Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 30.07.2019.

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Počinje sanacija hola Graditeljske škole u Čakovcu vrijedna milijun kuna. Svečano potpisivanje ugovora kojim počinje sanacija i obnova hola zgrade škole održano je danas u Graditeljskoj školi Čakovec. U nazočnosti župana Međimurske županije Matije Posavca, ugovor s izvođačem radova potpisao je ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Zvonko Ladić. Ovime se nastavlja ciklus investicija u najsloženiji školski kompleks Međimurske županije koji se sastoji od četiri zgrade. Riječ je o radovima u visini od milijun kuna, od čega 600 tisuća osigurava Međimurska županija, a preostali dio sama škola. Radovi na sanaciji hola i ulaza u školu trebali bi biti gotovi do početka nove školske godine. Potom će uslijediti energetska obnova škole u vrijednosti od 7, 5 milijuna kuna, a želja je u skorije vrijeme obnoviti i pripadajuću najveću sportsku dvoranu u Međimurju. Procijenjena vrijednost radova je 10 milijuna kuna. Inače, Graditeljska škola Čakovec ima 572 učenika i 134 zaposlenih.

ZAGREB – Grad Zagreb krenuo je u modernizaciju tramvajske infrastrukture financijskim sredstvima iz europskih fondova. Vrijednost cjelokupnog projekta, koji se provodi etapno, je nešto manja od 260 milijuna kuna. Obnova obuhvaća 11 dionica tramvajske pruge dužine nešto veće od osam kilometara, modernizaciju tri ispravljačke stanice, kao i izradu Studije razvoja tramvajskog prometa Grada Zagreba. Iz Kohezijskog fonda osigurano je 176 milijuna kuna ili 85%, a preostalih 15 posto ili nešto više od 31 milijun kuna je iz državnog proračuna. Projekt modernizacije tramvajske mreže Grada Zagreba trebao bi biti realiziran u potpunosti do kraja 2023. godine.

 

ZAGREB – Uoči početka nove školske godine, od 6. do 8. rujna, na Zagrebačkom velesajmu održat će se sajam za djecu i roditelje GROWING UP. Tijekom tri dana male radoznalce očekuju lego robotičke radionice, kreativne radionice, nastupi dječjih zborova i plesnih skupina, krav maga, bowling i softball za djecu te preko pedeset različitih besplatnih radionica i zanimljivih predavanja. U stručnom djelu sajma, među ostalim, održat će se stručni skup o upotrebi asistivne tehnologije u sustavu obrazovanja i nastave, na kojem će se posjetitelji upoznati s najnovijim tehnološkim dostignućima – uređajima i aplikacijama osmišljenima i razvijenima za djecu s teškoćama. Ulaz na Growing Up i parking oko Zagrebačkog velesajma su besplatni.

ZAGREB – Zagrebačka županija uputila je javni poziv gradovima i općinama za dodjelu 1,7 milijuna kuna za programe ili projekte vezane uz poticanje razvoja poduzetničkih zona i poduzetničkih inkubatora. Poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. studenog. Poticajna sredstva dodjeljuju se gradovima i općinama za izradu projektne dokumentacije za infrastrukturu u zoni, ali i za izgradnju i uređenje infrastrukture do zone i u zoni (energetska, komunalna, prometna, komunikacijska infrastruktura) kao i za uređenje zemljišta i okoliša u zoni. Poticaj se može također ostvariti i za izradu projektne dokumentacije za izgradnju poduzetničkih inkubatora te za samu izgradnju i opremanje inkubatora. Maksimalni iznos sredstva koji pojedini korisnik može ostvarit je do milijun kuna, a postotak sufinanciranja ovisi o indeksu razvijenosti grada ili općine.

KRAPINA – Obilježavanje Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja i 24. godišnjice Vojno-redarstvene operacije “Oluja” i ove godine u Krapini organiziraju Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade “Tigrovi” Krapinsko-zagorske županije, Udruga ratnih veterana 2. gbr. “Gromovi” i 7. gbr. “Puma”. Obilježavanje će se održati u petak, 2. kolovoza 2019. godine, a program počinje u 17,00 sati, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na gradskom groblju u Krapini. U 17,30 sati bit će služena sveta misa u crkvi sv. Nikole biskupa, a u 18,00 sati uslijedit će formiranje kolone članova braniteljskih udruga i veterana postrojbi te odlazak prema Starom gradu, gdje će se održati središnja svečanost. Obilježavanje Dana pobjede održava se pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i Grada Krapine.

LEPOGLAVA – Sve račune izdane od Grada Lepoglave građani mogu plaćati bez troška naknade u Poštanskom uredu Lepoglava. Rezultat je to suradnje grada i Hrvatske pošte u okviru koje je potpisan ugovor kojim se definira da će Grad Lepoglava umjesto građana podmirivati trošak naknade. Naknada se građanima neće naplaćivati za račune za komunalnu naknadu i doprinos, otkup stanova i sufinanciranje izgradnje lokalnih cesta.

KOPRIVNICA – Traju radovi na rekonstrukciji montažne zgrade dječjeg vrtića Loptica u Koprivnici sufinancirana sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Provodit će se osam mjera rekonstrukcije, poput sanacije svih instalacija vodovoda i odvodnje te sanitarnih čvorova, ugradit će se energetski učinkovita fasada, stolarija i toplinska izolacija stropa te saniranje unutarnjih pregradnih zidova koji su oštećeni zbog vlage. Projektom će se značajno poboljšati energetska učinkovitost, funkcionalnost instalacija, kvaliteta uvjeta za boravak, igru i učenje djece te produljiti vijek trajanja zgrade. Vrijednost radova, koji bi trebali završiti 31. kolovoza, je 2,8 milijuna kuna.

loading