Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 30.9.2015

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Nakon što je u Međimurju osnovan HRT-ov regionalni centar Čakovec i Varaždin stigla je i nova potvrda kojom se ističe podrška nacionalne televizije prema emitiranju vijesti sa samog sjevera zemlje.

Danas, u srijedu 30. rujna 2015. godine su naime u sjedištu Hrvatske radio televizije u Zagrebu glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman, župan Međimurske županije Matija Posavec i direktor TIC-a – Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje Ivan Plačko potpisali ugovor o zakupu poslovnog prostora bivše čakovečke vojarne za proširenje regionalnog centra koji je s radom krenuo početkom godine te pritom ujedno najavljeno kako će početkom 2016. godine na tom prostoru krenuti s emitiranjem nova radijska postaja HRT-a, radnog naziva „Radio Sjever“.

KRAPINA – Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo, organizator Tjedna kajkavske kulture i festivala Kajkavske popevke sinoć, u utorak 29. rujna 2015. godine, izabralo je novo vodstvo.

Za predsjednika Društva i predsjednika Izvršnog odbora izabran je Damir Novina, potpredsjednika Drago Gradečak, a u Izvršni odbor još su izabrani Nenad Kukovačec i Radovan Novina, po funkciji krapinsko-zagorski župan Željko Kolar i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, te tajnica Društva Davorka Plukavec.

Na Skupštini je istaknuta zahvala dosadašnjem dugogodišnjem predsjedniku Društva Ivici Cerovečkom. Odlučeno je i da će se posebna zahvala izraziti Viktoru Crneku i to posebnim koncertom na kojem će se, za Dan grada Krapine, izvesti Crnekove autorske kajkavske popevke.

loading