Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 30.-31.03.2019.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Stranka Rada i solidarnosti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, velikim svečanim skupom u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog obilježila je četiri godine djelovanja. Okupljanje članova i vodstva stranke iz cijele Hrvatske bila je ujedno i prilika za predstavljanje kandidata stranke Rada i solidarnosti za skorašnje izbore za europski parlament. Kandidati, njih 12, su direktorica zagrebačke turističke zajednice Martina Bienenfeld, inženjer komunikacija Hrvoje Burić, zastupnica u zagrebačkog gradskoj skupštini Irena Cajner Mraović, profesor na medicinskom fakultetu Veljko Đorđević, bivši ministar gospodarstva Ljubo Jurčić, umirovljeni general i potpredsjednik gradske skupštine grada Zagreba Jozo Miličević, hrvatski gimnastičar i doktorand na kineziološkom fakultetu Marijo Možnik, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika i potpredsjednica stranke rada i solidarnosti Jelena Pavičić Vukičević, arhitekt Krešimir Rogina, zastupnica zagrebačke gradske skupštine Gordana Rusak, bivši direktor Ine, Davor Štern i savjetnica u Zagrebačkom inovacijskom centru Ana Vlahov. Izbori za Europski parlament bit će održani u nedjelju 26. svibnja 2019. godine.

U subotu je u Zagrebu, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održana i Izborna skupština Stranke rada i solidarnosti, na kojoj je izabrano novo vodstvo stranke. Za predsjednika je ponovno izabran Milan Bandić, dok su za potpredsjednike izabrani dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević, prof.dr.sc. Ana Stavljenić Rukavina, Kažimir Varda i Anđelko Topolovec

ČAKOVEC – Čak 725 mladih karatista iz Ukrajine, Austrije, Crne Gore, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske okupilo se u subotu, 30. travnja 2019. godine u dvorani Osnovne škole u Maloj Subotici na 14. Međunarodnom karate turniru Cro Cup 2019. Turnir u organizaciji Karate kluba Globus Čakovec i Karate kluba Mala Subotica podržale su Općina Mala Subotica i Međimurska županija. Natjecanje je otvorila zamjenica župana Sandra Herman poželjevši gostima dobrodošlicu u površinom malo, no po sportskim rezultatima veliko Međimurje. Darko Novak, predsjednik Karate kluba Mala Subotica drži da Međimurje postaje sve značajnija lokacija na karti ovog borilačkog sporta, a iznimno je zadovoljan odazivom, kakav još nije zabilježen.

KOPRIVNICA – Tradicionalno, uoči blagdana Uskrsa, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Gradom Koprivnicom organizira Izložbu velikih pisanica oslikanih u maniri naive na Zrinskom trgu. Ovogodišnju izložbu čini 15 velikih dvometarskih te sedam manjih, jednometarskih pisanica, dio ih je oslikan prijašnjih godina, a tu su i nove, koje nakon izložbe odlaze na svoja krajnja odredišta; Poljsku, Čakovec, Novo Virje i Šoltu. Na Zrinskom trgu će izložba „Pisanica od srca“ biti postavljena do 15. travnja.

ZAGREB – U akciju Sat za planet zemlju, u kojoj se gašenjem svjetla na sat vremena želi podići svijest o posljedicama klimatskih promjena koje su naša realnost i podsjetiti, da se mora osigurati održiva budućnost planeta Zemlje, uključit će se i ove godine grad Zagreb . Tako će u subotu, 30. ožujka, od 20,30 do 21,30, u mraku biti zagrebački Kaptol, Katedrala i Medvedgrad. Ove će se godine akcija, pod motom Skini se s plastike, navuci se na prirodu, provesti u više od 180 zemalja, gdje će središta više od 7.500 gradova i 2.000 svjetski poznatih znamenitosti biti u mraku. Globalna inicijativa WWF Sat za planet Zemlju ,nastala 2007. u Sydneyu, prerasla je u najveći globalni pokret za podizanje svijesti o štetnosti klimatskih promjena.

