Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 30.01.2017.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Raspisan je natječaj za  Nagrade Grada Zagreba koja se dodjeljuje građanima i onima koji rade na području Zagreba, radnim skupinama, trgovačkim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udrugama građana i drugim pravnim osobama za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu u promicanju znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, sporta, zdravstva, socijalne skrbi i svih drugih područja društvenog života.  Rok za podnošenje prijedloga je do 1. veljače 2017., a više informacija dostupno je na službenim stranicama Grada Zagreba.

VARAŽDIN – Sjednica Savjeta za gospodarstvo i međuregionalnu suradnju Varaždinske županije održana je u županijskoj palači u Varaždinu. Članovima savjeta, stanje na tržiđtu rada Varaždinske županije,  te mjere aktivne politike zapošljavanja, edukacije i programe prekvalifikacije predstavila je v.d. predstojnice varaždinskog regionalnog ureda  Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Varaždin Branka Šaško. Iako Varaždinska županija bilježi pad nezaposlenosti, i dalje postoji neravnoteža u ponudi i potražnji na tržištu rada. Zaključeno  je kako je potrebno raditi na povećanju plaća u realnom sektoru, posebno s obzirom na činjenicu da je prerađivačka industrija jedan od pokretača gospodarskog razvoja u ovom dijelu Hrvatske, kao i na informiranju mladih o potrebama za radnom snagom na lokalnom tržištu rada.

ČAKOVEC – Natječaj za podnošenje molbe za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Čakovca na adresi Istarska 16 i Ulica dr. Ante Starčevića 40, objavljen je na službenim web stranicama Grada. Pravo na podnošenje molbe za davanje gradskog stana u najam imaju punoljetni hrvatski državljani koji nemaju riješeno stambeno pitanje niti mogućnosti riješiti ga na drugi način te koji ispunjavaju uvjete propisane ovim natječajem. Sve informacije moguće je dobiti u čakovečkoj Gradskoj upravi.

ZAGREB – Na čak 98 lokacija diljem grada Zagreba nalaze se sanduci sa solju koja je besplatna za sve predstavnike stanara, a kako bi se osigurali prohodni nogostupi. Inače, za čišćenje snijega i leda oko zgrade odgovorni su suvlasnici, odnosno stanari. Ispred lokala to trebaju učiniti vlasnici ili korisnici prostora. Sol u sanducima osiguravaju Zagrebačke ceste.

KOPRIVNICA – Projekt „Okusi hrvatske tradicije“ predstavljen je direktorima turističkih zajednica s područja Koprivničko-križevačke županije. Radi se o projektu razvija ponudu lokalnih i regionalni kulinarskih prepoznatljivosti, brendiranje i umrežavanje ponude, promociju nositelja standarda Okusi kao i sustavni razvoj turističke ponude i novih turističkih proizvoda u gastronomiji. Na predstavljanju kojem je nazočio i koprivničko-križevački župan Darko Koren, dogovoreni su daljnji koraci u provedbi projekta i u Koprivničko-križevačkoj županiji u kojoj će se projekt realizirati pod nazivima „Okusi Podravine“ i „Okusi Prigorja“.

JASTREBARSKO – S novim korekcijama najpovoljniju cijenu sakupljanja i odvoza otpada od svih gradova u Zagrebačkoj županiji imaju građani Jastrebarskog. Prosječna cijena u županiji je 65 kuna za zapremninu od 120 litara, dok građani Jaske za to plaćaju 57 kuna. Uz to, uvedena je i nova kategorije nižih naknada za samačka i staračka domaćinstva. Grad Jastrebarsko može se pohvaliti da je najbolji primjer zbrinjavanja otpada u županiji, te su među prvima u Hrvatskoj u potpunosti riješili zbrinjavanje miješanog komunalnog otpada u skladu s važećim zakonskim propisima. Naime, jaskanski otpad se prikuplja i odvozi na obradu u postrojenje za mehaničko-biološku obradu, na području grada je četrdesetak zelenih otoka, reciklažno dvorište kao i mobilno reciklažno dvorište, a korisnicima je podijeljeno 12.000 spremnika za otpad.

loading