Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 28.12.2017.

Posted in Vijesti

NOVI MAROF – Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja  Predrag Štromar danas, 28. prosinca 2017. godine je u Novom Marofu s gradonačelnikom Sinišom Jenkačem potpisao nekoliko Ugovora o dodjeli sredstava iz programa kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda. Riječ je o ugovorima vrijednim oko 330 tisuća kuna za tri projekta i to sufinanciranju izrade prostornog plana, obnove nerazvrstanih cesta, te izgradnje ograde školskog igrališta u Novom Marofu. Potpisivanje ugovora bilo je prilika i za razgovor o razvojnim projektima koji se na području Grada Novog Marofa realiziraju uz financijsku potporu ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, kao i projektima koji su u pripremi.

ZAGREB – Zagreb je poznat kao grad koji podupire kako amaterski tako i vrhunski sport. Tako je danas, 28. prosinca 2017. godine u Gradskoj upravi na sastanku zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića s predstavnicima Hrvatskog judo saveza dogovoren nastavak suradnje pri organizaciji velikih natjecanja u 2018. godini koja će biti bodovana za sljedeće Olimpijske igre. Kako ističe Sandra Čorak, predsjednica Hrvatskog judo saveza, osim što su iznimno cijenjena među svjetskim sportašima, judo natjecanja u Hrvatskoj potiču i zagrebačko gospodarstvo. – Ta sva natjecanja ove su godine okupila oko 1500 sportaša, a poznat nam je podatak kako smo pridonijeli gospodarstvu Zagreba s barem 5 milijuna kuna koja su ostvarena u hotelijerstvu –  istaknula je Čorak. Grad Zagreb iduće godine namjerava investirati oko dva milijuna kuna u realizaciju velikih natjecanja u organizaciji Hrvatskog judo saveza.

KRAPINA – Svečanost dodjela stipendija za akademsku godinu 2017./2018. okupila je danas, 28. prosinaca 2017. godine studente s područja Grada Krapine u uredu gradonačelnika Zorana Gregurovića. Ugovore je potpisalo 20 talentiranih studenata koji su tako ostvarili pravo na korištenje stipendije koja iznosi 700 kuna mjesečno i isplaćuje se 10 mjeseci u godini. Stipendije će između ostalog, poslužiti za hranu u menzi, ali i za ostale „studentske“ aktivnosti, ispričala je Tea Bigec, dobitnica stipendije koja studira promet u Rijeci. Inače, Krapina za stipendije izdvaja 390 tisuća kuna iz proračuna, a u cilju je povećati broj stipendista do 30%. – Drago mi je što svake godine povećavamo broj stipendija jer to nije trošak nego ulaganje u znanje, naše mlade te budućnost grada Krapine – naglasio je gradonačelnik Gregurović dodajući da je u planu iduće godine izmijeniti pravilnik o stipendijama, kako bi se jedan dio stipendija dodijelio prema socijalnom kriteriju, a drugi dio po kriteriju izvrsnosti. U ovoj školskoj godini dodijelit će se i pet učeničkih stipendija u iznosu od 350 kuna mjesečno.

VARAŽDIN – Potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija Varaždinske županije za 2017./2018. godinu upriličeno je danas, 28. prosinca 2017. godine u skupštinskoj dvorani županijske palače u Varaždinu. U prisustvu župana Varaždinske županije Radimira Čačića i njegovog zamjenika Tomislava Paljaka dodijeljeno je 55 stipendija i to 13 učeničkih i 42 studentske. Studentske stipendije iznose 700, a učeničke 300 kuna. Župan Čačić dodijelio je i posebnu nagradu studentici fizike i matematike Maji Brlenić. Nagrada se dodjeljuje kao poticaj nadarenim studentima koji se školuju za zanimanja od posebnog interesa za Varaždinsku županiju.

KRIŽEVCI – Nakon višegodišnjeg procesa, Grad Križevci je konačno, kao posljednji u Hrvatskoj, osnovao tvrtku za vodoopskrbu. Tvrtka Vodne usluge upisana je u sudski registar 22. prosinca 2017. godine, a Grad Križevci sad konačno ima pristup sredstvima koje se tiču razvoja i gradnje vodoopskrbne mreže, naglašava gradonačelnik Mario Rajn te ističe kako se tu izdvajaju dva velika projekta – Aglomeracija Križevci i Grupni vodovod Križevci ukupno vrijedni 350 milijuna kuna. Na današnjem predstavljanju aktivnosti i planova, istaknuto je kako bi radovi na ova dva projekta trebali krenuti u 2019. godini.

VARAŽDIN – Tradicionalni božićno- novogodišnji prijem za predstavnike medija priredili su danas, u četvrtak 28.prosinca 2017. godine, čelnici ŽO SDP-a Varaždinske županije. Zahvalivši svima na korektnom praćenju i izvještavanju, u izbornoj i vrlo izazovnoj godini, predsjednik ŽO SDP-a Varaždinske županije Mario Habek je naglasio kako će i godina pred nama donijeti odgovore na mnoga pitanja kroz daljnju konsolidaciju, preslagivanje i jačanje stranke na lokalnoj i državnoj razini.

