Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 29.1.2017.

Posted in Vijesti

KOPRIVNICA – Delegati SDP-a Koprivničko-križevačke županije danas završavaju svoj izborni ciklus biranjem potpredsjednika te članica i članova organa Županijske organizacije. Izborna konvencija bila je i prilika za prvo službeno obraćanje novog predsjednika podravsko-prigorskog SDP-a Slavka Tucakovića koji je pozvao članove na zajedništvo te istaknuo kako se samo zajedništvom i jedinstvom može se osigurati boljitak svih građana Koprivničko-križevačke županije. Izbornoj konvenciji SDP-a Koprivničko-križevačke županije nazočili su brojni gosti, među kojima i Davor Bernardić  predsjednik SDP-a. Bernardić je pozvao sve kandidatkinje i kandidate na predstojećim lokalnim izborima kao i sve članove stranke da se hrabro bore te da na putu rasta i razvoja pokažu kako je voljeti svoje sredine. Izbornoj konvenciji prisustvovali su i potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin, župani Krapinsko-zagorske Željko Kolar i Međimurske županije Matija Posavec, te predstavnici koalicijskih partnera stranke na lokalnoj razini HNS-a, HSU-a i HSS-a. Za potpredsjednike SDP-a Koprivničko-križevačke županije izabrani su Marija Vukobratović i Goran Matoničkin, a 132 delegata na izbornoj konvenciji izabralo je i šest članova predsjedništva te 53 člana Županijskog odbora SDP-a Koprivničko-križevačke županije.

ZAGREB – Tijekom vikenda, od 27. do 29. siječnja 2017. od 22,00 do 6,00 sati na području Policijske uprave zagrebačke provodi se akcija „Alkohol i droge“ i „Brzina“. Naime, akcije PU Zagrebačka provodi u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnje, vožnje pod utjecajem alkohola i dr. Poručuju iz PU zagrebačke da će se  alkotestirati svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima.

ČAKOVEC- Treće otvoreno prvenstvo Grada Čakovca u šahu održava se od 27. do 29. siječnja 2017. u Čakovcu, u organizaciji Šahovskog kluba Čakovec i Šahovskog kluba Stridon. Natjecanje je i ove godine međunarodnog karaktera, a prošle godine je nastupilo 180 šahista iz pet država.

KRIŽEVCI – Prvenstvo Republike Hrvatske u standardnim plesovima održava se u nedjelju 29. siječnja 2017., u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima u organizaciji Hrvatskog sportskog plesnog saveza. Nastupit će 80 najboljih sportskih plesnih parova koji će se boriti za titulu državnih prvaka u osam starosnih kategorija, kao i za plasman na europska i svjetska te kup natjecanja u 2017. godini. Kvalifikacije kreću u nedjelju od 16,00 sati, a finalni dio natjecanja na rasporedu je od 18,00 sati.

loading