Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 29.12.2017.

Posted in Vijesti

ZABOK – Godišnja skupština Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi Krapinsko-zagorske županije, koja je poslužila i kao osvrt na sve aktivnosti udruge u 2017. godini, održana je 29. prosinca 2017. godine u Zaboku. Brojnim članovima i predstavnicima braniteljskih udruga obratio se predsjednik županijskih „Tigrova“ Ivan Hržica te pohvalio rad Udruge u ovoj godini, koja je obilježena bogatim događanjima i brojnim uspješno provedenim aktivnostima. Udruga ima 77 članova, a ove je godine, kao i svake do sada, sudjelovala i u obilježavanju važnih datuma vezanih za pogibiju branitelja, kako u županiji tako i po cijeloj Hrvatskoj. Skupštini je prisustvovao i župan Željko Kolar. – Ovo je aktivna udruga koja i danas daje svoj doprinos u miru te uvijek vodi brigu o svojim članovima i njihovim obiteljima – istaknuo je Kolar dodavši da treba širiti istinu o ratu i obrazovati djecu po tom pitanju. Među planovima Udruge za 2018. godinu je i otvorenje spomenika Božidaru Brumenu u Desiniću, a svake godine nastojat će u županiji podići jedan spomenik posvećen poginulim braniteljima.

ZAGREB – Predstavnike Hrvatskog rukometnog saveza, predsjednika Tomislava Grahovca, dopredsjednika Zorana Gobca, glavnog tajnika Damira Poljaka i direktora marketinga i direktora EHF EURO 2018. Silvija Njirića, u vezi s organizacijom Europskog muškog rukometnog prvenstva koje će se održati u siječnju 2018. godine, danas je u Gradskoj upravi primio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Grad Zagreb organizacijski je nositelj ovog velikog sportskog događaja, koji počinje 12., siječnja 2018., te će ponovno biti spreman kao odličan domaćin, istaknuo je  pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić. Velika očekivanja su od hrvatske reprezentacije, koju mnogi vide u finalu. Kako je rekao predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac naši reprezentativci trebaju do finala ići utakmicu po utakmicu, a uz podršku domaće publike mogli bi dohvatiti medalju zlatnog sjaja.

ZAGREB – Cijene stanova u Zagrebu  u posljednjih 12 mjeseci rasle su za gotovo 8%, dok su cijene metra četvornog kuća rasle tek nešto više od 1% . Prosječna cijena metra četvornog stana iznosi 1.765 eura. Cijene se razlikuju po kvartovima.Tako, cijena metra četvornog stana na Vrbiku iznosi 1782 eura i u posljednjih godinu dana zabilježila je rast od 2,84%, dok je na Jarunu prosječni metar četvorni 1768 eura što je gotovo 10% više u odnosu na isti mjesec lani. Najviše su rasle prosječne cijene stanova na Laništu za 14,37%  i sada ona iznosi 1695 eura, što je za 75 eura više od prosječne cijene metra četvornog stana na Trnju, u kojem je zabilježen pad cijena za 3%. Najpovoljnije prosječne cijene stanova kreću se nešto niže od tisuću eura po metru četvornom i nalaze se u kvartovima Kozari put i Brezovica.

KOPRIVNICA – Poticaji za poduzetništvo Grada Koprivnice, kroz rad gradske tvrtke Koprivnički poduzetnik, pokrenuli su pet puta veće investicije poduzetnika u 2017. u odnosu na prijašnje godine. U 2017. koprivničkim poduzetnicima odobreno je 10 projekata financiranih iz EU natječaja vrijednih 4,3 milijuna, a bespovratna sredstva iznose 2,5 milijuna kuna dok projekti predviđaju zapošljavanje 29 zaposlenika. Koprivnički poduzetnici ostvarili su i 1,3 milijuna kuna kredita HAMAG-BICRO, a 12 poduzetnika još uvijek čeka odobrenje za mikro i male kredite u ukupnom iznosu od 3,7 milijuna kuna.

