Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 28.-29.10.2017.

Posted in Vijesti

JALŽABET- Otvorenju Vinogradske ulice u Jakopovcu na području općine Jalžabet, u subotu 28. listopada, prisustvovao je župan Varaždinske županije Radimir Čačić. U uređenje ove prometnice Županijska uprava za ceste Varaždinske županije uložila je 150 tisuća kuna. Otvorenju prometnice u Jakopovcu prisustvovali su i saborski zastupnik Josip Križanić, posebna savjetnica župana Varaždinske županije Natalija Martinčević, načelnik općine Jalžabet Mirko Magić i ravnatelj županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački.

ZAGREB – I ove godine uvedena je posebna regulacija prometa i organizacija prijevoza putnika uz blagdan Svi Sveti. U zonama groblja na snazi su uobičajeni režimi ograničenja prometa, tako da je pristup u te zone omogućen samo vozilima ZET-a, TAXI vozilima, vozilima invalida i onima s posebnom dozvolom. Privremena regulacija prometa u zonama glavnih gradskih groblja Mirogoj, Miroševac i Markovo polje, provodit će se od subote, 28.listopada do četvrtka, 2. studenog 2017. godine. Na sam blagdan, 01. studenog u svim ovim zonama biti će na snazi  stroži režim ograničenja prometa od 7,30 do 21,00 sat te se uvodi zabrana prometa motornim vozilima osim redovitih autobusnih linija ZET-a, taksi vozila i vozila s posebnom dozvolom Mirogojskom cestom od Remetske ceste do rotora i Alejom Hermana Bollea.

ZABOK – Nakon mnoštva kulturnih programa, Dani Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku završili su u subotu, 28. listopada 2017. godine središnjim događajem manifestacije – dodjelom prestižne književne nagrade Gjalski, koja je ove godine uručena Kristianu Novaku za roman „Ciganin, ali najljepši“.U posljednjih 20 godina ovaj roman je najbolje što se dogodilo u hrvatskoj književnoj prozi, a Kristian Novak, predstavnik mlade generacije književnika, zasigurno je osoba od koje se i u budućnosti  mogu očekivati ovakva  vrhunska djela, složili su se članovi prosudbenog povjerenstva za Nagradu “Gjalski” koji su odluku donijeli jednoglasno. Nagradu su 38-godišnjem književniku i sveučilišnom profesoru, koji je djetinjstvo proveo u Sv. Martinu na Muri, a gimnazijsko školovanje u Čakovcu, uručili gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, predsjednik Društva hrvatskih književnika Đuro Vidmarović i Morana Amulić iz Ministarstva kulture, a čestitao mu je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Da je jedinstvena pojava na hrvatskoj književnoj sceni, potvrđuje i to, što je nakon Nagrade “Gjlalski” u Zaboku, Kristian Novak istog dana u Koprivnici primio i nagradu “Fran Galović”.

ZAGREB – Najbolje od Daruvara – sirevi, pekmezi i džemovi, med i vino može se kušati i kupiti u subotu 28. listopada 2017. godine do 18,00 sati na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Osim sa delicijama koje su nadaleko poznate, Daruvar se predstavlja i sa bogatom poviješći i tradicijom kao i s turističkom ponudom istaknuo je pročelnik upravno odijela za gospodarstvo grada Daruvara, Ratko Vuković. Ovo je štesta godina kako se Daruvar predstava u Zagrebu, a da je manifestacija urodilo plodom svijedoće i brojke dolaza i noćenja domaćih i stranih turista. Imamo odlične rezultate kada govorimo o zdravstvenom turizmu rekao je Vuković spomenuvši Daruvarske toplice – Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju. Manifestaciju je obišao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je istaknuo kako je zadovoljstvo na zagrebačkim trgovima kušati, kupiti i uživati u raznolikosti i bogatstvu koje nastaje i raste na hrvatskim poljima.

ZAGREB – Noć hrvatskog filma i medija tradicionalno će se održati u noći kada se sat pomiče jedan sat unazad odnosno ove subote, 28. listopada 2017. godine. Zagrepčani će od 18,00 do dva sata iza ponoći moći uživati u presjeku ponajboljih domaćih filma svih žanrova.  Najraniji termin od 18,00 sati rezerviran je za najmlađe koji će moći uživati u animiranim i igranim filmovima za djecu. Od 20,00 sati u Kinu Europa na rasporedu je koncert ‘Melodije velikog ekrana’ gdje će biti izvedeni songovi iz nekih od naših najpoznatijih filmova – Vlak u snijegu, Tko pjeva zlo ne misli, Servantesa iz Malog Mista, Stele i drugih. Od 22,00 sata na rasporedu je filmski kviz nakon čega kreće dokumentarni blok, a  ulaz na sva događanja je besplatan.

