Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 28.12.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Otvoreno je sanjkalište na livadi na Cmroku. Za sada još snijegom nije pokrivena cijela livada, ali se to možete očekivati tijekom ovog tjedna, ukoliko to dopuste vremenski uvjeti. Naime, na livadu na Cmroku u 20 kamiona dovezeno je 300 metara kubičnih snijega iz Gornje Bistre, kako bi najmlađi Zagrepčani mogli uživati u snježnim radostima.

ZAGREB – Valjanost besplatnih kupona izdanih za 2016. godinu, produljuje se do kraja siječnja 2017. godine, korisnicima koji su to pravo ostvarili temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Zagreba, priopćio je ZET. Produljenje se odnosi na umirovljenike čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3.200 kuna mjesečno kao i na radno nesposobne osobe koje su korisnici zajamčene minimalne naknade, te osobe čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3.200 kuna mjesečno, a starije su od 65 godina. Postojeći besplatni kuponi produžuju se i osobama koje imaju status roditelja njegovatelja, dobrovoljnim darivateljima krvi te članovima obitelji smrtno stradalog, zatečenog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata.

ZAGREB – Za zimsku službu na  županijskim i lokalnim cestama na području Zagrebačke županije osigurano je 14,2 milijuna kuna. Zimska služba brine za 1.283 km županijskih i lokalnih cesta za što je osigurano 28 vozila s ralicama i posipačima, 4.000 tona soli i 4.000 metara kubičnih sipine. Šest je mjesta pripravnosti Okuje, Goričica, Vrbovec, Samobor, Jastrebarsko, Zaprešić i Ivanić Grad. Za zimsko održavanje 333 kilometra državnih cesta, stara Karlovačka, Zagorska te državna cesta prema Vrbovcu brinu Hrvatske ceste, osigurano je 4.950 tona soli te 1.526 metara kubičnih sipine.

ČAKOVEC – Ugovori s 19 studenata o stipendiranju potpisani su u čakovečkoj gradskoj vijećnici. Riječ je o studentima koji se školuju za zanimanja koja su na području Grada Čakovca deficitarna, a dio su od 305 redovnih studenata koji trenutno primaju gradsku stipendiju. Inače na Javni natječaj koji je raspisan početkom jeseni javilo se 87 novih studenata, a njih 80 zadovoljilo je uvjete natječaja. Ukupno je dodijeljeno 98 stipendija, od čega 18 za diplomski studij. Od 2000. godine do danas  Grad Čakovec je stipendirao 1.765 studenata, na što je iz Proračuna Grada Čakovca izdvojeno gotovo 30 milijuna kuna.

ZABOK/BRAČAK – Nakon nekoliko promijenjenih rokova za puštanje u promet 5,3 kilometara duge dionice brze ceste od čvora Andraševec (Bračak) do čvora Bedekovčina, iz Hrvatskih cesta se doznaje da je predan zahtjev za tehnički pregled, odnosno da su radovi na ovoj prometnici u potpunosti završeni. Iz Hrvatskih cesta su do 31. prosinca najavili i završetak cesta Valentinovo – Petrovsko,  Zlatar – Mače te Bračak – Bedekovčina.

KOPRIVNICA – U znak zahvalnosti na uspješnoj suradnji tijekom godine na izmaku koprivničko-križevački župan Darko Koren primio je predstavnike Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije. Župan Koren zahvalio je vatrogascima na svemu što su učinili i što čine za Županiju, te istaknuo podršku Županije njihovom radu osvrnuvši se na napredak vatrogastva u svim segmentima. Predstavnici vatrogasaca istaknuli su kako Koprivničko-križevačka županija izdvaja najviše sredstava za nabavu vatrogasne opreme i vatrogasnih vozila što značajno unapređuje rad vatrogasnih društava.

VARAŽDIN – Hrvatska zajednica tehničke kulture na nedavno održanoj svečanosti u Zagrebu dodijelila je priznanja pojedincima koji su svojim djelovanjem doprinijeli ugledu i rezultatima tehničke kulture u cjelini. Među dobitnicima su i desetorica pojedinaca iz Varaždinske županije, a Zajednica tehničke kulture Grada Varaždina dobila je kao jedina s područja Hrvatske Povelju s novčanom nagradom za aktivnosti u 2015. godini. Tim povodom, predstavnike Zajednice tehničke kulture Grada Varaždina, danas će u gradskoj vijećnici primiti i na priznanjima im čestitati gradonačelnik Goran Habuš

loading