VARAŽDIN – U Županijskoj upravi za ceste Varaždinske županije zadovoljni su učinjenim u godini na izmaku. Na preko 60 lokacija u Varaždinskoj županiji radilo se na održavanju cesta, a 2017. sanirano je i 11 klizišta. Ukupna vrijednost radova je preko 33 milijuna kuna. Radovi na održavanju cesta u 2018. godini bit će nastavljeni čim to vremenske prilike dopuste, a visina sredstava raspoloživih za održavanje cesta bit će poznata na proljeće nakon što se vidi koliko će biti potrošeno za zimsku službu. Županijska uprava za ceste Varaždinske županije brine za 940 kilometara županijskih i lokalnih cesta.

MURSKO SREDIŠĆE-  Grad Mursko Središće danas, 29. prosinca 2017. godine organizira konferenciju za medije na kojoj će biti riječi o pozitivnoj Odluci o prihvatljivosti projekata građenja nerazvrstanih cesta iz Mjere M7- Ulaganje u građenje nerazvrstanih cesta. Na konferenciji će u Gradskoj vijećnici Grada Mursko Središće govoriti gradonačelnik Dražen Srpak,. Nakon toga će u tamošnjem Centru za kulturu “Rudar” biti organiziran i prijem za uspješne udruge i pojedince, prijem za najboljeg sportaša i najbolju momčad godine, a potom i tradicionalni prijem za novinare.

ZAGREB – Svečani Filharmonijski bal Zagrebačke filharmonije bit će održan u subotu, 30. prosinca 2017. godine  u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog od 20,30 sati. Bit će to tradicionalno najluđa filharmonijska noć u godini, kojom će Zagrebačka filharmonija  glazbom zaokružiti  2017. godinu. Bit će u maniri bečkih novogodišnjih koncerata, a Zagrebačkom filharmonijom na Balu će ravnati šef dirigent, maestro David Danzmayr. U bogatom glazbenom programu moći će se uživati u najljepšim novogodišnjim valcerima, arijama i polkama, među kojima su Straussova Trič trač polka, svečana Anina i brza Tik tak polka, uzvišeni valcer Ruže s juga i energična Carmen kvadrila  te nezaobilazni klasik Na lijepom plavom Dunavu i Radetzky marš, najprepoznatljivijih kompozicija novogodišnjih koncerata koji kod publike bude snažnu asocijaciju na novogodišnju atmosferu. Nakon koncerta posjetitelje će uz plesne evergreene i poznate melodije zabavljati Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Josipa Cvitanovića.

ZAGREB – Tradicionalno ispraćaj Stare i doček Nove godine na otvorenom  organiziraju gotovo svi  gradovi i brojne općine Zagrebačke županije. Uz nastupe popularnih izvođača, te prigodnu gastronomsku ponudu kao i vatromet, Nova godina, može se dočekati na središnjim trgovima Velike Gorice, Samobora, Svete Nedelje, Dugog Sela, Zeline itd.

DONJA STUBICA – Aktualni prvak Hrvatske i najbolji hrvatski Savate Combat borac, Luka Lešković iz Donje Stubice, novi je Savate pro prvak svijeta. U večerašnjem je borilačkom spektaklu pred više od 1200 posjetitelja u sportskoj dvorani u Donjoj Stubici jednoglasnom odlukom suca, nakon dominantnih sedam rundi, pobijedio višestrukog prvaka Japana Keisukea Takahashija. Za Savate klub Donja Stubica ovo je veliko priznanje i nagrada za dugogodišnji rad i trud, a Luka se za večerašnju borbu pripremao cijelu karijeru, 15 godina, te je znao da pred domaćom publikom neće i ne smije izgubiti. Iz prvih redova borce su pratile poznate osobe iz javnog života među kojima i gradonačelnik Donje Stubice, Nikola Gospočić te župan Krapinsko-zagorske županije koji ističe kako prate Savate boks u županiji i Luku kojemu čestita na ovom veličanstvenom pothvatu.

 

loading