Skip to content

Vijesti Radija Kaj 29.08.2019.

Posted in Vijesti

VARAŽDIN – Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, u četvrtak, 29. kolovoza 2019. godine, u posjetu je Varaždinskoj županiji. Tijekom poslijepodneva, u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva i prostornoga uređenja Predraga Štromara, ministra državne imovine Maria Banožića, ministra turizma Garija Cappellija te saborskih zastupnika Anđelka Stričaka, Josipa Križanića i Sunčane Glavak, posjetio je općine Gornji Kneginec i Vinica, a potom i Varaždin. U njegovoj nazočnosti, te uz prisustvo ministrice obrazovanja Blaženke Divjak, potpisan je Ugovor o prijenosu prava vlasništva Sveučilištu Sjever nekretnine koja je dio bivše vojarne “Ivan Drašković” u Varaždinu, u svrhu osiguranja i izgradnje prostornih i poslovnih kapaciteta za potrebe obavljanja znanstveno-nastavne djelatnosti. Premijer je obišao središte Varaždina, a u atriju Županijske palače, sa zanimanjem je razgledao manifestaciju Varaždinske županije Bučograd, te izravno u program Radija Kaj razgovarao s urednicom Karmen Špiranec.

ZAGREB – Slavonsku aveniju odnosno nadvožnjak iznad Avenije Marina Držića, na kojem su nakon tri mjeseca završeni radovi izvanrednog održavanja ovog četvrtka, 29. kolovoza 2019. godine je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuvši kako su ovih zahtjevni radovi vrijednosti 6,2 milijuna kuna napokon gotovi. Uz rekonstrukciju cijele Slavonske avenije – sjever i jug dužine 400 metara, saniran je nadvožnjak odnosno supovi i upornjaci te uređen okoliš, kao i oborinska odvodnja- rekao je  iz matičnog Gradskog ureda za izgradnju Krunoslav Tepeš. Iza toga gradonačelnik Bandić obišao je Čulinečku cestu, od Slavonske avenije do benzinske postaje, nakon izgradnje kolektora odvodnje na južnom prilazu Slavonskoj aveniji i sanacije južnog kolnika od Slavonske avenije do benzinske postaje.

ZAGREB – Objavljena je nova verzija 3D modela Grada Zagreba. Riječ je o projektu Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada koji integrira 3D podatke o postojećim objektima s 3D i 2D slojevima podataka iz područja urbanizma, arhitekture, topografije, statistike i geotehnike. Aplikacija omogućuje pregled slojeva i podloga, prilagođavanje prikaza podataka, mjerenja, izbor objekata, prikaz sjena i pretraživanje po adresama. Novosti su 3D podaci i ortofoto za pet područja grada dobiveni snimanjem bespilotnom letjelicom, 3D prikazi potencijalnih volumena za gradnju na području Kruga i Starog Trnja, prikaz podataka nestabilnih padina u podsljemenskoj zoni i prikaz reljefa sjenčanjem. 3D modelu Zagreba, ZG3D, može se pristupiti putem mrežne stranice Grada Zagreba.

DUGO SELO – Primopredaja automobila za Gradska društva Crvenog križa Dugo Selo, Ivanić Grad, Jastrebarsko i Samobor u svrhu podrške provedbi programa „Zaželi-program zapošljavanja žena“ održana je u četvrtak, 29. kolovoza 2019. godine ispred Gradskog društva Crvenog križa Dugo Selo. Ključeve novih 4 automobila predao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. – Zagrebačka županija ovom hvalevrijednom projektu pridružila se donacijom ukupno 6 vozila vrijednosti 900 tisuća kuna kako bi se olakšao rad osoba koje skrbe za naše žitelje treće životne dobi – istaknuo je župan Kožić. Ovaj program, vrijednosti preko 20 milijuna kuna, u Zagrebačkoj županiji provodi šest društava Crvenog križa, a njime se zapošljava više od 95 žena iznad 50 godina starosti koje skrbe za oko 550 osoba starije životne dobi. Zagrebačka županija već je ranije donirala 2 automobila u sklopu ovog programa.

ČAKOVEC – Za Luciju Lesjak, koja je na Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima osvojila zlatnu medalju u seniorskoj kategoriji u karateu, u prostorijama Međimurske županije prijem je upriličio župan Matija Posavec sa svojom zamjenicom Sandrom Herman te su je još jednom podržali i čestitali joj na osvojenim medaljama. Naime, Europska sveučilišna prvenstva i Europske sveučilišne igre održavaju se u organizaciji Europske sveučilišne sportske federacije, a ove godine u Zagrebu je sudjelovalo više od 1300 sudionika s 404 sveučilišta iz 36 zemalja. Inače, Lucija Lesjak, studentica je Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a nakon osvajanja zlatne medalje na Europskom sveučilišnom prvenstvu, uskoro putuje u Japan u kojem će odraditi Premier A1 Ligu. Nakon Japana, u sklopu reprezentacije, branit će boj Hrvatske i na Svjetskom prvenstvu u Čileu.

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs uručio je četiri nova sanitetska vozila ravnateljici županijskog Doma zdravlja Ljubici Čaić te dva nova vozila ravnatelju županijskog Zavoda za hitnu medicinu Stjepanu Matošu. Dom zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije sada raspolaže s 32 sanitetska vozila, dok Zavod za hitnu medicinu trenutno ima šest vozila, u svih pet gradova Bjelovarsko-bilogorske županije.

KRAPINA – Javni poziv svim studenticama i studentima medicine s područja Krapinsko-zagorske županije na sastanak koji će se održati 10. rujna 2019. godine u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana uputio je krapinsko-zagorski župan Željko Kolar. S obzirom na to da se liječnici već nekoliko godina nalaze na listi deficitarnih zanimanja, Županija trenutno stipendira 15 studenata medicine s iznosom od 700 kuna mjesečno. Također, Županija aktivno radi i na razvijanju niza mjera kako bi se budućim mladim liječnicima stvorili što povoljniji uvjeti za život i rad na području županije. Kako bi dobili informacije o planovima vezanima uz nastavak obrazovanja i zapošljavanja te o tome što Krapinsko-zagorska županija i zdravstvene ustanove kojima je Županija osnivač mogu učiniti da bi stvorili što bolje radne i životne uvjete mladih liječnika, organiziran je ovaj sastanak studenata medicine sa županom te ravnateljima i ravnateljicama županijskih zdravstvenih ustanova. Svoje sudjelovanje potrebno je prijaviti elektronskim putem, do 9. rujna 2019. godine.

KOPRIVNICA – Zaključkom gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića za realizaciju programa i projekata udruga građana dodijelit će se 395 tisuća kuna. Rad se o 87 programa i projekata 47 udruga građana koji će ih provoditi u područjima rada s djecom i mladima, hrvatskim braniteljima Domovinskoga rata i članovima njihovih obitelji, zatim su namijenjeni unaprjeđenju kvalitete života osoba s invaliditetom, promicanju zdravog načina života i zaštite zdravlja, te socijalne srbi i skrbi o starijim osobama.

IVANEC – Prijedlog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za Grad Ivanec dostupan je na službenim stranicama Grada Ivanca te u prostorijama Grada Ivanca svaki radni dan u vremenu od 8,00h do 14,00h. Pisani prigovori na prijedlog Programa mogu se dostaviti do kraja javnog uvida zaključno s 11. rujna te se isti mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu grada.

 

 

 

loading