Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 30.06.-01.07.2018.

Posted in Vijesti

SV. MARTIN NA MURI – Više od dvije tisuće članova i simpatizera Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata okupilo se danas 1. srpnja 2018. godine u Svetom Martinu na Muri na tradicionalnim  12. susrettima Političke akademije HNS-a. Osim sportskih susreta koji se odvija ju tijekom cijelog današnjeg dana, jučer se u Svetom Martinu na Muri sastalo predsjedništvo i središnji odbor stranke raspravljajući o više tema, a među ostalim o mirovinskoj i poreznoj reformi. Uz čelne ljude HNS-a na današnjim susretima u Murskom Središću okupljeni  članovi stranke odmjerilim su snage u devetnaest sportskih disciplina.

ZABOK – Svoje srednjoškolsko obrazovanje uspješno je u zabočkoj Gimnaziji A.G. Matoša završilo 110 maturanata za koje je završna svečanost, u tamošnjoj sportskog dvorani, održana u subotu, 30. lipnja 2018. godine. Uz roditelje i goste, na svečanosti su proglašeni najgimnazijalci, učenici koji su sve četiri godine završili s ocjenom 5,0. Mariji Ivić, Loreni Šakota, Petriciji Belužić i Karlu Kobešćaku čestitali su ravnateljica Gimnazije A.G. Matoša Bibijana Šlogar, zamjenica zabočkog gradonačelnika Valentina Đurek i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. – Iz ove Gimnazije izlaze učenici koji su tu dobili takvo znanje s kojim se bez problema upisuju na željene studije – rekao je župan Kolar, a učenicima poručio da se, nakon što diplomiraju, vrate u Zagorje, jer se gospodarska slika iz dana u dan mijenja na bolje, a za stručnjake će uvijek biti  posla.

KUMROVEC – U počast velikanu sportskog novinarstva, rodom iz kumrovečkog kraja, Borisa Mutića, održan je u subotu, 30. lipnja 2018. godine, na igralištu Osnovne škole Kumrovec,  8. Memorijalni malonogometni turnir ,,Boris Mutić”. Pod pokroviteljstvom Župana Krapinsko – zagorske županije, Željka Kolara, u organizaciji Sportskog društva Kumrovec, nastupilo je 18 ekipa iz Kumrovca i okolice, Zagreba i Slovenije. Pobjednik je ekipa ,,Dimnjačarstvo Sopot” iz Sopota. Drugo mjesto osvojila je ekipa ,,Štefan 2” iz Kumrovca, a treće mjesto ekipa ,,Moderni prijatelji” iz Zagreba.Osim nagrada ekipe su osvojile i prigodne pehare, koje su još osvojili i najbolji igrač Dejan Kolar i najbolji strijelac Renato Menjački, obojica iz ,,Dimnjačarstva Sopot”, a najbolji golman bio je Ernest Malarić iz ekipe ,,Štefan 2”

ZAGREB – Strossmayerovo šetalište, jedno je od najljepših i najromantičnijih zagrebačkih šetališta i ove je godine sve do 9. rujna 2018. obogaćeno brojnim kulturnim i zabavnim sadržajima. Popularni  Strossmartre nudi bogat glazbeni program, likovne instalacije uklopljene u prostor, neobične i zabavne akcije,  a za najmlađe su organizirane lutkarske predstave. Među ostalim birat će se najbolja fotografija te izbor najljepšeg psa mješanaca uz prigodnu reviju svih kandidata i kandidatkinja. U subotu, 30. lipnja 2018. godine održat će se i  tradicionalna proslava polovine nove godine uz prigodan glazbeni program i vatromet.

DUGO SELO – Središnja svečanost obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije održana je danas u Dugom Selu. Postrojavanjem postrojbi, polaganjem vijenca te paljenjem svijeća kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima te svetom misa u župnoj crkvi sv. Martina biskupa odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima. „Zahvaljujem svim braniteljima koji su sudjelovali u obrani Hrvatske i koji su za to dali svoje živote, a posebno se zahvaljujem njihovim obiteljima zbog onoga što su prolazili za vrijeme Domovinskoga rata“, rekao je Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije. Inače, Dan branitelja Zagrebačke županije obilježava se u sjećanje na 1991. godinu, kada je u Pokupskome, na prvoj crti bojišnice uz rijeku Kupu, raspoređena 2. brigada ZNG-a

ZAGREB – Susret hrvatskih zavičajnih književnika u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, uz materijalnu potporu Ministarstva kulture, bit će održan ove subote, 30. lipnja 2018. godine u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu. Na Susretu će biti predstavljena najbolja književna ostvarenja hrvatskih zavičajnih književnika koje je odabralo stručno Prosudbeno povjerenstvo ovogodišnjeg književnog natječaja HSK-a. Književni program počinje u 11,00 sati, nastupom odabranih autora s interpretacijama nagrađenih, pohvaljenih i odabranih djela, te dodjelom plaketa i pohvalnica za književna ostvarenja, kao i priznanja za sudjelovanje na Susretu. Na ovogodišnjem književnom natječaju sudjelovalo je ukupno 104 autora sa čak 454 književnih djela  na štokavskom, kajkavskom i čakavskom narječju.

