Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 29.-31.07.2016.

Posted in Vijesti

TUHELJ – Predsjednik Milan Bandić u subotu 30. srpnja 2016. godine predstavio je u Tuhlju Općinsku organizaciju Tuhelj stranke Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti. O radu je govorila predsjednica tuheljske organizacije Željka Kramarić.imageimage

ČAKOVEC – Najveća međimurska kulturno- turistička manifestacija „Porcijunkulovo“, za posjetitelje Čakovca do srijede 3. kolovoza priprema šest velikih koncerata te još 69 programa na manjim pozornicama, kao i 300- tinjak izlagača u sajmenom dijelu programa. Vjernici će u sklopu Porcijunkulova moći pohoditi trodnevnu duhovnu obnovu, uz glavnu procesiju 2. kolovoza, na kojoj će moći dobiti i oprost Porcijunkule- Gospe od anđela.image

ZAGREB – Odjel pojačane njege i rehabilitacije korisnika starije životne dobi kao i Jedinicu za smještaj mlađih invalidnih osoba koja se nalazi u  Domu za starije i nemoćne osobe Trešnjevka, danas je obišao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuvši kako su ovi ljetni obilasci domova znak pažnje prema zagrebačkim umirovljenicima koji su  najzaslužniji za sve što je napravljeno u gradu. U dva objekta Doma Trešnjevka skrbi se o ukupno 622 korisnika, a ova Podružnica jedinstvena je i po smještaju 18 mlađih invalidnih osoba, naglasila je ravnateljica Doma Ivančica Balenović. Kako je najavila pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna, upravo će u naselju Sopnica Jelkovec biti uređen prostor za smještaj i Dnevni boravak za mlađe osobe s invaliditetom. Uz to Fortuna je najavila u svim zagrebačkim Domovina za starije i nemoćne osobe odjele za oboljele od Alzheimera do konačnog rješenja sljedeće godine u Domu koji će biti isključivo za starije osobe s tom bolešću.

SAMOBOR – Jutros su započeli radovi na izgradnji sustava fekalne kanalizacije  naselja Jelenšćak. Kada radovi budu završeni gotovo 2 tisuće kućanstava bit će spojeno na kanalizacijski sustav grada Samobora. Realizacijom ovog projekta bit će stvoreni preduvjeti za mogućnost razvitka naselja, što ujedno znači veću kvalitetu života, ali i zaštitu okoliša. Vrijednost projekta je 6 milijuna 600 tisuća kuna, od čega će 85% projekta biti sufinancirano europskim novcem. Radovi na sustavu fekalne kanalizacije naselja Jelenšćek bit će završeni u prosincu ove godine.

ZAGREB – Djecu iz Tavankuta, članove Hrvatskog kulturno-prosvjenog društva Matija Gubec i djecu hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, koja ljetuju u odmaralištu Crvenog križa grada Zagreba u Novom Vinodolskom danas će posjetiti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

ZAGREB – Na području Zagrebačke županije krajem lipnja zabilježen je pad nezaposlenosti za 18,9% u odnosu na početak godine, što je brži postotni pad u odnosu na druge hrvatske županije. Uz to, povećana je i zaposlenost za 4,9%.

VARAŽDIN – Na varaždinskom su području postavljena dva nova radarska uređaja za mjerenje brzine vožnje i upozoravanje na potrebu smanjenja brzine. Na inicijativu Grada Varaždina, a u suradnji sa PU Varaždinskom, uređaji su postavljeni u Sportskoj ulici u Biškupcu, te u Ulici Zrinskih i Frankopana u Varaždinu. Riječ je o lokacijama na kojima je prevelika brzina vožnje česti uzrok prometnih nezgoda. Uz skorašnji završetak semaforizacije raskrižja Zagrebačke i Prešernove, vjeruje se da će dodatni radari znatno doprinijeti povećanju sigurnosti u gradskom prometu.

KOPRIVNICA – Koprivničko-križevačka županija i ove se godine putem Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode uključila u provođenje projekta Zaštita i očuvanje bijele rode, koji se provodi s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Vlasnici stambenih zgrada ili gospodarskih objekata na čijem krovu rode imaju gnijezdo mogu odbiti naknadu u iznosu od 700 kuna po gnijezdu, a namijenjena je očuvanju gnijezda bijele rode na objektima u Koprivničko-križevačkoj županiji. Svi vlasnici zgrada i objekata potrebnu dokumentaciju za ostvarivanje naknade mogu poslati ili osobno dostaviti na adresu Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije do 30. kolovoza.

BUDINŠĆINA – Udruga Gotali organizirala je desetu po redu manifestaciju “Tak se negda pri nami delale”, koja je održana u Gotalovcu.  Središnji dio manifestacije održan je  u nedjelju, 31. srpnja  2016. godine kod Fridljevog melina i na Bočkajevom dvorišću u Topličici, gdje su posjetitelji mogli uživati u prikazu starih zanata, a oni najmlađi, u dječjim radionicama. Stare zanate je prikazalo više od 15 udruga. U kulturno–umjetničkom programu pod šatorom, nastupili su KUD “Sloga” Sikirevci, Folklorne skupine “Sveta Ana” i “Rogoznica” iz Slovenije, Cultural Children’s Center in Priština, Kosovo, ŽVS Kušlec Konjščina, Amaterska dramska udruga KAJ Grdenci te najmlađi Gotali. Pokrovitelji događaja su Općina Budinščina, Krapinsko–zagorska županija i Hrvatski sabor.imageimageimageimageimageimage

loading