Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 30.12.2016.

Posted in Vijesti

VARAŽDIN – Grad Varaždin ipak ulazi u 2017. godinu s privremenim financiranjem i dosadašnjim gradonačelnikom Goranom Habušom. Odluka je to Gradskog vijeća usvojena u petak 30. prosinca 2016. godine navečer.

VARAŽDIN – Vijećnici HDZ-a u varaždinskom Gradskom vijeću neće podržati prijedlog o privremenom financiranju grada Varaždina, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik GO HDZ-a Damir Habijan. Za to postoje tri razloga. Prvi je vjerodostojnost, a HDZ je cijelo vrijeme ukazivao na loše vođenje grada. Drugi razlog je što, prema pozitivnim propisima Republike Hrvatske, ako dođe do imenovanja povjerenika za grad Varaždin,  grad će normalno funkcionirati. Ključan razlog pak leži u pitanju: Realizacija kojih projekata grada Varaždina će neizglasavanjem proračuna doći u pitanje?  Da li projekt dogradnje VI. Osnovne škole, da li izgradnja rotora kod kućanske rampe,  što se godinama najavljuje i odgađa, pita se Habijan.

ZAGREB – Sljedeće će godine početi i konačno uređenje Trga Franje Tuđmana, na zagrebačkom Črnomercu. Na ovoj bi se površini trebala nalaziti i skulptura prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. U proračunu za 2017. godinu za uređenje trga bit će dostupno deset milijuna kuna, a sve kako se on ne bi sastojao tek od prazne livade. Kako će točno izgledati novi trg, odlučit će struka.

KOPRIVNICA – Koprivnička bajka bliži se kraju. Nakon 15 dana, 25 održanih koncerata, 1.000 sudionika i velike humanitarne akcije, u Koprivnici je započelo odbrojavanje do dočeka Nove godine, a ujedno i kraja prve Koprivničke bajke. Danas su na konferenciji za novinare predstavljeni posljednji sati Koprivničke bajke i rezultati humanitarne akcije „Darujmo osmijeh Laticama“, tijekom koje je za Udrugu za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama prikupljeno 25 tisuća kuna, kaže zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić. I dok Koprivnička bajka polako ide svome kraju, humanitarna akcija „Darujmo osmijeh Laticama“ nastavlja se sve do 14. ožujka 2017. Vrhunac prve Koprivničke bajke bit će sutra na ispraćaju stare 2016. i dočeku Nove 2017. godine.

KOPRIVNICA – Na kraju kalendarske godine, u znak zahvalnosti na suradnji u 2016., koprivničko-križevački župan Darko Koren i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić upriličili su novogodišnji prijem za članove Županijske skupštine, načelnike, gradonačelnike, ravnatelje županijskih ustanova i pročelnike upravnih odjela. Župan Koren iskazao je zadovoljstvo radom i suradnjom istaknuvši kako je godina na izmaku bila prilično složena te naglasio kako je važna međusobna suradnja kojom se stvara bolja politička kultura. Predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić poželjela je svima vesele i sretne blagdane te je sve pozvala na zajedništvo u novoj 2017. godini.

ČAKOVEC – Prigodan blagdanski prijem za korisnike „Kuće mogućnosti“ u Čakovcu, priređen je u Međimurskoj županiji. Kuća mogućnosti, projekt je stambenog zbrinjavanja mladih koji izlaze iz sustava socijalne skrbi uz program mentorstva u cilju njihovog životnog osamostaljivanja. Projekt zajedno provode Međimurska županija, Grad Čakovec, udruga „Nada za život“, Udruga udomitelja djece Međimurja i Zaklada za društvene promjene i uključivost. Voditelja „Kuće mogućnosti“  Vladu Hoblajamentora Dejana Perasa i korisnike „Kuće mogućnosti“ Velimira OršušaGordana Oršoša i Jasmina Oršuša, primila je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, koja je,  čestitajući im blagdane,  obećala daljnju potporu Međimurske županije projektu „ Kuća mogućnosti“.

ZAGREB – U novozagrebačkom naselju Odra nedavno je izgrađena nova škola, ali zbog problema sa zemljištem, ne može se graditi dvorana. U proračunu Grada Zagreba za 2017. godinu predviđeno je deset milijuna kuna za izradu projekta i početak radova. Uz djecu u Odri, ni ona u Granešini u Dubravi više neće vježbati na školskim hodnicima. Naime, dodatnih 25 milijuna kuna u proračunu za iduću godinu predviđeno je za izgradnju dvorane na koju se čeka godinama jer zemljište pokraj škole, na kojoj se trebala graditi, vlasnik ne želi prodati. Dvorana će se sad, prema najavama, graditi preko puta škole, a budući da bi djeca do nje trebala dolaziti prelazeći cestu, gradit će se i pothodnik.

ZAGREB – Bogat program za doček Nove godine organiziran je na otvorenom u mnogim gradovima Zagrebačke županije. U sklopu „Ledene bajke“ u Zaprešiću dječji doček Nove godine je danas uz besplatno klizanje i „Kuc-kuc“ vatreni tulum, a odrasli će Novu godinu dočekati na na Trgu Ivana Pavla II. U Jastrebarskom će glazbeni program biti na pozornici pod kupolom te na klizalištu na Strossmayerovom trgu od 21,30 sati. U Svetoj Nedelji na Trgu Ante Starčevića novogodišnji program započinje u 22,30 sati. Silvestarski program u Svetom Ivanu Zelini započinje već u 10,30 sati dječjim dočekom Nove godine, dok će večernji program početi od 19,00 sati. Velikogoričani će u Novu godinu ući na Trgu Stjepana Radića, a od 18,00 je dječji doček, dok program za odrasle, počinje u 21,30 sati. Tradicionalno, doček Nove godine na otvorenom u Vrbovcu se održava na Trgu Petra Zrinskog od 22,00 sata. U Ivanić-Gradu doček Nove godine organiziran je na Trgu Vladimira Nazora, a  program počinje u 21,00 sati. Novogodišnji program na središnjem trgu u Samoboru već tradicionalno  počinje od 10,00 do 14,00 sati za djecu, uz Laboratorij zabave, dok će se u večernjim satima Nova godinu tradicionalno dočekati uz besplatno kuhano vino i češnofke u jutarnjim satima.

loading