KOPRIVNICA – U subotu, 30. lipnja 2018. godine posljednji je dan za predavanje zahtjeva za legalizaciju zgrada sagrađenih bez valjanih dozvola, stoga će u subotu pisarnica Grada Koprivnice raditi od 8,00 do 15,00 sati kako bi građani mogli predati svoje zahtjeve. Novim izmjenama i dopunama Zakona o legalizaciji povećao se broj slučajeva u kojima je mogućnost ozakonjenje zgrada dopuštena, omogućeno je i evidentiranje ozakonjene zgrade u katastru i na temelju rješenja o izvedenom stanju za nezavršenu zgradu, dok su ostali uvjeti ozakonjenje ostali isti kao u prethodnom razdoblju. U subotu će i prijemna kancelarija Koprivničko-križevačke županije, iz istog razloga, raditi od 7,00 do 15,00 sati.

ZAGREB – Međunarodni festival vatrometa traje do nedjelje, 1. srpnja 2018. godine u Zagrebu. Ovoga puta na zagrebačkom Bundeku predstavit će se tri vrhunske ekipe, iz Austrije, Belgije i Hrvatske, koje imaju zavidan svjetski rejting te su osvojile mnoge međunarodne festivale.Tijekom festivala, od 20,00 sati do ponoći, osiguran je i šarolik glazbeni program i zabavni sadržaj za sve uzraste.

ZAPREŠIĆ –  U sklopu manifestacije Banovanje u Zaprešiću ove subote, 30. lipnja 2018. godine, od 18,00 sati na Trgu Ivana Pavla II. bit će proslavljeno pola ove godine. Točno u 22,00 sata posjetitelje uz bogat zabavno-glazbeni program očekuje i veliki vatromet.

DUGO SELO – Središnja  svečanost obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije održat će se u subotu, 30. lipnja 2018. godine na školskom igralištu Osnovne škole Josipa Zorića u Dugom Selu od 10,00 sati. Program počinje  polaganjem vijenaca kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima s područja grada Dugog Sela, a nakon programa središnje svečanosti bit će služena sveta misa u župnoj crkvi sv. Martina biskupa od 11,00 sati.

VARAŽDIN – Zavjetno hodočašće vjernika grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj održat će se od 30. lipnja do 2. srpnja 2018. godine, u organizaciji i koordinaciji varaždinske Župe svetog Vida. Riječ je o 329. zavjetnom hodočašću kojem  se već tradicionalno pridružuju i druge župe šire okolice grada Varaždina i ostale župe Varaždinske biskupije. Središnje misno slavlje hodočašća  zavjetnu svetu misu vjernika grada Varaždina,  u nedjelju 1. srpnja u 11,00 sati u crkvi blaženog Alojzija Stepinca na otvorenom u svetištu Majke Božje Bistričke predvodit će varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.

KRAPINA – Hodočašće župa Krapinskog dekanata Majci Božjoj Jeruzalemskoj na Trškom Vrhu već nekoliko godina za redom, prve nedjelje u srpnju, organiziraju svećenici tog dekanata, predvođeni dekanom Tomicom Šestakom. Tako će biti i ove nedjelje, 1. srpnja 2018. godine. Svetu misu u 11,00 sati predvodit će u zajedništvu svećenika Krapinskog dekanata, župnik Tomica Šestak, koji će tom prilikom proslaviti 25 godina svećeništva. Također, župa sv. Nikole biskupa u Krapini priprema se za mladu misu vlč. Tonija Potrebića, koju će slaviti u nedjelju, 8. srpnja, s početkom u 10,00 sati.

RADOBOJ – U sklopu manifestacije “Radobojska ljetna događanja”, provodi se akcija “Budimo aktivni u zajednici – Aktivni u Radobojskim ljetnim događanjima 2018.”, a jedan od predstojećih programa je i “Međunarodna ćevapčijada”, koja će se održati slijedećeg petka, 6. srpnja 2018. godine, s početkom u 17,00 sati na prostoru nogometnog igrališta Radoboj. Prijave timova primaju se do srijede 4. srpnja, na broj telefona Općine Radoboj ili Muzeja Radboa, na njihove e-mail adrese ili osobno u prostorijama Općine. Zadatak timova je da sa svojom opremom i s pet kilograma mesa naprave što bolje ćevape, koje će potom ocjenjivati žiri, ali i posjetitelji, a za prva tri najbolja tima osigurane su novčane nagrade. Kupnjom ulaznice od 20,00 kuna, posjetitelji će moći degustirati i ocijeniti ćevape, sudjelovati u tomboli, a sva prikupljena sredstva namijenjena su realizaciji projekta “Fitness park na otvorenom u Radoboju”.

ČAKOVEC – Vatrogasno natjecanje seniorki i seniora dobrovoljnih vatrogasnih društava Vatrogasne zajednice Grada Čakovca održat će se u subotu, 30. lipnja 2018. godine, na Nogometnom igralištu NK „Jadran“ Štefanec, s početkom u 13,00 sati.

loading