Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 31.07.2017.

Posted in Vijesti

ZAGREB- Početku radova na sjevernom kolniku  Aleje Bologne, od bivše cementare do Prigornice, dionice dužine 500 metara jutros je prisustvovao gradonačelnik Milan Bandić. Na zahtjev tamošnjih građana, gradonačelnik je odobrio i radove na uređenju odnosno asfaltiranjusame ulice Prigornica, dužine 600 metara.Radovi na Aleji trajat će četiri dana, za vrijeme kojih će biti uklonjen stari asfalt te postavljen novi, zamijenjeni slivnici i rubnjaci te iscrtana horizontalna signalizacija. Vrijednost tih radova je 800 tisuća kuna.

ZAGREB – Tri skupine djece hrvatskih branitelja, osoba slabijeg imovinskog stanja te osoba s invaliditetom jutros je, u organizaciji Grada Zagreba, krenulo na ljetovanje na Jadransku obalu. Riječ je o besplatnom sedmodnevnom rekreativnom i terapeutskom programu ljetovanja koji grad u suradnji s Crvenim križem grada Zagreba provodi preko 16 godina u gradskim odmaralištima i Domovima crvenog križa. Kako naglašava zamjenik ravnatelja zagrebačkog Crvenog križa, Ivica Golubić, djecu i osobe s invaliditetom u odmaralištima, osim kupanja, očekuje bogati kreativno – edukativni program. „Proći će kroz humanitarne i socijalne radionice te će učiti humanosti. Znači sve ono što Crveni križ predstavlja“, rekao je Golubić.

KRAPINA – Sredstva za sufinanciranje troškova nabave udžbenika i drugih nastavnih sredstava za učenike osnovnih i srednjih škola iz obitelji slabijeg imovinskog stanja i ove je godine osigurala Krapinsko-zagorska županija. U 2016. godini ovakvu financijsku potporu ostvarilo je ukupno 230 obitelji, za što je iz proračuna utrošeno 167.250 kuna. U 2017. godini za ovu je namjenu osigurano 200 tisuća kuna, s time da je visina prosječnog mjesečnog prihoda za ostvarivanje ovog prava povećana za 100 kuna, ovisno o broju članova kućanstva. Zahtjevi za ostvarivanje prava podnose se do 31. listopada 2017. godine, na obrascu koji se može dobiti u županijskom Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade ili na mrežnim stranicama Županije.

NOVI MAROF – Prvi Ugovori za izvođenje radova na energetskim obnovama škola Varaždinske županije za koje je u ovoj godini osigurano 10 milijuna i 300 tisuća kuna, potpisani su jutros u Osnovnoj školi Novi Marof. Ugovore je s predstavnicima izvođača potpisao zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak. Ukupna vrijednost radova na obnovi novomarofske osnovne škole je milijun i 80 tisuća kuna.

ČAKOVEC – Štete od tuče koja je 11. srpnja 2017.  godine padala na području čakovečkih  naselja Žiškovec i Krištanovec prema prvim procjenama iznose  3 milijuna 678 tisuća kuna. U čakovečkoj su Gradskoj upravi zaprimili  49 prijava štete. Gradsko povjerenstvo ovih dana obišlo je teren, te će prikupljene i provjerene podatke unijeti u Registar šteta u poljoprivredi   i dostaviti  ih Županijskom i Državnom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda.

KOPRIVNICA – PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja s partnerima,  prijavila je dva projekta vrijedna više od 2,7 milijuna kuna na natječaj „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“. Prvi projekt je „Partnerstvo za sve 2“, ukupno vrijedan nešto više od dva milijuna kuna, a drugi je „Želim biti majstor“, vrijedan 705 tisuća kuna, kojim će se promovirati deficitarna zanimanja u srednjim strukovnim školama u Koprivničko-križevačkoj županiji, čiji je prijavitelj Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, a PORA partner.

NOVI ZAGREB – Stanovnici Novog Zagreba, koji se toplinskom energijom opskrbljuju iz centralnog toplinskog sustava HEP-TOPLINARSTVA, bit će bez tople vode od 1. do 15. kolovoza 2017. godine, zbog radova na revitalizaciji vrelovodne mreže. Kako ističu, ovi radovi su nužni zbog sprečavanja kvarova i puknuća na toplinskom sustavu te kako bi se omogućila pouzdana i kontinuirana opskrba toplinskom energijom za vrijeme trajanja ogrjevne sezone. Navedena obustava opskrbe toplinskom energijom odnosi se na približno 30.000 krajnjih kupaca.

DUBRAVICA – Intenziviranje ideje o revitalizaciji „kumrovečke pruge“  jedan je od planova za predstojeće razdoblje, rekao je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana općine Dubravica načelnik Marin Štritof istaknuvši jedino kvalitetno i dugoročno rješenje javnoga prijevoza. Općina će maksimalne napore, nastavio je, uložiti i u osiguranje europskoga novca za gradnju poslovno-poduzetničkog centra u Dubravici, na mjestu stare škole. Od planova navedeni su upisi javnih puteva u katastar, odnosno zemljišne knjige, kako bi se oni legalizirali, a njihova modernizacija mogla prijaviti na nacionalne i županijske natječaje. Štritof je naveo i prijavu na natječaj za dodjelu potpora kroz Program ruralnog razvoja RH prijavljena gradnja nerazvrstane ceste „Vinski put“, kojom bi se povezale vinske kleti. Govorio je o i programu modernizacije javne rasvjete „Newlight“, restauraciji župnoga dvora u Rozgi , te o preasfaltiranju 1,5 kilometara županijskih i lokalnih cesta kao i sanaciji klizišta u Kraju Gornjem, što se financira sredstvima ŽUC-a.

loading