Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 30.12.2017.-01.01.2018

Posted in Vijesti

MARIJA BISTRICA – U Mariji Bistrici organiziran je doček  2018. godine, u nedjelju 31. prosinca 2017. godine točno u podne. Okupilo se nekoliko tisuća posjetitelja kojima su čestitke uputili načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, zastupnik u Saboru RH Žarko Tušek i popularni glumac Vid Balog.

ZAGREB- Mali David Katalenić razveselio je svoje roditelje Antoniju i Krešimira i prva je beba rođena točno u ponoć na Novu godinu u rodilištu KBC-a sestara milosrdnica. Obitelj Katalenić i osoblje ove bolnice sat iza ponoći obišao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić s prigodnim darovima. Poseban poklon, odnosno tri kardio topa CT uređaja za blizance, ovom je rodilištu tom prigodom uručio gradonačelnik Milan Bandić. Zagrebački gradonačelnik, pola sata iza ponoći obišao je i djelatnike KB Sveti Duh istaknuvši kako Grad Zagreb ima najbolju i najizdašniju pronatalitetnu politiku. Sljedeće godine rodilište ove zagrebačke bolnice bit će premješteno u novouređene prostore, istaknuo je primarius Berivoj Mišković.Inače, zagrebački gradonačelnik već tradicionalno u Silvestarskoj noći obišao je Prenoćište Crvenog križa u Kosnici, zatim Nastavni zavod za hitnu medicinu, JVP, Policijsku upravu zagrebačku te je u ponoć na središnjem Trgu bana Jelačića brojnim Zagrepčanima i gostima čestitao Novu 2018. godinu.

ZAGREB- Počasna satnija Kravat pukovnije 1. siječnja 2018. godine izvodi svoju tradicionalnu, novogodišnju Smjenu straže, a koja će se održati točno u podne, na zagrebačkom trgu sv. Marka. Prije početka smjene straže, koja počinje u 11,45 sati, prethodit će molitva na Kamenitim vratima.Nakon Smjene straže na Markovu trgu, Kravat pukovnija će projahati središtem grada.

ZAGREB – Središnji doček Nove 2018. godine u Zagrebu i ove će se godine održati na Trgu bana Josipa Jelačića, a okupljene građane i goste glavnog hrvatskog grada u Novu će godinu uvesti DJ, Gazde, Doris Dragović, Tonči Huljić & Madre Badessa te grupa Vatra, uz tradicionalni vatromet u ponoć i gradonačelnikovu čestitku. Također, održat će se i tradicionalna Novogodišnja utrka, koju organizira   Hrvatski atletski akademski klub Mladost, u nedjelju, 31. prosinca 2017.  Okupljanje  je u 11,00 sati na atletskom stadionu Mladosti, a start je u 12,00 sati.

ZAGREB -Tradicionalno, ispraćaj Stare i doček Nove godine na otvorenom  organiziraju gotovo svi  gradovi i brojne općine Zagrebačke županije. Uz nastupe popularnih izvođača, te prigodnu gastronomsku ponudu kao i vatromet, Nova godina može se dočekati na središnjim trgovima Velike Gorice, Samobora, Svete Nedelje, Dugog Sela i Zeline.

KRAPINA – Tradicionalno, Novu, 2018. godinu, brojni će Zagorci dočekati na otvorenom, na organiziranim dočecima na trgovima. U Krapinsko-zagorskoj županiji doček Nove godine organizira se u Zaboku u grijanom šatoru na gradskom trgu uz Luna Band te veliki vatromet u ponoć. Krapina, glavni grad županije, imat će također doček na središnjem trgu uz glazbeni program za koji će biti zadužen domaći bend – Trnje, a bit će priređen i raskošan vatromet. U Stubičkim Toplicama, udruga Modus Vivendi Stubaki organizira doček u podne za djecu i mlade. Program će trajati od 10,00 do 13,00 sati. Općini Bedekovčina doček se organizira  u grijanom šatoru na prostoru tržnice, a posjetitelje će zabavljati grupa Foršuss. Velika završnica Adventa u Mariji Bistrici održat će se na samu staru godinu uz tradicionalni „Doček u podne“ koji svake godine privlači velik broj posjetitelja iz Hrvatske i šire. Svi zainteresirani imaju priliku uživati na Bistričkom trgu od 10,15 sati kad će nastupiti “Ex Band”, a veliki koncert održat će i Marko Vukes i njegov band “Share Love with Others”.

