Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 28.07.2015.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Zastupnici zagrebačke gradske skupštine na 31. sjednici raspravljaju o rebalansu ovogodišnjeg proračuna.

Proračun usvojen krajem prošle godine uvećan je za 250 milijuna kuna te iznosi 7,1 milijardi kuna. Rebalansom će najviše dobiti Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, pojašnjava pročelnik gradskog ureda za financije, Slavko Kojić te ističe da se na ovaj način želi održati dosadašnja razina kvalitete.

Na rebalans se osvrnuo i predsjednik gradske skupštine, Darinko Kosor koji naglašava kako prijedlog rebalansa nije utemeljen niti na ostvarenju iz 2014. niti na procjeni ostvarenja 2015. godine. Ovakav rebalans proračuna, kako ističe, Andrija Mikulić, neće podržati ni gradski HDZ jer nije realan.

KRIŽEVCI – Ugovor o sufinanciranju troškova smještaja korisnika s područja grada Križevaca u privatne ustanove socijalne skrbi za starije i nemoćne osobe danas su potpisali gradonačelnik Križevaca Branko Hrg i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren. Zajedno će korisnicima subvencionirati smijestaj do 50% iznosa, u omjerima: 25% Grad Križevci, 25% Koprivničko-križevačka županija.

Na području Križevaca tri su privatna doma za starije. Ugovor je potpisan za ovu godinu, uz najavu da će se iz godine u godinu obnavljati.

IVANIĆ GRAD – Novi sustav polupodzemnih kontejnera, njih pet, postavljen je na tržnici Maznica u Ivanić Gradu gdje se sada otpad prikuplja i razvrstava na ovaj novi način, a koji se već primjenjuje u Velikoj Gorici i Samoboru.

Prednosti ovakvog načina odvojenog prikupljanja otpada su i velik kapacitet na malom prostoru. Svaki od postavljenih kontejnera je volumena pet kubičnih metara, a otporni su i na vremenske utjecaje.

Postavljeni kontejneri namijenjeni su građanima koji ih mogu koristiti kao “zeleni otok” za odlaganje komunalnog otpada, otpadne plastike, papira, stakla i tekstilnog otpada.

LUDBREG – Otkako je počeo s radom u novouređenim prostorijama doma u naselju Hrastovsko, usluge Centra za razvoj poduzetništva u Ludbregu koristi troje poduzetnika početnika.

U Poduzetničkom inkubatoru koji djeluje u sklopu centra, smještena su mala poduzeća, koja tek počinju poslovati ili su u fazi razvoja, a potrebna im je pomoć u prostoru i stručna pomoć kroz savjetodavne, konzultantske te administrativne usluge.

Službeno otvorenje centra bit će u rujnu, a kako je jedan od zadataka u poduzetnički inkubator integrirati tvrtke koje koriste napredne tehnologije, vodstvo inkubatora objavilo je  javni poziv svim zainteresiranim pojedincima i IT tvrtkama koje žele sudjelovati na razvoju informatičkih rješenja da se jave na kontakte koji su objavljeni na internet stranicama centra www.lucera.hr

KOPRIVNICA – Svjetski dan hepatitisa, koji se obilježava 28. srpnja, prigodno je obilježen u Koprivnici minulog vikenda. Susret je organizirala Udruga liječenih i oboljelih od hepatitisa „Hepatos“ Koprivnica u suradnji s Infektološkim odjelom Opće bolnice Koprivnica.

Članovi Udruge informirali su zainteresirane o ovoj vrsti bolesti, dok su liječnici infektolozi građanima davali stručne informacije o virusnim hepatitisima. Druženje na koprivničkom trgu nije jedino u sklopu obilježavanja Svjetskog dana hepatitisa. Sutra će od 13,00 do 14,00 sati na Infektološkom odjelu koprivničke bolnice biti organizirano besplatno testiranje građana na hepatitis C.

KRAPINA – Tradicionalna manifestacija „Ljeto u Krapini“ počinje 1. kolovoza i traje do 30. kolovoza.

Zanimljivi programi, koji će posjetitelje upoznati s Krapinom kakva je ona nekada bila, tijekom kolovoških nedjelja održavat će se na “Hušnjakovom” s početkom u 17,00 sati, no program manifestacije proširen je i na subote. Stoga će tijekom četiri kolovoške subote ispred Pučkog otvorenog učilišta biti organizirano kino na otvorenom te kazališne predstave.

Organizatori Ljeta u Krapini su Turistička zajednica grada Krapine, Pučko otvoreno učilište Krapina i Grad Krapina, a medijski pokrovitelj je Radio KAJ.

loading