Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 29.-30.06.2019.

Posted in Vijesti

SV. MARTIN NA MURI – Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja, ujedno i potpredsjednik HNS Predrag Štromar ponovio je u nedjelju, 30. lipnja 2019. godine u Sv. Martinu na Muri, na konferenciji za medije u sklopu tradicionalnih, ove godine 13. Susreta Političke akademije HNS-a, kako su najviša tijela ove stranke uputila poziv premijeru Plenkoviću za smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića. Kod slučajeva prijašnjih oprbenih zahtjeva za smjene ministara HNS je podržavao premijera, no ovaj put je drugačije, rekao je Štromar, jer iz svega proizlazi da je ministar Kuščević koristio politički utjecaj radi osobne koristi, a to je za nas neprihvatljivo. Domaćin HNS-ovcima iz cijele Hrvatske bio je župan Međimurske županije Matija Posavec iz čijih se posljednjih istupa dalo iščitati, da napušta HNS. Stranci je potreban clean up i definiranje smjera za budućnosti, bio je jasan Posavec koji o tome želi raspravu u stranci, ali će razgovarati i sa predstavnicima drugih liberalno političkih stranaka centra, s ciljem okupljanja i stvaranja jedne platforme građanskog centra. Kad obavim te razgovore, a to će biti  vrlo brzo, u narednih mjesec dana, sigurno je da će to biti vrijeme za donošenje konkretnih odluka, rekao je Posavec. Na press konferenciji su govorili i voditelj Političke akademije HNS-a Boris Blažeković i predsjednica Središnjeg odbora Ruža Kovačević Bilić, a u Sv. Martinu na Muri okupilo se oko 2.000 članova stranke koji su odmjeriti snage u 19 sportskih disciplina.

 

ZAGREB – Obnovljena je Ulica Donje Svetice, na dionici od Vukovarske do Planinske, dužine 700 metara i  površine 6 tisuća četvornih metara na kojoj je obavljena sanacija prijekopa, frezanje starog asfalta te je stavljen novi sloj od 1650 tona asfalta, podignute su i zamijenjene komunalne instalacije te iscrtana horizontalna signalizacija.  – Vrijednost ovih radova je milijun kuna – rekao je pomoćnik direktora za tehničke poslove Zagrebačkih cesta Josip Turković. – Kao i svih ovih dosadašnjih 19 godina i ovog ljeta tijekom srpnja i kolovoza odradit će se velik broj komunalnih radova u gradu, tako da sada imamo radove na nekih 320 mjesta od čega je 100 vezano uz vodoopskrbu i odvodnju, a 200 su ostali komunalni radovi – istaknuo je otvarajući prometnicu, ove nedjelje, 30. lipnja, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

ZAGREB – U prekrasnom ambijentu paraka na Trgu kralja Tomislava održava se Zageb Classic Festival. Tako su ove subote, 29. lipnja 2019. godine u povodu Dana Moskve u Zagrebu nastupili Moskovski kadeti. Večer prvoga dana srpnja obilježit će nastup Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske, a dva dana kasnije Opera Hrvatskog narodnog kazališta izvodi program pod nazivom „Jučer, danas, sutra“. U nedjelju 7. srpnja Balet Hrvatskog narodnog kazališta izvodi balet „Apoksiomen“, a zadnjega dana Zagreb Classica 9. srpnja Kazalište Komedija izvodi predstavu „Broadway u Komediji – Inventura“- Svi programi su besplatni te zbog lijepog ambijenta i ugođaja izazivaju veliko zanimanje publike kojoj je poseban užitak praćenje vrhunskog glazbenog programa pod vedrim nebom sjedeći na travnjaku.

VELIKA GORICA – Središnja svečanost obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije održana je u subotu, 29. lipnja 2019. godine u Parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici. Sveta misa je služena u župnoj crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije, nakon čegsu  položeni vijenci kod spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu „Golubica“.

