Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 28.12.2018.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Bogat zabavno-glazbeni program očekuje Zagrepčane i njihove goste u sklopu programa dočeka nove, 2019. godine na Trgu bana Jelačića. Program ispraćaja stare i dočeka nove godine počet će u 21,30 sati, kada će okupljene rasplesavati i zagrijavati polaznici DJ akademije, a nakon njih, sat vremena kasnije pozornicu će preuzeti Četiri tenora – Đani Stipaničev, Marko Pecotić, Vladimir Garić i Filip Hozjak te revijski orkestar pod dirigentskom palicom Dinka Appelta. Točno u ponoć građanima će nakon velikog vatrometa, novogodišnju čestitku uputiti gradonačelnik Milan Bandić, a potom će okupljene zabavljati bend Hladno pivo.

ZAGREB – Sve je spremno za mušku i žensku utrku Svjetskog skijaškog kupa Snježna kraljica koje će biti održane 5. i 6. siječnja na zagrebačkom Sljemenu. „Staza nikad nije bila bolja i spremnija. Pozivam publiku da dođu na Sljeme bodriti i petero hrvatskih skijaša“, istaknuo je na konferencije za medije u petak, 28. prosinca 2018. godine u Zagrebu. Inače, i ove će godine utrke Snježne kraljice pratiti više od 500 akreditiranih novinara, a uživo prenositi više od 20 stranih i domaćih televizijskih kuća.

ZAGREB – Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ovih je dana najavio velik broj građevinskih radova s naglaskom na Novi Zagreb. Tako je u tijeku adaptacija Remetinečkog rotora, planira se projekt jadranskog mosta, a projektira se i tračnička veza sa Zračnom lukom. Uz to u planu je izgradnja Kongresnog centra, a za mega projekt redizajn Zagrebačkog velesajma traži se partner obzirom da je riječ o investiciji od milijardu eura.

KOPRIVNICA – Donacijom poslovne banke i uz sufinanciranje Grada Koprivnice nabavljeno je kombi vozilo za prijevoz učenika s teškoćama koji pohađaju Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce. Ukupna vrijednost nabavljenog vozila je 192 tisuće kuna, a na ovaj način, ističe gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, riješen je dugogodišnji problem i želja za kombi vozilom, koje je trenutno u Rijeci gdje mu ugrađuju rampu za osobe s invaliditetom te će biti spremno do početka drugog polugodišta.

SVETI IVAN ZELINA – Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uručio je ovog petka, 28.prosinca 2018. godine ispred zelinskog Gradskog društva Crvenog križa ključeve dvaju novih automobila koje Zagrebačka županija donira gradskim društvima Crvenog križa Sveti Ivan Zelina i Vrbovec u svrhu podrške provedbi programa „Zaželi – program zapošljavanja žena“. U sklopu programa zaposlene su žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada, starije od 50 godina, koje će pružati pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama. Tako je ovime na području Svetog Ivana Zeline i Vrbovca te okolnih općina zaposleno ukupno 60 žena koje skrbe dva puta tjedno za 280 staračkih domaćinstava. Program se financira iz Europskog socijalnog fonda, a navedena gradska društva Crvenog križa za njegovu su provedbu ukupno dobila 10,6 milijuna kuna.

ZABOK –  Primopredaja mikroskopa, donacije vrijedne 10 tisuća kuna održana je danas, 28. prosinca 2018. godine u Općoj bolnici Zabok. Mikroskop je opremljen kamerom pa će uz edukativnu svrhu, služiti i za istovremenu konzultaciju doktora kod postavljanja dijagnoza, a radi se o prvom takvom mikroskopu kojeg je spomenuta bolnica dobila. Na primopredaji su uz donatore, bili i ravnatelj bolnice Tihomir Vančina te zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek. – Ova donacija nam je bitna jer uz ulaganja županije u medicinsku opremu i stručno osposobljavanje kadra, svaka donacija dodatno poboljšava zdravstvenu uslugu našim građanima – istaknula je Petek. Inače, OB Zabok jedan je od devet laboratorija u Hrvatskoj koji ima Međunarodni certifikat kvalitete te godišnje napravi više od milijun pretraga.

ČAKOVEC – Tradicionalni prijem dužnosnika Grada Čakovca za novinare koji prate rad Grada održan je danas, 28. prosinca 2018. godine, na Gradskim bazenima „Marija Ružić“ u Čakovcu. Bila je to prilika da se u opuštenoj atmosferi analizira ovogodišnja suradnja i porazgovara o brojnim aktualnim temama.

KRAPINA – Tradicionalna Krapinska božićna priča, održat će se u petak, 28. prosinca 2018. godine, s početkom u 19,00 sati u podrumu Župnog dvora Krapina, u organizaciji Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo. Božićnom ugođaju i toploj atmosferi svojim će stihovima doprinijeti vlč. Maksimilijan Milan Herceg, Vlado Hleb, Marija Hlebec, Ivan Hršak, Štefanija Ludvig, Davorka Plukavec, Željka Poslon i Đurđa Toldy Barilar te kratkom pričom Božena Kos. Stihove i prozu će interpretirati Martin Grđan, Biserka Ipša, Adam Končić i Dea Presečki, a prigodne skladbe će izvoditi vokalni solisti Zoran Čavužić, Ella Inkret, Gordana Ivanjek Tušek, Lucija Jelušić, Iva Ranogajec Inkret i Mirko Švenda Žiga uz glazbenu pratnju Karla Kukovačeca, Tomislava Presečkog i Žarka Tušeka.

NOVI MAROF – Doček Nove godine u podne u Novom Marofu doživjet će svoje 5. izdanje. Nakon dobrih iskustava prošlih godina, Turistička zajednica Grada Novog Marofa, Pučko otvoreno učilište i Udruga Pinta za Novomarofčane i njihove goste nastavljaju sa ovom  uspješnom manifestacijom. Kod Kulturnog centra Ivan Rabuzin, na vanjskoj pozornici, u 10,00 sati počinje zabavni program, Motomrazovi će razveseliti najmlađe sa slatkišima, a točno u 12,00 sati baloni sa novogodišnjim željama poletjet će put neba.

loading