Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 28.-29.07.2018.

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Počela je najveća turistička manifestacija u Međimurju Porcijunkulovo u Čakovcu, koju je Hrvatska turistička zajednica nedavno uvrstila u TOP događanja Hrvatske. Sedam velikih koncerata, više od 300 izlagača, prikazi tradicijskih zanata i „ulica kišobrana“ – sve to i još puno više očekuje posjetitelje ovogodišnjeg Porcijunkulovog. Manifestacija traje do 2. kolovoza 2018. godine, datuma koji se veže uz crkveni blagdan Gospe od anđela – Porcijunkule. Također, tijekom vikenda za Porcijukulovo u subotu i nedjelju, 28. i 29. srpnja, Muzej Međimurja Čakovec imat će produženo radno vrijeme i bit će otvoren od 10,00 do 18,00 sati.

ZAGREB – Na Strossmayerovom šetalištu na zagrebačkom Gornjem Gradu počelo je Ljeto kod Matoša – manifestacija koja donosi sjećanje na savsko kupalište, odlazaka na more u fićekima te velikih plesnjaka na otvorenim terasama. Šetnica je pretvorena u sunčalište s brojnim ležaljkama, postoji i tuširaona tenarančasti ‘fićek’ pretrpan koferima. Program je zabavan kao i scenografija. Ponedjeljkom i utorkom se pod zvjezdanim nebom, prikazuju komedije zemalja partnera, Francuske i Španjolske, svaki četvrtak rezerviran je za program pod nazivom Matoš se smije kada će nastupiti brojni stand-up komičari, a ostale dane posjetitelji će uživati uz brojne glazbene sastave dok je vikend rezerviran za plesnjak.

ZAGREB – Izložba Šezdesete u Hrvatskoj: Mit i Stvarnost još uvijek se može razgledati u Muzeju za umjetnost i obrt. Riječ je o izložbi koja pokriva 18 tematskih dionica i kojima se želi dati cjelovitiji uvid u ključno razdoblje novije hrvatske povijesti od 1958. do 1971. godine analizirajući umjetnost, kulturu, arhitekturu, fotografije, dizajn, književnost, kazalište, glazbu, film kao i druga područja iz svakodnevnog života. Izložba je otvorena do 30. rujna 2018. godine.

TUHELJSKE TOPLICE – Ovogodišnja tradicionalna 36. Tuheljska noć održava se u subotu, 28. srpnja 2018. godine. Bogat program Tuheljske noći službeno počinje u 20,00 i završava u 04,00 sata, a za odličnu zabavu zaduženi su brojni poznati glazbenici. Već od poslijepodneva za posjetitelje je priređen nastup mažoretkinja Dubrovčan i puhački spektakl u bazenu orkestra Lipa Tuhelj, zabava uz KUD Đurmanec i gastronomski show. Za najmlađe tu je dječji kutak, a za ljubitelje nogometa finale Well malonogometnog turnira.

TRAKOŠĆAN – U Galeriji Dvora Trakošćan u tijeku je izložba djela Ivana Lackovića Croate iz Zbirke Malogorski. Na izložbi je predstavljeno pedesetak djela poznatog hrvatskog umjetnika naive  iz zbirke varaždinskog kolekcionara Vladimira Malogorskog.Izložba ostaje otvorena do 26. kolovoza 2018. godine.

DUBRAVICA – Bogat i sadržajan program održat će se ove subote, 28. srpnja 2018. godine u Dubravici povodom obilježavanja Dana općine. Bit će održan malonogometni turnir, biciklijada kao i kotlovijada.

KOPRIVNICA – Koprivnica će, drugi puta za redom, biti jedan od gradova domaćina Europskog rukometnog prvenstva za kadete. Od 9. do 19. kolovoza2018. godine, u Koprivnici i Varaždinu igrat će se utakmice najboljih europskih momčadi u uzrastu do 18 godina, a Koprivnici je pripala čast da ugosti reprezentaciju Hrvatske koja će u dvorani gimnazije „Fran Galović“ igrati utakmice skupine A protiv Izraela, Portugala i Srbije. Završnica turnira igrat će se u Areni Varaždin.

loading