VARAŽDIN – Varaždinska županija je u subotu, 29. lipnja 2019. godine organizirala drugi Županijski plac koji je održan na Franjevačkom trgu. Radi se o  izložbeno-prodajnom sajmu, koji je ove subote okupio 27 izlagača s cijelim rasponom proizvoda od voća i povrća, kaktusa i sukulenata do proizvoda od heljde, kolača, vina, sokova, džemova, umaka, bučinog i drugih ulja, suvenira i handmade proizvoda. Izlagači su došli iz Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske županije i Grada Zagreba. Idući Plac održat će se 20. srpnja, a prijave za izlaganje otvorene su već sada.

KOPRIVNICA – Popularna malonogometna Ljetna liga Koprivnica 2019. u organizaciji Koprivničke udruge za rekreativni sport počinje u nedjelju, 30. lipnja 2019. godine. Nastupa 12 momčadi koje su raspoređene u četiri skupine, a iz svake skupine u završnicu će se plasirati prvoplasirana i drugoplasirana momčad. U sklopu Ljetne lige, prije utakmice finala, koja je na rasporedu u subotu, 6. srpnja 2019. godine u večernjim satima, odigrat će se i revijalna utakmica između amaterske Hrvatske futsal reprezentacije i selekcije županijskih igrača iz Koprivničko-križevačke županije. I ove su godine organizatori osigurali za najbolje momčadi novčane nagrade, a već tradicionalno će se dodjeljivati i nagrade za pojedince. Ljetna liga Koprivnica starta u nedjelju, 30. lipnja 2019. godine utakmicom u 19.30 sati na malonogometnom igralištu koprivničkog Gradskog stadiona „Ivan Kušek Apaš“.

BEDEKOVČINA – Spoj kulture i prirode donosi i ove godine manifestacija „Ljeto na Bajerima“ koja se od 30. lipnja do 25. srpnja održava na Bedekovčanskim jezerima. Kroz sedam vikenda, nastupit će profesionalne kazališne skupine poput Krempuha i Trešnjevke, a predstavit će se i dvije amaterske skupine iz županije te predstava za djecu Grga Čvarak. Ovogodišnje “Ljeto na Bajerima 2019.”  nedjelju, 30. lipnja otvara predstava Cabaret Preko veze, Satiričkog kazališta Kerempuh u koprodukciji s Kazalištem Moruzgva od 20,00 sati.

NOVI MAROF – 14. po redu novomarofska biciklijada „Šic na bic“, u organizaciji Udruge mladih grada Novog Marofa „Mladi za Marof“ uz potporu Grada Novog Marofa i Biciklističkog kluba Maraton Beciklin, održana je u subotu, 29. lipnja 2019. godine. Ove godine biciklijada je održana pod sloganom „Mobitel isključi, biciklijadi se priključi“, s  ciljem  poticanja građana na zdrav način života, ali i korištenje bicikla kao ekonomičnog i „eco-friendly“ prijevoznog sredstva. Ruta, duga 40 kilometara, počela je na Trgu Hrvatske državnosti u Novom Marofu, a završava u Lušcu, popularnom izletničkom odredištu, gdje je za sve sudionike organiziran odmor i ručak.

ZAPREŠIĆ – Zaprešićko Banovanje ovog vikenda seli na sjeverni dio grada, točnije na Trg dr. Franje Tuđmana, gdje je u subotu i nedjelju, 29. i 30. lipnja 2019. godine Crtić Fest. Nakon subotnjeg Tajnog života mačaka, u nedjelju u 20,00 sati na rasporedu je Leo da Vinci – Misija Mona Lisa. Ljetno kino je besplatno.

PRELOG – Nakon niza glazbenih imena, u Prelogu se očekuje još jedan spektakl, a riječ je o manifestaciji pod nazivom “Opera pod zvijezdama”. Naime, na pozornici pod zvjezdanim nebom, ispred Doma kulture u Prelogu, pjevat će “4 Tenora”, dio kojih je i Filip Hozjak, rodom iz Preloga. Ovogodišnja Opera pod zvijezdama održat će se u nedjelju 30. lipnja 2019. godine s početkom u 21,00 sat, a ulaz je besplatan. „4 tenora“ publiku će zabaviti poznatim arijama iz opera, kanconama i evergreenima.

loading