KOPRIVNICA – Posljednji dan 2017. godine u Koprivnici će obilježiti bogat cjelodnevni program u Domu mladih i Gradskom parku. Silverstrovski jutarnji program posvećen je malenima: u 11,00 sati kreće gastro radionica za najmlađe ljubitelje najpopularnijih blagdanskih slastica – fritula. Po završetku programa, u Domu mladih od 12,30 sati kreće koncertna poslastica za najmlađe – Ivan Zak održat će prigodni adventski unplugged koncert za najmlađe fanove i njihove roditelje. Popularni Zak će isti dan održati i veliki koncert za ostale brojne fanove s početkom u 23,00 sata u koprivničkom Gradskom parku, a upravo će se uz Zaka odbrojiti zadnje sekunde stare godine te uz puno radosti, zabave i sreće dočekati Nova 2018. Doček Nove i ispraćaj stare 2017. organiziran je i na gradskim trgovima u Križevcima i Đurđevcu, gdje programi počinju u 22, odnosno 23 sata.

ČAKOVEC – Grad Čakovec i Turistička zajednica Grada Čakovca i ove godine organiziraju doček Nove godine na čakovečkom Trgu Republike. Doček na Trgu počinje u 22,00 sata i potrajat će do 02,00 sata iza ponoći. Osim u glazbenom programu sastava „Tragovi“, oni koji se odluče Novu godinu dočekati na otvorenom, moći će uživati i u raznovrsnoj gastronomskoj ponudi. Za Staru godinu radit će i klizalište postavljeno na Trgu Republike, a kod Doma sindikata, kao i svake godine, bit će uređen ograđeni prostor u koji će građani moći koristiti pirotehnička sredstva. Odmah nakon čestitke koju će građanima tradicionalno uputiti gradonačelnik Stjepan Kovač te novogodišnjeg valcera, uslijedit će i raskošni vatromet.

ZAGREB – Svečani Filharmonijski bal Zagrebačke filharmonije bit će održan ove subote, 30. prosinca 2017. godine  u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog od 20,30 sati. Bit će u maniri bečkih novogodišnjih koncerata, a Zagrebačkom filharmonijom na Balu će ravnati šef dirigent, maestro David Danzmayr. U bogatom glazbenom programu moći će se uživati u  najljepšim novogodišnjim valcerima, arijama i polkama, među kojima su Straussova Trič trač polka, svečana Anina i brza Tik tak polka, uzvišeni valcer „Ruže s juga“ i energična „Carmen“ kvadrila  te nezaobilazni klasik „Na lijepom plavom Dunavu“ i „Radetzky marš“, najprepoznatljivijih kompozicija novogodišnjih koncerata koji kod publike bude snažnu asocijaciju na novogodišnju atmosferu. Nakon koncerta posjetitelje će uz plesne evergreene i poznate melodije zabavljati Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Josipa Cvitanovića.

VARAŽDIN – Svoje jubilarno 40. izdanje, u prvim će minutama 2018. imati varaždinska Novogodišnja utrka. Za jedinu svjetsku utrku koja starta u ponoć na prijelazu iz Stare u Novu, ove je godine prijavljeno oko 230 natjecatelja iz devet država – Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Ukrajine, Nizozemske, Kenije i Australije. Start i cilj Novogodišnje utrke je na Kapucinskom trgu gdje će biti organiziran i varaždinski doček Nove godine. Seniori i veterani trče dva kruga, 6,4 kilometra varaždinskim ulicama i trgovima, a juniori, juniorke, seniorke i veteranke jedan krug, 3,2 kilometra. Nakon utrke, na Kapucinskom trgu održava se i „standardni“ doček, na kojem će Varaždince i njihove goste zabavljati ‘Dobre vibracije’.

ZAPREŠIĆ – Tradicionalni Božićni koncert KUD-a Ban Josip Jelačić bit će održan u dvorcu Lužnica u Zaprešiću ove subote, 30. prosinca 2017. godine od 19,00 sati. Iste večeri  od 19,00 sati koncert u crkvi Marije Pomoćnice u Ivancu Bistranskom održat će i KUD Jablanovec.

ČAKOVEC – Započeli su zimski sportski kampovi i radionice koje Grad Čakovec organizira zajedno sa Zajednicom sportskih udruga Grada Čakovca, Društvom pedagoga Tehničke kulture Međimurske županije, Umjetničkom školom „Miroslav Magdalenić“ Čakovec te s profesorima informatike iz Međimurja. Od ovog tjedna nekoliko stotina djece krenulo je na kamp iz plivanja i klizanja, a od 2. siječnja 2018. godine započet će i baletna radionica, na koju se do sada prijavilo se 15- ero djece. Tjedan dana iza baletne, započet će i glazbena radionica, na koju je prijavljeno 22 djece. Obje radionice održavat će se u prostorima Umjetničke škole „Miroslav Magdalenić“ u Čakovcu. Veliki interes vlada i za radionice iz tehničke kulture koje započinju 8. siječnja, a posljednji tjedan praznika rezerviran je za informatičke radionice.

loading