Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 29.-30.09.2018.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Grad Zagreb – Gradski ured za zdravstvo i Zaklada „Hrvatska kuća srca“ u suradnji s Hrvatskim kardiološkim društvom, Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Hrvatskom udrugom kardioloških medicinskih sestara obilježavaju Svjetski dan srca 2018. pod sloganom: MOJE SRCE, TVOJE SRCE, ZA SVA NAŠA SRCA! Središnji događaj  obilježavanja održat će se na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, u subotu 29. rujna 2018. godine, od 10,00 do 14,00 sati. Građani će moći  obaviti  mjerenje krvnog tlaka uz mogućnost otkrivanja fibrilacije atrija, mjerenje indeksa tjelesne mase, savjetovanje o zdravoj prehrani i tjelesnoj aktivnosti i važnosti prestanka pušenja. Članovi udruge StEPP i Klub mladih Gradskog društva Crvenoga križa održat će edukaciju o osnovnim postupcima oživljavanja.

ČAKOVEC – Manifestacija “Jesen u gradu Zrinskih“ održava se ovog vikenda, od 28. do 30. rujna 2018. godine, u centru Čakovca, a posjetitelje očekuje ponuda proizvoda izlagača iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske, prezentacija starih običaja. U subotu, 29. rujna s početkom u 10,00 sati, kod Turističkog ureda nudit će se TRGANCI sa slaninom i vrhnjem, tradicionalni obrok Međimuraca, a predstavljanjem turističke ponude Turističkih zajednica Međimurske županije, Čakovca, Preloga, Murskog Središća, Svetog Martina na Muri, Štrigove i Nedelišća, od 10,00 do 13,00 sati, bit će obilježen Svjetski dan turizma. Tu je i izložba gljiva, Gljivarskog društva Smrčak, koja se može pogledati u subotu i nedjelju od 10,00 do 18,00 sati dok je čašćenje kestenjem u nedjelju od 15,00 sati.

ĐURĐEVAC – Stručnim predavanjima, jučer, petak, 28. rujna 2018. godine, u prostorima đurđevačkog Gradskog muzeja započeli su 20. Dani voća Koprivničko-križevačke županije. Zainteresirani voćari doznali su tako više o uzgoju lijeske te konvencionalnom i ekološkom uzgoju lijeske kao i mogućnostima korištenja sredstava iz Mjere 10 u višegodišnjim nasadima. Svečano otvorenje 20. Dana voća Koprivničko-križevačke županije održano je danas, u subotu, 29. rujna 2018. godine, na središnjem đurđevačkog trgu. Uz bogat kulturno-umjetnički program i humanitarnu akciju, tijekom trajanja manifestacije prikazano je tradicionalno pečenje pekmeza te prezentacije izrade aranžmana i skulptura od voća. Svoje proizvode na đurđevačkom je trgu izložilo 57 proizvođača voća i voćnih prerađevina, a 20. Dane voća Koprivničko-križevačke županije prati i katalog u kojem su svi voćari iz Podravine i Prigorja, njih 289. Tradicionalno, proglašeni su i najljepše uređeni izlagački prostori manifestacije, a titulu najljepšeg ove je godine ponio OPG Lasić.

VARAŽDIN – Varaždinska županija će prigodnim programom koji priprema zajedno sa županijskim Savezom udruga umirovljenika u atriju Županijske palače ove subote, 29. rujna 2018. godine, obilježiti Međunarodni dan starijih osoba. Predstavit će se 11 od ukupno 31 umirovljeničke udruge koje djeluju na području županije. Umirovljenici će  izložiti svoje radove koje izrađuju u sklopu aktivnosti u udrugama, a uz glazbeni program, udruge će  predstaviti i raznovrsnom gastronomskom ponudom.  Program u atriju županijske palače odvijat će se u subotu u prijepodnevnim satima.

ZAGREB –  Tematski događaj Plac&Piknik, u okviru 7. Dana hrvatskih tržnica, održava se na Zrinjevcu  ove subote, 29.rujna  od 9,00 do 17,00 sati. Atrakcija događanja je priprema fritaje od 2000 jaja, istarskih kobasica i tartufate u tavi promjera 2 metra. Nakon otvorenja, u 10,00 sati, obroci će se besplatno dijeliti posjetiteljima.

ZAPREŠIĆ – Ovaj vikend u Zaprešiću u znaku je sportskih i rekreacijskih sadržaja, od romobilijade, do biciklizma i sportskog ribolova. Koncert “Orguljski recital Hrvoja Banaja”, povodom 20. obljetnice koncertnog orguljaškog djelovanja, održat će se ove subote, 29. rujna 2018. godine, u Crkvi sv. Ivana Krstitelja u Zaprešiću. Ovaj nesvakidašnji događaj uveličat će Mješoviti pjevački zbor KUD-a “Ban Josip Jelačić” i Mješoviti pjevački zbor Župe sv. Petra “Sv. Cecilija” Zaprešić. Program “Zaprešićkog glazbenog salona” počinje u 19,30 sati. Ulaz je slobodan.

ZABOK – Povodom obilježavanja šezdesete godišnjice djelovanja, ove subote, 29. rujna 2018. godine, u 20,00 sati u Multimedijalnom centru u Zaboku, Ansambl Zabok ugostit će Plesno – vokalni ansambl “Ethnotine” iz Zagreba, te će oni u zajedničkom koncertu zainteresiranoj publici omogućiti uživanje u programu suvremenog folklornog izričaja. Naime, Ansambl Zabok se već dugi niz godina, uz klasični i reproduktivni folklorni izričaj, bavi  suvremenijim pristupom folklornom plesu i glazbi.

KUMROVEC – Vježbu s temom “Eksplozija i požar u kinodvorani” u ponedjeljak, 01. listopada 2018. godine, na lokaciji Znanstveno-studijskog centra u Kumrovcu, organizira Zavod za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije. Vježba počinje u 10,00 sati, a simulirat će nesreću s čak 53 ozlijeđene osobe, pri čemu će statisti biti učenici Srednje škole Pregrada. Radi se o združenoj vježbi službi sanitetskog prijevoza Doma zdravlja KZŽ, Policijske postaje Klanjec, Crvenog križa, Hrvatske gorske službe spašavanja, Javnih vatrogasnih postrojbi, Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Kumrovca i njihovih prijatelja iz Slovenije, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Područni ured Krapina, te Zavoda za hitnu medicinu. Cilj vježbe je provjera spremnosti službi i unapređenje načina zajedničkog koordiniranog reagiranja u masovnoj nesreći, s naglaskom na medicinsko zbrinjavanje i medicinski odgovor.

loading