Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 31.05.2018.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Primopredaji 10 novih sanitetskih vozila koja će koristiti Nastavni zavod za hitnu medicinu grada Zagreba u jutarnjim satima ovog četvrtka, 31. svibnja 2018.godine,  prisustvovao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Zavod godišnje obavi preko 130.000 intervencija sanitetskog prijevoza – prijevoz pacijenata u i iz bolnica, iz bolnice u bolnicu, u i iz bolnica za medicinsku rehabiitaciju, u inozemstvo te prijevoz dijaliziranih bolesnika. Grad je za nabavu vozila osigurao 2.388.000 kuna bez PDV-a. Čestitajući Dan grada Zagrepčanima i Zagrepčankama, gradonačelnik Bandić je najavio rebalansom proračuna nabavku još 10 novih vozila hitne kao i nove motore za pružanje hitne medicinske pomoći.

ZAGREB – U povodu Dana grada Zagreba, izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem, ovog je četvrtka, 31. svibnja 2018. godine, položili su vijence i zapalili svijeće za sve preminule branitelje i građane na Mirogoju i Krematoriju i to  kod spomenika Glas hrvatske žrtve – Zid boli, središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, kod središnjeg križa groblja Mirogoj i  kod grobnice Kenotaf na Krematoriju.

ZAGREB – Uz bogat program obilježavanja Dana grada Zagreba, ovog četvrtka, 31. svibnja 2018. godine  u staroj gradskoj vijećnici održana je  i svečana sjednica zagrebačke Gradske skupštine. Čestitku, uz Dan grada svim Zagrepčankama i Zagrepčanima, na svečanoj sjednici uputio je predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić.Tradicionalno, uručena su i javna priznanja Grada Zagreba. Nagradu Grada dobili su zaslužni pojedinci i ustanove, njih 17,  koji svojim radom i djelovanjem doprinose kvaliteti života kao i promociji grada u zemlji i svijetu. Nagradu Zagrepčanka godine glumici Mirjani Bohanec Vidović, u okviru svečnosti uručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Zanimljivo je što je nakon punih 20-ak godina svečanoj sjednici zagrebačke gradske Skupštine prisustvovao i predsjednik Vlade RH-a Andrej Plenković koji je čestitao Dan grada svim Zagrepčanima i Zagrepčankama kao i laureatima javnih gradskih priznanja. Predsjednik Vlade Andrej Plenković još jednom je istaknuo dobru suradnju Vlade i Grada Zagreba s ciljem razvoja grada u svim segmentima kao prepoznatljive srednjoeuropske metropole. Dan grada Zagreba, slavi se 31. svibnja, na blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice, čuvarice i vratarice hrvatske metropole od 1991. godine.

ZAGREB – Međunarodni festival  Cest is d´Best od srijede, 30. svibnja do nedjelje, 3. lipnja, 22. put će na gradske ulice i trgove dovesti ljude dobre volje, bilo da su izvođači, bilo da su gledatelji. Program će se odvijati na šest gradskih pozornica, a  posjetitelje očekuje pet dana ispunjenih performerskim, glazbenim, dramskim, dječjim, likovnim, sportskim i drugim događanjima. Bit će tu utrka beba, utrka konobara, velika utrka čistača s trokolicama, škola znakovnog jezika, najsporija vožnja biciklom, lutajući klavir, samo su dio bogatog programa kojem poseban šarm daju glazbene pozornice na „Jelačić placu”, „Cvjetnom placu”, u Bogovićevoj, na Strossu, u Tkalči i na Zrinjevcu.

DUGO SELO – Dario Cebić, umjetnik, glazbeni pedagog i skladatelj iz Dugog Sela, sa skladbom „Komorna simfonija br. 5 za ansambl“, osvojio je 2. mjesto na prestižnom natjecanju iz kompozicije „Concorso Internazionale di Musica Città di Stresa 2018.“ koje je održano po 26. put u organizaciji gradova Strese i Milana.Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja u Hrvatskoj i inozemstvu,  a za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu, Cebić je 2014. godine dobio priznanje Zagrebačke županije.

VARAŽDIN – Deveti internacionalni festival animiranog filma djece i mladih VAFI,  od ove se godine po prvi put održava u Varaždinu i Rijeci. Bogat program VAFI & RAFI festivala  počeo je u ponedjeljak, 28. svibnja, u Rijeci, dok će varaždinski dio započeti danas,  u četvrtak, 31. svibnja, i trajat će do nedjelje, 3. lipnja 2018. godine. Iako je u Varaždinu od ponedjeljka trajao program projekcija za djecu iz škola i vrtića, danas će festival i službeno biti otvoren. Varaždinci će u kinu Gaj moći vidjeti 111 animiranih filmova u šest projekcija, a u bogatom popratnom programu su među ostalim zanimljive izložbe te radionice animacije za mlade. Dodjela „VAFI“ statua najboljim filmovima  održat će se zadnjeg dana, u nedjelju, 3. lipnja, u palači Herzer.

VARAŽDIN – Tradicionalna humanitarna biciklijada „Biciklom do zdravlja“,bit će održana  u četvrtak, 31. svibnja u organizaciji Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin,  pod pokroviteljstvom Varaždinske županije. O detaljima vezanim uz manifestaciju bit će riječi na konferenciji za novinare što će danas biti održana u županijskoj palači u Varaždinu. Humanitarnu biciklijadu od Varaždina do Zelendvora, na kojoj će se prikupljati sredstva za odlazak mladih dijabetičara u edukativni kamp, najavit će posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, predsjednica Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin Katarina Premur i predstavnica Kluba roditelja i djece oboljele od dijabetesa Antonija Brlek.

KOPRIVNICA – Malonogometna Ljetna liga u Koprivnici će se održati od 22. lipnja do 7. srpnja na igralištu s umjetnom travom koprivničkog Gradskog stadiona „Ivan Kušek Apaš“. Natjecanje će se organizirati u dvije kategorije, a osim seniora nastupit će i veterani. Prijave Koprivnička udruga za rekreativni sport prima od 5. lipnja, a svi detalji bit će poznati idućeg tjedna.

BRAČAK – Završio je projekt opremanja vrijedan 15,7 milijuna kuna u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana te će tim povodom u petak, 1.lipnja 2018. godine bolnicu obići župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Projekt Opremanje dnevnih bolnica i dnevne kirurgije Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana sufinanciran je sredstvima Europske unije kroz Europski fond za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 15 milijuna i 700 tisuća kuna, dok je ukupni iznos EU sufinanciranja 15 milijuna i 699 tisuća kuna.

ZAGREB – Vozni red u tramvajskom i autobusnom prometu primjenjivat će se po nedjeljnom principu, na blagdan Tijelova, u četvrtak 31. svibnja 2018. godine dok će se u petak 1. lipnja u tramvajskom prometu primjenjivat subotnji vozni red, a autobusne linije prometovat će prema rasporedu radnoga dana.

loading