Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 29.-30.07.2017.

Posted in Vijesti

GOTALOVEC – Ove nedjelje, 30.srpnja 2017. godine, zadnji je dan 11. tradicionalne manifestacije „Tak se negda pri nami delale“ koja se održava u Gotalovcu, općina Budinščina, a koju organizira udruga Gotali u suradnji sa brojnim drugim udrugama. Manifestacija je u tri dana i ove godine, brojnim posjetiteljima pružila zanimljive programe i aktivnosti, zabavnog, sportskog ali i edukativnog karaktera. Uz natjecanja u starim sportovima, bogatu gasto ponudu i radionicama za najmlađe, ove nedjelje održava se središnje događanje manifestacije – prikaz starih zanata i običaja, kojima udruga Gotali želi očuvati bogatu baštinu ovog kraja. Da su posjetitelji brojni i oduševljeni prilikom da se na kratko vrate u prošlost, potvrdila je i predsjednica udruge Gotali, Ines Kuna Lihtar te dodala da ih iz godine u godinu ima sve više. Načelnik općine Budinščina, Radovan Hercigonja zadovoljan je što ova manifestacija općinu stavlja u prvi plan i za nju čuje sve više ljudi. Manifestaciji su prisustvovali i ravnatelj Savjetodavne službe u poljoprivredi i šumarstvu i izaslanik Ministarstva poljoprivrede Zdravko Tušek te župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Pokrovitelji ovog događanja su Hrvatski sabor, Krapinsko-zagorska županija, Ministarstvo poljoprivrede, Općina Budinščina i LAG Prizag.

ZAGREB – Zagreb je i ove godine jedna od najpoželjnijih turističkih lokacija. Svake godine grad je pun turista koji su oduševljeni poviješću i bogatom ponudom. Najljepše destinacije u Zagrebu, prema mišljenju posjetitelja hrvatske metropole, su kula Lotrščak i Grički top, Arheološki muzej i Muzej prekinutih veza, Markov trg, vidikovac na Iličkom neboderu i tunel Grič. Turisti su oduševljeni i čistoćom grada te sigurnosti, ali i atrakcijama poput smjene straže Kravat pukovnije.

ČAKOVEC – Najveća kulturno-turistička manifestacija u Međimurju –Porcijunkulovo započela je u petak, 28. srpnja 2017. godine.  Porcijunkulovo će i ove godine u Čakovec zasigurno privući brojne posjetitelje.  Organizatori očekuju kako će idućih dana u programima manifestacije uživati gotovo tristo tisuća posjetitelja. Posjetitelje Porcijunkulova  očekuju brojni koncerti, radionice, prezentacije starih zanata, predstave za mališane, predstavljanje autohtonih proizvoda, oldtimer susret, ulične svirke i mnoštvo drugih sadržaja.

TUHELJSKE TOPLICE – Tradicionalna Tuheljska noć održava se ove subote, 29.srpnja 2017.godine u Tuheljskim Toplicama. Organizatori ove kulturne i turističke manifestacije na bazenima Termi Tuhelj, koja će ove subote, doživjeti svoje 35. izdanje, pripremili su bogat glazbeno-zabavni program, uz nastup poznatih glazbenih imena, mažoretkinja, plesnih skupina, limene glazbe te kuburaša, a u ponoć sve posjetitelje očekuje vatromet. Osim glazbenog doživljaja, posjetitelje očekuje i bogata gastronomska ponuda, a za najmlađe posjetitelje bit će osiguran dječji kutak. Također, danas s početkom u 21,00, prije finalne utakmice unutar malonogometnog turnira koji je organiziran u sklopu Tuheljske noći, odigrati humanitarna nogometna utakmica za Danijela Plašća iz Zlatara, koji je nastradao u prometnoj nesreći.

ZAGREB – Zbog brojnih radova diljem Zagreba – nerijetko se stvaraju gužve i kolone. Upravo zato student Fakulteta prometnih znanosti Marin Dokoza osmislio je kartu koja u realnom vremenu pokazuje na kojim se lokacijama i u koje točno vrijeme po Zagrebu radi. Karta se ažurira svakodnevno, podacima sa stranice Grada Zagreba, Zagrebačkih cesta, HAK-a i ZET-a. Osim o radovima, karta sadrži i podatke o izmjenama u javnom gradskom prijevozu.

KOPRIVNICA – Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Grada Koprivnice po drugi puta sudjeluje na Međunarodnoj Drinskoj regati za osobe s invaliditetom „Drina nas spaja“ koja se do nedjelje, 30. srpnja 2017. godine, održava u Ljuboviji i Bratuncu. Na regati je petero članova Udruge i volonter Udruge te pripadnik HGSS-a Stanice Koprivnica Dražen Magdić, a koprivnička Udruga jedina je iz Hrvatske koja sudjeluje na regati.

NOVAKOVEC – Novoizgrađenu kapelu svete Ane u Novakovcu, na području Župe svete Elizabete Ugarske u Jalžabetu, blagoslovit će ove nedjelje, 30. srpnja 2017. godine  biskup Varaždinske biskupije monsinjor Josip Mrzljak. Biskup će pritom u istoj kapeli u 11,00 sati predvoditi euharistijsko slavlje.

SAMOBOR – Tradicionalna proštenja i mise uz blagdan svete Ane bit će održane ovog vikenda, i to u nedjelju, 30. srpnja 2017. godine, u crkvi svetog Mihovila i Ane u Gornjem Prekrižju u Krašiću, te u Batini u Pisarovini. Anino će biti tradicionalno obilježeno kod kapele svete Ane u Samoboru.

loading