima kroz 10 centara izvrsnosti, rekao je župan Radimir Čačić osobito zadovoljan što se radi o rezultatima mahom ostvarenih u STEM području, a što je budućnost i jamstvo razvoja Varaždinske županije. Inače, Varaždinska županija je krajem prošle godine dobila vrijedno međunarodno priznanje, kao jedina Europska točka za darovite u Hrvatskoj te je time postala i dio europske mreže za darovite.

ZAGREB – Zahvaljujući festivalu Zagreb Classic, Zagrepčani ali i brojni turisti imat ce priliku ovog četvrtka, 29. lipnja prisustvovati zajedničkom koncertu Gorana Bregovića i Zagrebačke filharmonije. Koncert pod nazivom Tri pisma iz Sarajeva bit ce održan na Trgu kralja Tomislava s početkom u 21 sat, a riječ je o najnovijem autorskom projektu Gorana Bregovića. Koncert Gorana Bregovića i Zagrebačke filharmonije bit ce održan pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i besplatan je za sve posjetitelje.

KOPRIVNICA – Nakon jučerašnje konstituirajuće sjednice Županijske skupštine, čelnici Koprivničko-križevačke županije održali su danas konferenciju za medije. Bila je ovo prilika da novi predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar kaže kako su dogovorene konkretne mjere za poboljšanje uvjeta života građana s posebnim naglaskom na osobe starije životne dobi, a upravo je to temelj suradnje HSU-a i HDZ-a te MREŽE nezavisnih lista. Osam je mjera, a Koprivničko-križevačka županija ugradit  će ih u politike brige o starijim i nemoćnim osobama, dodaje župan Darko Koren iako se neke od navedenih mjera već provode. Na današnjem druženju s novinarima najavljena je i prva radna sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije koja će se održati 13. srpnja.

KOPRIVNICA – Udruga Roma „Korak po korak“ iz Koprivnice pokrenula je poljoprivrednu djelatnost te članovi Udruge sade povrće, krastavce i feferone. Plantaža krastavaca u blizini koprivničkog Kampusa daje prve urode, a projekt je pokrenula udruga u suradnji s Gradom Koprivnicom, kaže predsjednik Franjo Horvat, dok gradonačelnik Mišel Jakšić ističe kako je Udruga od Grada dobila zemljište na korištenje na pet godina. Svaki dan na plantažu krastavaca dolazi raditi 12 Roma, a kad je više posla, dođe ih još 18.

ZAGREB – Hrvatski inovatori i poduzetnici postigli su izniman uspjeh na 10. Međunarodnoj izložbi ekonomskih I znanstvenih inovacija –INTRAG 2017  koja je završena u Međunarodnom kongresnom centru u poljskim Katowicama. U konkurenciji brojnih poljskih inovacija i 15 država iz cijeloga svijeta 9 hrvatskih inovatora i poduzetnika osvojilo je 12 nagrada. Najuspješniji hrvatski izlagač bio je Vjekoslav Majetić, Dok-Ing s inovacijom TOM-TOM, Multifunkcionalno električno komunalno vozilo, nagrađen platinom. Organizatori ovogodišnjeg nastupa hrvatskih inovatora su Savez hrvatskih inovatora i Savez inovatora Zagreba uz potporu Gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića i HGK.

ČAKOVEC – O projektu „Školski obroci svima!“, kojim je Međimurska županija odlučila doskočiti problemu isključenosti djece čije su obitelji u riziku od siromaštva, te im omogućila da ih u školama u protekloj školskoj godini dočeka topli i zdravi obrok, bilo je riječi na danas održanoj završnoj konferenciji projekta u županijskoj Maloj vijećnici u Čakovcu. Bespovratna sredstva za projekt vrijedan milijun kuna osiguran je u Fondu europske pomoći za najpotrebitije, a s tim je sredstvima osigurana prehrana za 1200 međimurskih školaraca, kaže voditeljica projekta, a ujedno i pomoćnica pročelnika Sonja Tošić Grlač i naglašava da je Međimurska županija u ovom projektu dobila najviše sredstava od svih županija u Hrvatskoj te da će iznimno pozitivne rezultate projekta prezentirati i na sastanku u resornom ministarstvu 05. srpnja, s intencijom da se s projektom nastavi i dalje.

KOPRIVNICA – Predstavljeni su rezultati projekta „SuPER – sigurni u prometu“ Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Grada Koprivnice. Projekt je vrijedan 78 tisuća kuna, a cilj je bio stjecanje znanja o pravilnom ponašanju tijekom vožnje kod mladih, podizanje svijesti kod donositelja odluka o zaštiti mladih od stradavanje u prometu te povećanje prometne kulture kod mladih u Koprivničko-križevačkoj županiji. U sklopu projekta održane su radionice, okrugli stolovi, javnerasprave i info točke, a snimljen je i video spot koji govori o opasnostima vožnje pod utjecajem alkohola te posljedicama koje stradavanje u prometu ima za žrtvu i cijelu obitelj.

ZAGREB – Zagrebačka županija proglasila je  2016. i 2017. godinama bijele rode. Po broju prstenovanih mladih roda ova je godina rekordna. Naime,  broj obilježenih mladih roda popeo se na 202 što je gotovo dvostruko u odnosu na brojeve ptića  zadnjih nekoliko godina. Prstenovanje je ove godine provedeno petu godinu za redom i do danas je obilježeno ukupno 608 mladih roda.Najviše ptića bijele rode prstenovano je u gradu Vrbovcu čak 69, potom u općinama Pisarovina 49 i Dubrava – 43. Od naselja dominira Donja Kupčina s 49 ptića roda, pa Brčevec s 28 i Donja Zdenčina s 24 prstenovana ptića rode.

loading