TROKUT/NOVSKA – Komemoracija poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata 1991.-1995. godine na zapadno-slavonskom ratištu održat će se ove nedjelje, 29. listopada 2017. godine na spomen području Trokut u Novskoj. Sveta misa bit će služena od 10,30, nakon čega slijedi prigodni program i odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu polaganjem vijenaca kod spomen obilježja.

BEDEKOVČINA – Svečanost povodom 105. obljetnice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bedekovčina održat će se ove subote, 28.listopada 2017. godine. DVD Bedekovčina osnovano je još 1912. godine. te ima oko 20 članova, a na svečanosti će podijeliti i zahvalnice za potporu u razvoju vatrogastva i posebne zasluge za unaprijeđenje djelatnosti zaštite od požara.

TRAKOŠĆAN – Klub mladih filatelista „Trakošćan“ u sklopu Edukativnog centra filatelije mladih u Republici Hrvatskoj  organizira ove subote, 28. listopada 2017. godine, XII. školu mladih filatelista “Trakošćan 2017“ s međunarodnim sudjelovanjem. Na ovoj se filatelističkoj manifestaciji očekuje nazočnost oko 200 polaznika iz desetak osnovnih i srednjih škola koji će tijekom subotnjeg prijepodneva sudjelovati u raznovrsnim aktivnostima. Školu mladih filatelista podupiru Općina Bednja, Muzejska ustanova Dvor Trakošćan, Hrvatski filatelistički savez, Hrvatska pošta i Varaždinska županija.

ČAKOVEC – Centar za kulturu Čakovec i Škola animiranog filma zajednički organiziraju radionicu animiranog filma za djecu, koja će se održati ove subote, 28. listopada 2017. godine u 14,00 sati u prostorijama CZK. Povod tome je obilježavanje 17. Svjetskog dana animacije, pa će nakon radionice mališani moći besplatno pogledati i film „Moja čudovišna obitelj“.

KOPRIVNICA – Prosudbeno povjerenstvo Hrvatskog sabora kulture 2017, pregledavši 286 pristiglih radova iz 24 likovne udruge te 22 rada samostalno prijavljenih autora, odabralo je ovogodišnje dobitnike nagrada i pohvalnica te radove za 33. Susret likovnih stvaralaca i izložbu Susreta koja će biti u Karlovcu. Za izložbu je odabrano 106 radova, a čak 16 ih je iz Koprivničko-križevačke županije. Iz Križevačkog likovnog kruga odabrana su tri rada. Likovnu sekciju KUD-a „Tomislav“ iz Svetog Ivana Žabna predstavljat će četiri rada, likovna sekcija „Podravka 72“ koprivničkog KUD-a Podravka ide s tri rada, dva rada predstavljaju Likovno-kreativni centar „Koprivnica“, a četiri Udrugu „Peski-Art Đurđevac“.

ZAGREB – Malonogometni klub Futsal Dinamo ove subote, 28. listopada 2017. godine organizira humanitarnu akciju za obitelj nedavno preminulog navijača Dinama. U sklopu regularne utakmice protiv šibenske momčadi Crnica bit će organizirana humanitarna tombola na kojoj sudionici mogu osvojiti dres Futsal Dinama s potpisom hrvatskog reprezentativca Kristijana Grbeše ili godišnje ulaznice za utakmice kluba.

VIDOVEC – Varaždinski streličarski klub i Općina Vidovec ove nedjelje, 29. listopada 2017. godine organiziraju prvi međunarodni dvoranski streličarski turnir pod nazivom „Vidovec open“. U organizaciju se uključila i Osnovna škola Vidovec, koja je osigurala dvoranu i infrastrukturu. Na turniru se očekuje više od 100 streličara iz svih klubova Hrvatske te okolnih zemalja, koji će pucati u svim kategorijama, od djece do veterana, te u svim stilovima luka. Početak natjecanja bit će u nedjelju u 09 sati ujutro, dok se kraj turnira i podjela medalja najboljima očekuje oko 16, 30 sati. Ulaz na tribine dvorane osnovne škole u Vidovcu je slobodan.

 

loading