Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 30.11.2016.

Posted in Vijesti

BEDEKOVČINA – Uz blagdan svete Barbare, 04. prosinca, Dan Općine i župe slavi se u Bedekovčini. Program obilježavanja Dana općine službeno počinje u srijedu 30. studenoga 2016. godine proslavom Dana Dječjeg vrtića Bedekovčina, a u četvrtak, 1. prosinca nastavlja se koncertom Tomislava Golubana u Poznanovcu. U obilježavanje Dana Općine pridružile su se i mjesne udruge i društva, pa tako udruge Magdalenić i Našenina priređuju izložbe likovnih i ručnih radova, dok će Folklorni ansambl Žuna imati koncert sa svojim gostima iz Vele Luke u sportskoj dvorani, u subotu, 3. prosinca. Na sam Dan općine i župe, u nedjelju 4. prosinca, s početkom u 18,00 sati u Sportskoj dvorani u Bedekovčini bit će održan koncert Radija Kaj „Kaj vu duši“, a bogat program proslave, koji uključuje niz sadržaja namijenih svim generacijama, traje do 11. prosinca.

ZAGREB – Stručna konferencija „Tehnologija u funkciji Sustava civilne zaštite“ koju organizira zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama održava se u zagrebačkoj Staroj gradskoj vijećnici. Organizacijom ove jednodnevne stručne konferencije,, želi se  pokazati široke mogućnosti primjene suvremenih tehnologija u funkciji Sustava civilne zaštite ne samo na lokalnoj, već i na državnoj razini. Grad Zagreb vodeći je u državi po pitanju opremanja i organizacije civilne zaštite u što je do sada uloženo 11 milijuna kuna, istaknuo je otvarajući konferenciju gradonačelnik Milan Bandić.

ĐURĐEVAC – Gradski vijećnici Grada Đurđevca na jučerašnjoj su sjednici donijeli odluku o isplati sredstava za pomoć socijalno ugroženim građanima prigodom Božićnih blagdana. Umirovljenici i osobe starije od 65 godina za ovaj će Božić dobiti božićnicu od grada Đurđevca, kaže gradonačelnik Željko Lacković te dodaje kako će osobe starije od 65 godina koje ne primaju mirovinu dobiti 200, a umirovljenici s mirovinom do 1.000 kuna, dobiti 150 kuna božićnog dara. Za ovu je namjenu u đurđevačkom proračunu osigurano 200 tisuća kuna, a rok za prijavu je do 15. prosinca. Osobe koje ispunjavaju uvjete u đurđevačku Gradsku upravu trebaju dostaviti popunjeni obrazac s traženim podacima, presliku osobne iskaznice te kopiju zadnjeg odreska od mirovine.

KOPRIVNICA – U tijeku su radovi na uređenju prometnice u dijelu Koprivničke ulice, u naselju Bakovčice u Koprivnici. Ukupna dužina je 450 metara, a uredit će se postojeći kolnik i sustav odvodnje oborinskih voda. Radovi se rade u sklopu Programa održavanje nerazvrstanih cesta na području Grada Koprivnice, kao izvanredno održavanje prometnice, a procijenjena vrijednost je 400 tisuća kuna. Trajat će deset radnih dana, a u tom će se razdoblju promet Koprivničkom ulicom u Bakovčicama odvijati uz privremenu regulaciju prometa. Bakovčice su jedan od najmanjih mjesnih odbora te se ovim radovima podiže sigurnost svih sudionika u prometu, a posebno djece koja odlaze u škole ili prema gradu, ističe zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić.

ZAGREB – Dio Gajeve ulice, od Hebrangove do Tesline, od jučer je otvoren za promet. Radovi na jednoj od najvažnijih ulica u središtu Zagreba privode se kraju te bi trebali biti završeni do kraja tjedna. Rekonstrukcija Gajeve, u kojoj je osim asfaltiranja kolnika i nogostupa obavljena i zamjena dotrajalih plinskih i vodovodnih instalacija stajala je 8 milijuna kuna. Počelo je i rušenje nekoliko stabala, uz obrazloženje da je riječ o bolesnom drveću koje će biti zamijenjeno novim.

ZAGREB – Za poticanje rekonstrukcije postojećih objekata javne namjene u gradovima i općinama, sa svrhom povećanja energetske učinkovitosti Zagrebačka županija dodijelit će 2 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Zgradama javne namjene smatraju se zgrade državnih upravnih i drugih tijela, tijela lokalne i regionalne samouprave, zgrade za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, te za više obrazovanje, zgrade za stanovanje zajednica, zgrade sportskih udruga i organizacija, zgrade kulturnih namjena poput kina, kazališta i muzeja, bolnice i druge ustanova namijenjene zdravstveno-socijalnoj i rehabilitacijskoj svrsi. Javni poziv otvoren je još do sutra te je objavljen na web stranici Zagrebačke županije.

ČAKOVEC – Agro uzlet Grada Čakovca, besplatne edukacije kojima Poslovni dnevnik želi omogućiti dodatno znanje i vještine poljoprivrednicima i obrtnicima kako bi postali još uspješniji u svom poslovanju, bit će održan ovog petka, 2. prosinca u Domu sindikata u Čakovcu. Kroz interaktivne radionice polaznici imaju idealnu priliku za izravnu komunikaciju s predavačem te razmjenu iskustava s drugim kolegama i proširivanje mreže poslovnih kontakata. Nakon otvorenja događaja i pozdrava domaćina, gradonačelnika Čakovca Stjepana Kovača i potpredsjednice Vlade, ujedno i ministrice gospodarstva, malog i srednjega poduzetništva i obrta, Martine Dalić, bit će održana panel diskusija na temu Poljoprivreda i proizvodnja hrane kao važan segment čakovečkog gospodarstva“, nakon čega slijedi interaktivna radionica na temu Nova generacija poljoprivrednika: poljoprivrednik- poduzetnik“.

VARAŽDIN – Projekt „Živjeti z Dravo-m“, bit će predstvaljenj večeras u prostorijama 6. mjesnog odbora u Varaždinu. Riječ je o projektu kojim se brojnim sadržajima i uređenjem želi revitalizirati područje uz rijeku Dravu i Dravska park šuma. Predstavit će ga gradonačelnik Goran Habuš te predstavnici Hrvatskog šumarskog instituta. Na prezentaciju, a nakon toga i na raspravu o projektu, osim stanovnika 5. i 6. mjesnog odbora koji žive najbliže Dravskoj park šumi, pozvani su i svi drugi zainteresirani predstavnici udruga kao i ostali građani Varaždina koji su propustili sudjelovanje na nedavnom predstavljanju projekta u varaždinskoj gradskoj vijećnici

KOPRIVNICA – Na studijskom putovanju u Norvešku s ciljem upoznavanja novosti o korištenju biomase sudjelovali su predstavnici Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije predvođeni predsjednikom Zvonkom Pecikozićem te četvero poduzetnika i obrtnika iz Podravine i Prigorja, koji se bave djelatnostima instalacije vode, plina, struje i centralnog grijanja. Na četverodnevnom putovanju sudionici su imali prilike vidjeti na koji način se koristi biomasa, prvenstveno u sustavima za grijanje i pripremu tople vode, a održane su tri edukacije o proizvodnji i korištenju energije iz biomase. Uskoro će Norvežani posjetiti Hrvatsku te održati edukacije za širu skupinu obrtnika i poduzetnika zainteresiranih za korištenje biomase. Ovaj projekt financira se iz Bilateralnog fonda Norveških financijskih mehanizama i Europskog gospodarskog prostora u iznosu od 30 tisuća eura.

loading