Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 3.12.2016.

Posted in Vijesti

KRAPINA – Ulicama grada Krapine izviđači sudjelovanjem na svoj akciji pridružuju se brojnim programima pripremljenim u povodu Dana Grada Krapine.

PUŠĆA – Treći poljoprivredni božićni sajam i 12. Izložba rakija Zagrebačke županije održava se ove subote, 3. prosinca 2016. godine u športskoj dvorani Osnovne škole „Pušća“. Na sajmu sudjeluje više od 70 izlagača iz zaprešićkog kraja, Zagrebačke županije, grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije.

ZAGREB – Advent u Zagrebu od petka, 2. prosinca, do ponedjeljka, 12. prosinca 2016. godine, brani titulu najbolje europske adventske destinacije. Svi koji smatraju da je Zagreb ponovo zaslužio nositi titulu, najbolje božićne destinacije mogu glasati na stranicama: http://www.christmas.ebdest.in/ . Kako bi cjelokupan doživljaj bio što potpuniji, 6. i 7. prosinca u suradnji s Veleposlanstvom Republike Finske, U Zagrebu će boraviti originalni Djed Mraz. Joulupukki koji dolazi iz Laponije, grada Rovaniemija smještenog na najsjevernijem dijelu Finske. Prvi dan će obići adventske lokacije Ledeni park, Kod Rudolfa i Advent na Zrinjevcu, dok će se drugi dan, u poslijepodnevnim satima, družiti sa svim posjetiteljima na Adventu na Vranicanijevoj livadi, zatim na Adventu u Klovićevim dvorima, a obići će i Adventsko dvorište Staroslavenskog instituta. Prigodni program namijenjen najmlađima u utorak je od 18,00 sati na Ledenom parku.

ZAGREB – Dvorišta – „najzabavnije događanje u gradu“ po prvi puta dio su noviteta zagrebačkog Adventa. Manifestacija započinje ove subote 3. prosinca 2016. godine od 17,00 sati, a Dvorišta će biti otvorena svakim danom od 17,00 do 23,00 sata, te subotama 10. i 17. prosinca od 10,00 do 23,00 sata. Radi se o ukupno pet zagrebačkih prekrasnih dvorišta na Gornjem gradu.

ZAGREB – Božićni sajam po 23. put organizira Međunarodni klub žena Zagreb u nedjelju 4. prosinca 2016. godine, na Zagrebačkom velesajmu, u Paviljonu 7 od 11,00 do 16,00 sati. Sva prikupljena sredstva bit će donirana Dječjem vrtiću “Vladimir Nazor” i Glazbenoj školi “Bruno Bjelinski”, obje u Daruvaru i Udruzi SO DO – El Sistema Hrvatska, programu društvenog razvoja djece i omladine u Hrvatskoj. Posjetitelji i ovoga puta mogu “putovati” oko više od 45 štandova zemalja, koji će ponuditi svježe i zapakirane delicije, vina, rukotvorine te igračke specifične za svaku od njih. Uz to pripremljen je specifičan zabavni i glazbeno plesni program. Ulaz je slobodan.

ZABOK – Druga svijeća na županijskom adventskom vijencu upalit će se u ponedjeljak, 05. prosinca u Dječjem vrtiću Zipkica u Zaboku, treća u nedjelju 11. prosinca u Đurmancu, a četvrta tradicionalno, u Svetištu Majke Božje Bistričke, u nedjelju 18. prosinca.

KOPRIVNICA – Učenici koprivničke Osnovne škole Đuro Ester donirali su prehrambene namirnice Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica za potrebe Socijalne samoposluge. Riječ je o 400 kilograma brašna, riže i kaše, šećera, soli, tjestenine, ulja i raznih prehrambenih artikala, te higijenskih potrepština, ukupne vrijednosti oko tri tisuće kuna. Donacije će biti dijeljene korisnicima Socijalne samoposluge svake srijede.

VARAŽDIN – Humanitarna utrka i šetnja “Krug Svetog Nikole“ održat će se ove subote, 03. prosinca 2016. godine u Varaždinu. Utrka se održava pod pokroviteljstvom grada s ciljem prikupljanja sredstava za kupnju uređaja za magnetsku rezonanciju za dječji odjel Opće bolnice Varaždin. Start utrke bit će u 16,00 sati kod Studentskog centra Varaždin u ulici Julija Merlića.

loading