Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 28.09.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Grad Zagreb objavio je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za davanje vrtnih parcela na korištenje na području gradskih četvrti Novi Zagreb – zapad i Peščenica – Žitnjak. Riječ je o ukupno 47 parcela u površini od 50 metara četvornih, od kojih su 32 na području Gradske četvrti Novi Zagreb – Zapad, na lokaciji Mrkšina ulica i 15 na području Gradske četvrti Peščenica-Žitnjak, na lokaciji Ulica I. gardijske brigade „Tigrovi“. Parcele se daju na korištenje besplatno na dvije godine, za proizvodnju hrane, začinskog bilja i cvijeća za vlastite potrebe. Natječaj traje 15 dana od dana objave.

ZAGREB – Obilazak novih objekata i vizura  povodom završetka prve faze projekta Modernizacije zoološkog vrta u Zagrebu bit će održan danas. Projekt se sastoji od 18 aktivnosti i potprojekata, od kojih 15 obuhvaća izgradnju i rekonstrukciju objekata i obnovu kulturne baštine, dok su dvije aktivnosti organizacijskog i koordinacijskog karaktera te su osigurale privremeno funkcioniranje Zoološkog vrta tijekom provođenja radova. Ukupna vrijednost projekta je  37.853.343 kuna, od čega se čak 95%, odnosno 35.960.675 kuna financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Projektom se jača turistički potencijal grada Zagreba kroz povećanje turističkog i edukacijskog potencijala i ponude Zoološkog vrta, uz istovremenu uspostavu učinkovitijeg sustava upravljanja i poslovanja ustanove.

ZAGREB – Konferencija za medije na kojoj će biti predstavljen program manifestacije Dani Jelačića, organizirane povodom 21. Dana grada Zaprešića, te otvorenje izložbe Udruge likovnih stvaralaca Zaprešić i Udruge „Žena zna“ održat će se danas u prostorijama Turističke zajednice Zagrebačke županije u Zagrebu. Izložbu će otvoriti gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

loading