Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 31.07.2015.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Početak radova na rekonstrukciji i nadogradnji postojećeg objekta Osnovne škole Odra, a koji su se zbog komplikacija imovinsko pravnih odnosa prolongirali, danas je u Đačkoj ulici u Odri, obilježio svojim dolaskom gradonačelnik Milan Bandić. Radi se o investiciji od gotovo 19 milijuna kuna, kojom se nadograđuje kat škole te će na površini od 2.500 četvornih metara, umjesto dosadašnjih 9, biti ukupno 16 učionica. Kako je najavio zagrebački gradonačelnik, u sklopu programa 10+10+10, u 2. fazi radova trebala bi krenuti i izgradnja školske sportske dvorane. Inače, 330 učenika ove škole još uvijek su podstanari u OŠ Kajzerica u koju svakodnevno putuju na nastavu.

ZAGREB – U ponedjeljak, 03.08. počinju radovi na sanaciji Dolca. Radovi koji će trajati tjedan dana, do 9. kolovoza, a uključuju uklanjanje postojećeg asfaltnog sloja, izoliranje te postavljanje novog asfaltnog sloja. Upravo zbog toga, periferni dijelovi tržnice i ribarnica neće raditi. Tijekom sljedećeg tjedna tržnica će biti smještena na Trgu bana Jelačića.

VARAŽDIN – Da Grad Varaždin brine o svojim umirovljenicima dokazuje i potpora koju sredstvima iz proračuna pruža edukaciji umirovljenika pod nazivom „Za kvalitetu života u trećoj životnoj dobi“. Riječ je o edukaciji umirovljenika koja se sastoji od jednog informatičkog tečaja i trinaest različitih radionica. Radionice su za umirovljenike besplatne, a provodit će ih Pučko otvoreno učilište Varaždin. 

KRAPINA – Dvadeseta obljetnica vojno redarstvene operacije „Oluja“, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja svečano će se obilježiti ove nedjelje, 02.08. u Krapini. Svečanost organiziraju Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“ Krapinsko-zagorske županije, Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ Krapinsko-zagorske županije i Klub veterana 7. gardijske brigade „Puma“ Krapinsko-zagorske županije, uz pokroviteljstvo Krapinsko-zagorske županije i Grada Krapine. Središnji dio svečane proslave bit će održan na Starom Gradu u Krapini, s početkom u 12,00 sati, kada će djeca poginulih hrvatskih branitelja zajednički podignuti 5-metarski hrvatski stijeg, koji će se vijoriti na stupu visokom 18 metara.

ČAKOVEC – Najveća  međimurska kulturno – turistička manifestacija Porcijunkulovo  službeno će  biti otvorena  večeras  u 20,30 sati u atriju Muzeja Međimurja u Čakovcu. Brojni programi u Čakovcu  započeli su već jučer, a bogat program koncertnih događanja na središnjoj pozornici na Trgu Republike u Čakovcu otvoren je sinoćnjim koncertnim nastupom Krunoslava Kiće Slabinca. U šest dana trajanja manifestacije, koja ove godine obilježava 51 godinu održavanja, nudi se bogat i raznolik program. Središte Čakovca i ove je godine natkriveno kišobranima,  a u Strossmayerovoj  ulici iznad šetača  su licitarska srca, što daje posebnu draž ovom dijelu grada. Nakon cjelodnevnog programa, te večernjeg svečanog otvorenja i  koncerta na kojem će večeras u 21,30 sat na Trgu Republike u Čakovcu nastupiti Gibonni i Trio Vlatka Stefanovskog, uslijedit će i spektakularni vatromet.

KOPRIVNICA – Još jedna podjela paketa s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama osobama slabijeg imovinskog stanja s područja Grada Koprivnice održana je ovoga tjedna u koprivničkoj Socijalnoj samoposluzi, otvorenoj u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica. Bila je to peta podjela paketa, a ovoga puta bilo je obuhvaćeno 25 novih korisnika te je do sada ukupno podijeljeno 79 paketa. Nova podjela bit će 12. kolovoza, a pakete će dobiti korisnici kojima će biti upućeni pozivi te će svoj paket moći preuzeti u Socijalnoj samoposluzi od 11,00 do 14,00 sati.

 

loading