ZAGREB – Osamnaesti Sajam Proizvodi hrvatskog sela u svom 18. izdanju održava se se u zagrebačkom Pučkom otvorenom učilištu od petka, 29. ožujka  do nedjelje 31. ožujka 2019. godine. Sajam je utemeljen kako bi promicao prodaju tradicijskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, no s vremenom je postao i potvrda izvrsnosti proizvođača domaćih proizvoda. Na ovogodišnjem sajmu sudjeluje šezdesetak izlagača s autohtonim proizvodima i domaćim delicijama. Sajam je otvoren u vremenu od 9,00 do 20,00 sati, a ulaz za posjetitelje je slobodan.

VARAŽDIN – „ Dane okusa varaždinskog kraja“, po četvrti put organizira Turistička zajednica Varaždinske županije u suradnji s 15 ugostiteljskih objekata s područja županije, od 5. do 15. travnja 2019. godine. Posjetitelji restorana moći će uživati u gastro specijalitetima pripremljenim od domaćih namirnica varaždinskog područja po promotivnim cijenama, a od ove godine na meniju će se naći i jela od buče.

ZAGREB – U organizaciji gradova Čazme i Zagreba, u nedjelju, 31. ožujka 2019. godine bit će održan 44. međunarodni supermaraton „Od Kaptola do Kaptola“. Utrka će startati u 8,00 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, a cilj utrke bit će u Čazmi. Riječ je o jednoj od najdužih cestovnih utrka, dugoj ukupno 61 kilometar, na kojoj će ove godine sudjelovati oko 150 trkača i trkačica iz Hrvatske te Austrije, Mađarske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Nakon završetka utrke, bit će održan i bogat popratni program poput Sportskih igara mladih, Moto alka i natjecanja u kuhanju fileka i lovačkog gulaša.

ZAGREB – Vrata špilje Veternice i Rudnika Zrinski za novu sezonu posjećivanja ove subote, 30. ožujka 2019. godine otvara Javna ustanova Park prirode Medvednica. Radno vrijeme turističkih atrakcija, špilje Veternice je subotom, nedjeljom i praznikom od 10,00 do 16,00, a rudnika Zrinski istim danima od 11,00 do 17,00 sati. Za grupne posjete potrebna je prethodna najava i dogovor s Javnom ustanovom „Park prirode Medvednica“ jer su ove turističke atrakcije moguće za razgled i ostale dane u tjednu.

KRAPINA – Dan bajki održava se ove subote, 30. ožujka 2019. godine u Srednjoj školi Krapina i Gradskoj knjižnici Krapina pod naslovom Baj(kaj)mo i pri(ča)jmo s ma(što)m. Program se sastoji od pričanjem bajki i priča za djecu i odrasle, obilaska bibliokombija iz GK Rijeka, plenarnog dijela i radionica. Organizatori ovog događanja su Hrvatsko knjižničarsko društvo, Knjižničarsko društvo Krapinsko-zagorske županije, Srednja škola Krapina i Gradska knjižnica Krapina.

ŠTRIGOVA- Nakon što je proteklog vikenda u Donjem Kraljevcu održana prva, Druga predsmotra međimurskih popevki bit će održana ove subote, 30. ožujka 2019. godine, u Štrigovi. Treća predsmotra održat će se u Murakeresturu u Mađarskoj u subotu, 6. ožujka, nakon čega će biti odlučeno koji izvođači će nastupiti na 35. Smotri međimurskih popevki u Nedelišću 6. lipnja 2019. godine.

VELIKA GORICA – Program „Turopoljskog dječjeg festivala folklora“ bit će održan u nedjelju, 31. ožujka 2019. godine u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

SAMOBOR – Ljubičastu biciklijadu ove nedjelje, 31. ožujka 2019. godine u Samoboru organizira Volonterski centar Kad bi svi.. Start je na središnjem Trgu kralja Tomislava od 11,00 sati.

ZAPREŠIĆ – Nakon odlične organizacije Svjetskog kupa u kuglanju, Kuglački klub Zaprešić domaćin je još jedne velike kuglačke priredbe. Od petka, 29. do nedjelje, 31. ožujka grad Zaprešić i novosagrađena kuglana domaćini su najboljim ženskim i muškim ekipama u Europi.

loading