Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 29.05.2019.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Započeli su radovi na izgradnji vanjske ograde Grada mladih, kao dio sanacije i rekonstrukcije u sklopu kompletne revitalizacije. Radovi će se odvijati u četiri faze – prva faza radova započela je izgradnjom vanjske ograde u duljini od 2,5 kilometara i video nadzora, druga obuhvaća završetak komunalne infrastrukture. Nakon plinske infrastrukture koja je dovršena prošle godine, slijedi oborinska odvodnja i voda. Treća faza je sanacija i rušenje objekata koji su dotrajali, a sve pod nadzorom Gradskog ureda za zaštitu spomenika jer je cijeli prostor zaštićena kulturno povijesna cjelina. U četvrtoj fazi izgradit će se dopunski objekti – dvorana, bazen, igrališta. Prema riječima pročelnice Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Sanje Jerković u tijeku je izrada projektne dokumentacije za sanaciju i rekonstrukciju postojećih objekata.

VARAŽDIN – Gospodarstvo i turizam te kultura i obrazovanje teme su današnjeg sastanka župana Varaždinske županije Radimira Čačića i predsjednika Skupštine južno korejske pokrajine Chungcheongnam-doa Ryou Byong-kuka u Varaždinu, a potpisana su i dva pisma namjere o budućoj suradnji. -Turisti iz ove provincije su zainteresirani za kulturu i povijest te su dio turističke priče Hrvatske, a Varaždinska županija im može ponuditi zanimljive dvorce i povijesne znamenitosti – istaknuo je župan Čačić dodajući da su na sastanku naglašene prednosti zdravstvenog i rekreacijskog turizma jer je Varaždinska županija bogata tom turističkom ponudom, a Varaždinske Toplice su jedine u Hrvatskoj koje se bave spinalnim ozljedama. Uz župana Čačića, te predsjednika Skupštine južno korejske pokrajine Ryou-a, sastanku su prisustvovali i posebna savjetnica Natalija Martinčević, direktor županijske Turističke zajednice Miran Bojanić Morandini te drugi. Inače, ovaj tjedan, izaslanstvo iz Južne Koreje posjetilo je Grad Zagreb, Zagrebačku i Krapinsko-zagorsku županiju, a u Varaždinskoj županiji će tijekom dana razgledati i središte Grada Varaždina te Dvorac Trakošćan i okolno područje.

ZAGREB –  Potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava za financiranje programa i projekta udruga i drugih neprofitnih organizacija, čije je područje djelovanja zdravstvenog, socijalnog i humanitarnog značenja, održano je u srijedu, 29. svibnja u Zagrebu. Ugovore sa 48 predstavnika udruga, ukupne vrijednosti 2,2 milijuna kuna, potpisao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić zahvalivši im na radu i programima kojima podižu kvalitetu života građana .

ČAKOVEC – Prigodom obilježavanja Dana Grada Čakovca, svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca održana je u srijedu, 29. svibnja 2019. godine u Centru za kulturu Čakovec. Tom prigodom dodijeljene su i godišnje nagrade Grada Čakovca. Nagradu Grada Čakovca za životno djelo, za dugogodišnji značajan doprinos razvoju i promicanju ugleda i interesa Grada Čakovca, primila je čakovečka likovna umjetnica Priska Kulčar, a posmrtno, ista je nagrada dodijeljena i odgajateljici Nevenki Holetić. Prijatelji životinja i prirode Čakovec primili su Zlatnik Grb Grada Čakovca. Tu su i dobitnici šest godišnjih nagrada: Streličarski klub Katarina Zrinski, Županijski tamburaški orkestar Stjepan Bujan Stipić, dekanica Međimurskog veleučilišta Nevenka Breslauer, Hotel Castellum, Čakovečka podružnica Hrvatske udruge medicinskih sestara i DVD Šandorovec.

KOPRIVNICA – Na temu nedavne odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja kojom je među ostalim, za narednu školsku godinu propisana i mogućnost ostvarivanja prava na jesenski odmor, kao i korištenje zimskog odmora u dva dijela, raspravljalo se radnom sastanku zamjenika koprivničko-križevačkog župana Ratimira Ljubića s ravnateljima srednjih škola. I ravnateljima srednjih škola, kao i nedavno ravnateljima osnovnih škola, dan je rok za dostavu prijedloga o ovome, nakon čega će osnivač odabrati jedan od načina realizacije odmora jednako za sve školske ustanove kojima je Koprivničko-križevačka županija osnivač. Na sastanku se raspravljalo i o odluci o upisima u prve razrede srednjih škola u predstojećoj školskoj godini.

ZAGREB – Drugo izdanje Malog uličnog festivala u Stubičkim Toplicama bit će održano od 07. do 09. lipnja, a u tri festivalska dana sve posjetitelje očekuje bogati glazbeni i umjetnički program namijenjen svim uzrastima, najavljeno je na press konferenciji u Zagrebu, ove srijede 29. svibnja 2019. godine. Na repertoaru su dječje kazališne predstave, predstave za odrasle, ART park sa raznim uličnim performerima, koncerti popularnih domaćih sastava te brojna popratna i zabavna događanja. „Očekuje nas pet predstava, tri koncerta i pregršt dobre i domaće hrane i pića te ulične zabavljače na svakom kutku“, najavio je Adam Končić, domaćin Malog uličnog festivala. Partner ovogodišnjeg Malog uličnog festivala je Grad Zagreb koji će osigurati javni gradski prijevoz do Stubičkih Toplica.

ZAGREB – U povodu prve pobjede na američkom tlu i obrane WBC International naslova prvaka, u srijedu, 29. svibnja, u zgradi Gradske uprave,  gradonačelnik  Zagreba Milan Bandić primio je hrvatskog boksača Filipa Hrgovića.- Ponosan sam osobno, ali i u ime svih Zagrepčana jer ti si dijete ovog grada gdje si se već potvrdio, a sada se ubilježio i na svjetsku kartu boksa- istaknuo je zagrebački gradonačelnik Bandić. Filip se veseli sljedećim borbama na američkom tlu, ali kako je najavio 2020. godine bit će mečeva i u Zagrebu. Ovom prilikom Hrgović je zagrebačkom gradonačelniku uručio jedne od svojih boksačkih rukavica.

loading