ZAGREB – Gradski ured za branitelje u okviru redovnog programa podizanja kvalitete života djece hrvatskih branitelja grada Zagreba ove je  godine pokrenuo  projekt „Dan za radost“. U sklopu programa djeca hrvatskih branitelja grada Zagreba osnovnoškolske dobi uključuju se u razne zabavno-obrazovne programe s ciljem edukativnog provođenja slobodnog vremena.Od 28 do. 30. prosinca 2017. za skupinu od 50 djece osnovnoškolske dobi predviđen je trodnevni izlet na Sljeme, u okviru kojeg će djeca boraviti u Domu Crvenog križa Zagreb, te biti uključena u niz zabavno-edukativnih radionica pod stručnim vodstvom.

ZAGREB – Valjanost besplatnih kupona izdanih za 2017. godinu, produljuje se do 31. siječnja 2018. godine, korisnicima koji su to pravo ostvarili temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Zagreba. Produljenje se odnosi na umirovljenike čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3.200 kuna mjesečno kao i na radno nesposobne osobe koje su korisnici zajamčene minimalne naknade i osobe čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3.200kuna mjesečno, a starije su od 65 godina. Postojeći besplatni kuponi produljuju se i osobama koje imaju status roditelja njegovatelja, dobrovoljnim darivateljima krvi, članovima obitelji smrtno stradalog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata te osobama s invaliditetom koje nisu zaposlene.

SAMOBOR – Nagrade tehničke kulture „Rudolf Perešin“ za 2016. godinu dodijeljene su u Samoboru. Biserka Kolić, umirovljena nastavnica fizike i tehničke kulture, dobitnica je županijske nagrade tehničke kulture „Rudolf Perešin“ za životno djelo, dok su godišnje nagrade primili Stella Hartman – članica Foto-kino-video kluba Zaprešić, Neven Topolnjak – član Društva pedagoga tehničke kulture i informatike Velika Gorica, Marko Lohert – član Robotičko-informatičkoga kluba Križ, Marko Miroslav Bača – inovator, učenik Srednje škole Dugo Selo i Roko Bekavac – učenik OŠ Đure Deželića iz Ivanić-Grada, sudionik Svjetskoga robotičkog prvenstva.

ČAKOVEC – Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač sa zamjenicima Mariom Medvedom i Zoranom Vidovićem danas, 28. prosinca 2017. godine upriličio je tradicionalno blagdansko druženje s novinarima na Gradskim bazenima Marija Ružić. Gradonačelnik je tom prilikom medijima zahvalio na korektnoj suradnji i objektivnom izvještavanju o novostima i događanjima s područja Grada Čakovca u ovoj godini. Kovač je također ovom prilikom rezimirao najvažnije realizirano u ovoj godini, a od kapitalnih projekata to su dovršeci dviju aglomeracija, kao i prateća sanacija brojnih prometnica na području grada i prigradskih naselja. U istoj ćemo mjeri nastaviti raditi u novoj kalendarskoj godini, što će pratiti Gradski proračun za 2018. godinu, napominje Kovač i kaže da su najvažniji planovi za 2018. godinu sanacija nadvožnjaka u Kalničkoj ulici, početak projekta izgradnje 4. Osnovne škole i dogradnja gradskih vrtića.

KRAPINA – Tradicionalno druženje umirovljenika, koje i ove godine organizira udruga umirovljenika Krapina, održava se danas, 28. prosinca 2017. godine u Krapini. Brojni umirovljenici, njih oko 350, okupili su se da bi se družili i pokazali mladima kako se dobro zabavlja, rekla je predsjednica Udruženja umirovljenika grada Krapine, Zdenka Grilec.  Cilj ovakvih okupljanja je, osim druženja osoba treće životne dobi, pomaganje i davanje savjeta. Udruga umirovljenika Krapina je najbrojnija udruga umirovljenika na području Krapinsko-zagorske županije, koja je nedavno proslavila 70. obljetnicu rada, a na današnjem druženju pridružili su im se i umirovljenici iz susjednih općina Radoboj, Petrovsko i Đurmanec. Današnjem druženju krapinskih umirovljenika odazvali su se i zamjenici gradonačelnika Branko Varjačić i Drago Kozina te zamjenik župana Anđelko Ferek Jambrek. Inače, županija je u svom proračunu za 2018. godinu osigurala 400 tisuća kuna za pomoć Udrugama umirovljenika.

KOPRIVNICA – Udruženje obrtnika Koprivnica održalo je svečanu sjednicu na kojoj su dodijeljena priznanja i povelje obrtnicima. Koprivničko je Udruženje tom prilikom primilo i priznanje Hrvatske obrtničke komore povodom 50. obljetnice, koje je predsjednici Udruženja Ireni Kovačić uručio predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec. Svečana sjednica bila je prilika da se zaslužnim obrtnicima dodijele priznanja s plaketom zlatna, srebrna i brončana cehovska škrinjica, te povelje Udruženja obrtnika Koprivnica.

loading