Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 30.10.-1.11.2015.

Posted in Vijesti

ZAGREB – I ove godine građani Zagreba uz Dan svih svetih, 31.10., 1.11. i 2.11., moći će koristiti besplatan prijevoz autobusima na izvanrednim linijama prema većim gradskim grobljima. Kao i ranijih godina, u zonama groblja na snazi su uobičajeni režimi ograničenja prometa, tako da je pristup u te zone omogućen samo vozilima ZET-a, TAXI vozilima, vozilima invalida i onima s posebnom dozvolom. Detaljne informacije o prometnoj regulaciji mogu se pronaći na službenim stranicama Grada.

KRAPINA – Predstavnici Ministarstava branitelja, obrane i unutarnjih poslova, u suradnji s Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, te zagorskim gradovima i općinama uoči Dana Svih Svetih tradicionalno odaju počast smrtno stradalim hrvatskim braniteljima, uz nazočnost članova njihovih obitelji. Na Gradskom groblju u Krapini, kod spomen križa položeni su u subotu, 31. listopada, vijenci u spomen na sve smrtno stradale hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata. Izaslanstvo Krapinsko-zagorske županije je obišlo i položilo cvijeće i na grobove znamenitih Zagoraca, prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću, Josipa Broza Tita u Kumrovcu, Antuna Mihanovića u Klanjcu i kod spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku. U spomen na poginule zagorske branitelje Sveta misa zadušnica bit će služena na Dušni dan, u ponedjeljak 2. studenoga, u Crkvi Sv. Nikole u Krapini s početkom u 10,00 sati.

ZAGREB – Zagrepčanima će, kako je i najavljeno u travnju ove godine, s 1. studenim biti snižene cijene pojedinih komunalnih usluga, a sve zbog, kako je danas istaknuto na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi, odličnih poslovnih rezultata Zagrebačkog holdinga. Usluge ZET-a tako će biti povoljnije za učenike, studente, nezaposlene i umirovljenike, za mjesečne i godišnje kupone. Novost je i novi način obračuna otpada po volumenu, koji se temelji na zaduženom volumenu spremnika umjesto dosadašnjeg obračuna po metru četvornom stambene površine. Tijekom studenog pojeftinit će i cijene Zagrebparkinga, točnije cijene satnih dnevnih i noćnih parkirališnih karata u javnim garažama, kao i cijene tjednih, mjesečnih i godišnjih komercijalnih parkirališnih karata u 1, 2. i 3. zoni.

KRAPINA – Završna konferencija međunarodnog projekta EE CULTURE, čiji je opći cilj povećanje energetske učinkovitosti u objektima kulturne baštine u prekograničnom području, održava se danas u Krapini. regea krapinaSkup provode i podržavaju svi projektni partneri – REGEA, zajedno s Krapinsko-zagorskom županijom, Zavodom Energetska agencija za Savinjsko, Šaleško in Koroško te općinama Velenje i Celje. regeaNa početku konferencije predstavljeni su reprezentativni primjeri obnovljenih objekata Županijske palače u Krapini i Vile Rožle u Velenju, u kojima su uspješno pomireni zahtjevi između konzervatorskih odjela i potrebe za poboljšanjem energetske učinkovitosti u području zaštićenih objekata.

KRAPINA – Predstavnici triju Ministarstava – branitelja, obrane i unutarnjih poslova, u suradnji s Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, te zagorskim gradovima i općinama uoči Dana Svih Svetih tradicionalno odaju počast smrtno stradalim hrvatskim braniteljima. Dio grobova obišli su jučer, a obilaze ih i danas uz nazočnost članova njihovih užih obitelji. Sutra u 11,00 sati na Gradskom groblju u Krapini, kod spomen križa vijenac će položiti izaslanstva spomenutih Ministarstva i udruga, Županije i Grada Krapine u spomen na sve smrtno stradale hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu. Sveta misa zadušnica bit će služena na Dušni dan, u ponedjeljak 2. studenoga, u Crkvi Sv. Nikole u Krapini s početkom u 10,00 sati.

LUDBREG – Građani Ludbrega uskoro će plaćati nižu cijenu odvoza i zbrinjavanja otpada. O tome, kao i o konkretnim pokazateljima prvih učinaka razdvajanja otpada, kao i o gradnji reciklažnog Ludbreg, za koje je ovih dana potpisan ugovor s Fondom za zaštitu okoliša, govorit će jutros u prostorijama grada ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić i direktor komunalnog poduzeća Lukom Alen Sabol.

ČAKOVEC – Zamjenik ministra kulture Republike Hrvatske Alen Kajmović boravit će danas u Međimurskoj županiji. Svojim će posjetom ujedno u najsjeverniju hrvatsku županiju donijeti novih 500 tisuća kuna koja su osigurana rebalansom proračuna Ministarstva kulture. Radi se o dodatnim sredstvima  za obnovu , crkve u Svetom Martinu na Muri, SvetomJurju na Bregu, Draškovcu i crkve Sv. Nikola biskupa u Čakovcu te Društvenog doma u Vulariji. Tom će prigodom zamjenik ministra posjetiti crkvu Sv. Juraj mučenik u Svetom Jurju na Bregu te uz prisustvo župana Međimurske županija Matije Posavca i vlč. Ivice Puškadije osobno predati ugovor vrijedan 140 tisuća kuna.

ĐURĐEVAC – Nastavljeni su radovi na uređenju prostora gradske vijećnice u Đurđevcu. Trenutno se betoniraju podne ploče, kako bi prostor bio uređen do parlamentarnih izbora jer je upravo  to jedno od važnijih izbornih mjesta u Đurđevcu, kojem gravitira velik broj birača. Uz to, u podrumskom dijelu zgrade uređuju se podrumski prostori gdje će biti arhiv. Nakon cjelokupnog uređenja prostora podruma i Gradske vijećnice, uredit će se prizemlje u koje će se preseliti pojedini gradski odjeli čije su prostorije smještene na katu đurđevačke Gradske uprave.

loading