Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 29.09.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Sajmovi zdravog življenja – Organica, APItera, Mystic te novi sajam Izvor – sajam županija, izvornih proizvoda, običaja i manifestacija otvoreni su u četvrtak 29. rujna 2016. godine na Zagrebačkom velesajmu. Uz poziv upućen svim Zagrepčankama i Zagrepčanima da posjete prve jesenske sajmove, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je na Zagrebačkome velesajmu otvorio sajmove zdravog življenja Organica, APItera i Mystic te prvi sajam županija, izvornih proizvoda, običaja i manifestacija –  IZVOR što se održavaju do nedjelje, 2. listopada, u sedam paviljona, na 16.000 m2, a okupljaju 430 izlagača iz čak 15 zemalja svijeta. Novitet je ove godine 1. sajam županija, izvornih proizvoda, običaja i manifestacija, a u sklopu kojeg je svoju turističku, ali i gastronomsku ponudu predstavila i Zagrebačka županija.Sajmovi će na Zagrebačkom velesajmu za posjetitelje biti otvoreni do 2. listopada.kozic-zv-novinarizv-direktorica-tz

KRIŽEVCI – Završna konferencija projekta „Razvojni centar i tehnološki park Križevci“ kojeg financira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije održava se danas od 11,30 sati u prostorima novoizgrađenog Centra. Nakon pozdravnih govora križevačkog gradonačelnika Branka Hrga, koprivničko-križevačkog župana Darka Korena, predstavnika Ministarstva i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata EU, voditelj projekta izgradnje Razvojnog centra i pročelnik za gospodarstvo Darko Masnec predstavit će cjelokupnu investiciju. O budućnosti Razvojnog centra i tehnološkog parka te očekivanjima poduzetnika govorit će predstavnik partnera na projektu, križevačkog Visokog gospodarskog učilišta, nakon čega slijedi potpisivanje ugovora o korištenju prostora između Grada i Križevačkog poduzetničkog centra.

ZAGREB – Prije tri godine otvorena nova školska zgrada na Vrbanima III, u kojoj radi OŠ Alojzija Stepinca, projektirana za 480 učenika, sada je prenpučena sa 650 učenika u dvije smjene. Nastava se provodi u svim raspoloživim prostorima škole, pa čak i u zbornici, rekla je ravnateljica škole Karmen Lukinac Petrinec. Stoga je jutros zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održao sastanak s članovima Školskog odbora. Ovaj, ali i još neki prostorni problemi bit će riješeni u dogledno vrijeme.

ZAGREB – Stanovnici Hrvatskog Leskovca i Kozari puteva napokon su dočekali gradnju kanalizacije i vodovoda u svojim naseljima na koje će se moći priključiti potpuno besplatno. Riječ je o više od 2.000 kuća čiji ukućani neće morati izdvojiti ni kune. Nedavnom odlukom gradonačelnika Milana Bandića, da se priključci za vodu i kanalizaciju više neće plaćati, ova naselja najviše su profitirala, jer kanalizacije nije bilo, dok se na vodu proteklih godina priključio tek dio stanovnika zbog skupih priključaka. Tako će svaka kuća uštedjeti od 10 do 20 tisuća kuna, a budući da se kroz oba naselja provodi i plin, oni koji se žele priključiti, za to će ipak morati izdvojiti od 6 do 12 tisuća kuna.

ZAGREB – Javni natječaj za dodjelu financijskih potpora vrhunskom sportu iz Proračuna Grada Zagreba za 2016. godinu, raspisao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. Potpora se odnosi na pripremu sportaša, nabavku potrebne opreme, troškove oporavka, dodatke prehrani i vitaminizaciju, za zagrebačke sportaše koji su evidentni i potencijalni olimpijski ili paraolimpijski kandidati te za programe klubova nositelja sportske kvalitete, a nisu u cijelosti podmireni kroz raspoređena sredstva. Rok za podnošenje prijava je 27. listopad.

ZAGREB – Strategiju kapitalnih ulaganja u školske objekte na području Zagrebačke županije za razdoblje 2016.- 2020. godine prihvatila je županijska Skupština. Kako su u međuvremenu određeni kapitalni projekti završeni, javila se potreba za gradnjom novih škola, te je izrađena nova Strategija koja uključuje gradnju i dogradnju 14 objekata ukupne vrijednosni 258.120.000 kuna. Ujedno, u Strategiji su navedeni i planovi sanacije i energetske obnove postojećih škola. Od ukupno 148 školskih objekata 47 je novih.

VARAŽDIN – Svečanost obilježavanja Svjetskog dana učitelja održat će se danas prijepodne u Varaždinu. Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada i taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Na prigodnoj svečanosti u Varaždinu7 će se djelatnicima koji su ove godine otišli u mirovinu iskazati zahvalnost za dugogodišnji predani rad, pa će tako sveukupno 48 osoba, učitelji, profesori te nenastavno osoblje primiti prigodnu zahvalnicu i poklon što će im uručiti zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

ČAKOVEC – Programu Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije pod nazivom „Hodanjem do zdravlja“, koji će biti održan u subotu, 1. listopada, odazvat će se i sudionici projekta On the move“ Međimurske županije. U programu će sudjelovati međimurski mališani i njihovi roditelji, koji su u spomenuti projekt uključeni s ciljem stjecanja zdravijeg načina života kroz razne sportske aktivnosti. Sudionici će se u subotu okupiti pred čakovečkim Centrom za kulturu u 9,30 sati, a dolazak na Gradske bazene „Marija Ružić“ gdje je i cilj, predviđen je oko 11,00 sati. Na startu, kao i na cilju, kineziolozi uključeni u projekt „On the move“ će sudionike voditi kroz vježbe zagrijavanja i istezanja, a djelatnici Zavoda za javno zdravstvo će proglasiti dobitnike nagrada iz akcije Pješke i biciklom na posao“.

loading