Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 30.12.2015.

Posted in Vijesti

KOPRIVNICA – Predstavljen je novi turistički film Koprivničko-križevačke županije “Podravina i Prigorje na dlanu”. Nakon deset godina od prvog filma “Med Dravom i gorom”, u prepunoj dvorani koprivničkog kina Velebit predstavljen je novi film koji će se koristiti u protokolarne i promotivne svrhe. U filmu je prikazano ono najbolje od najbolje turističke ponude u Podravini i Prigorju, naglasio je župan Darko Koren. Na 20 minutnom filmu radile su “domaće” snage, ističe direktor Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Zdravko Mihevc. Film prati i trominutni spot koji će biti plasiran na brojnim internet platformama i društvenim mrežama.

     
ZAGREB – Gradski stanovi i poslovni prostori na prodaju će od travnja sljedeće godine – najavio je to gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Grad je stanove, kao što je poznato već dvaput pokušao prodati, međutim, procijenjena vrijednost stanova nije odgovarala stvarnom stanju na tržištu. Stoga će se do proljeća na skupštinskim klupama naći gradonačelnikov prijedlog za prodaju gradskih stanova i poslovnih prostora s realno procijenjenim vrijednostima.

ZAGREB – Uz već tradicionalni vatromet, u društvu sa sugrađanima, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na Trgu bana Jelačića sutra će odbrojavati posljednje minute ove godine i dočekati Novu 2016. Prije toga, od 17,30 sati, u Gradskom kazalištu Komedija prisustvovat će silvestarskoj predstavi, mjuziklu Mamma Mia, koji je proglašen najboljim umjetničkim ostvarenjem za 2015., te će autorima uoči predstave uručiti nagrade. Kao i ranijih godina, gradonačelnik će od 21,30 do nešto prije ponoći obići Prenoćište, Hitnu pomoć, Vatrogasnu postrojbu i Policijsku upravu zagrebačku. Iza ponoći, također već tradicionalno, predviđen je posjet rodilištu u KBC Sveti Duh – prvoj bebi rođenoj u novoj godini.

KRAPINA – Svi zainteresirani građani, koji to još nisu napravili, od danas se mogu kod svog liječnika obiteljske medicine ili u Zavodu za javno zdravstvo, cijepiti protiv gripe. Naime, nakon što je prvotno nabavljenih 9.300 doza cjepiva potrošeno, Zavod za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije nabavio je dodatnu količinu cjepiva, pa se cijepljenje nastavlja. Ono je prvenstveno preporučeno kroničnim bolesnicima i starijim osobama te zdravstvenim djelatnicima. Ovogodišnja sezona gripe u Hrvatskoj je počela, ističe dr.Ivan Lipovac iz zagorskog Zavoda za javno zdravstvo, budući su u Zagrebu i Vinkovcima zabilježena po dva prva slučaja influence tipa A. Izolirani virus poklapa se s onime u cjepivu, pa se prema riječima dr. Lipovca cijepljenjem još može prevenirati ova virusna bolest.

ČAKOVEC – Već tradicionalno u blagdansko vrijeme Međimurska županija pomaže najpotrebitije. Tako je ove godine pomoć dobilo petnaest obitelji korisnika pomoći Centra za socijalnu skrb, kojima je skroman dar i poklon bon uljepšao Božić. Spomenimo kako je Međimurska županija, kao i prošle godine, odlučila darivati i djecu koja su smještena kod udomiteljskih obitelji te je u suradnji s Hrvatskim željeznicama bio organiziran posebni božićni vlak.

KOPRIVNICA – Koprivnički gradski vijećnici, na inicijativu vijećnice Anice Desnice, dugogodišnje volonterke Gradskog društva Crvenog križa, uoči blagdana odrekli su se dijela naknade te novac donirali za potrebe koprivničke Socijalne samoposluge. Iznos od 1.640 kuna utrošen je za kupnju osnovnih prehrambenih namirnica koje će se podijeliti osobama slabijeg imovinskog stanja zajedno s namirnicama prikupljenim u trgovačkim centrima.

STUPNIK – Sjednici Skupštine Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije domaćini su bili vatrogasci Stupnika. Uz četiri javne vatrogasne postrojbe na području Županije sve ostalo du dobrovoljci, istaknuo je predsjednik zajednice Stjepan Ptiček, zadovoljan odrađenim aktivnostima u 2015., među kojima je bilo nešto više od 1.600 intervencija. Vatrogasna zajednica, zahvaljujući prije svega redovitom financiranju od strane Zagrebačke županije, vatrogasna društva pomaže edukacijama, osposobljavanjem, nabavkom opreme i vozila. Između ostalog, financirana je uspostava centra za skladištenje opreme za zaštitu i spašavanje, nabava neophodne opreme čamaca, motornih pila, termo kamera, ronilačkih odijela, čizama, odjeće za gašenje šumskih požara i medicinska rehabilitacija vatrogasaca u „Naftalanu“.

VARAŽDIN – Humanitarni koncert ‘Najbolji od najboljih za naše najmlađe’ kojeg su ga organizirali  Zajednica kulturno umjetničkih udruga Varaždinske županije i Varaždinska županija  održan   je jučer navečer na Velikoj sceni HNK Varaždin. Na koncertu se predstavilo  12 KUD-ova, folklornih ansambala, vokalnih skupina, limenih glazbi i tamburaških sastava s područja Varaždinske županije, pobjednika  na županijskim i državnim natjecanjima, a prihod od prodaje karata namijenjen je županijskoj  Zakladi za pomoć djeci VITA koja je posvetila svoje djelovanje najmlađima. Medijski pokrovitelj koncerta bio  je i Radio Kaj.

 

loading