Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 31.07.2019.

Posted in Vijesti

IVANIĆ GRAD – Otvaranjem radova na rekonstrukciji postojećih i polaganjem novih vodoopskrbnih cjevovoda kao i početak izgradnje crpne stanice „Kloštar Ivanić“, u srijedu, 31. srpnja 2019. godine je u Ivanić-Gradu započela realizacija 707 milijuna kuna vrijednog EU projekta Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb Istok. Uz izgradnju novog vodocrpilišta Kosnica, 15 novih crpnih stanica, 5 novih vodotornjeva, 316.222 metra nove mreže i rekonstrukciju jedne crpne stanice, projekt obuhvaća i rekonstrukciju 108.152 metara mreže te izgradnju 8.934 novih kućnih priključaka. „Realizacijom ovog projekta gotovo sva domaćinstva svih deset općina i četiri grada istočnog dijela županije moći će se priključiti na vodovod a značajno ćemo smanjiti i gubitak vode u cijevima“, naglasio je Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije. Kohezijski fond financira 484 milijuna kuna, dok će Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije sudjelovati s iznosom od 44,5 milijuna kuna, a iz proračuna Republike Hrvatske bit će izdvojeno 89 milijuna kuna, jednako koliko će izdvojiti i Hrvatske vode.

ZAGREB – Uređenje sjevernog kolnika na Ljubljanskoj aveniji započelo je u srijedu, 31.srpnja 2019. godine, na dijelu od Ulice Milana Rešetara do ulice Velimira Škorpika. Radovi u dužini od 700 metara trebali bi okončati do subote 3. kolovoza do 04,00 sata. Kako se na južnom dijelu kolnika Ljubljanske avenije, jedne od najprometnijih zagrebačkih cesta, prometuje dvosmjerno iz Grada upozoravaju na prometne gužve pogotovo u doba dana kada se ide na i s posla. „Uklonit ćemo stari te postaviti dva nova sloja asfalta, sanirati mrežaste pukotine geo-mrežom, postaviti nove slivničke šahtove i iscrtati horizontalnu signalizaciju“, rekao je Josip Turković, tehnički direktor Zagrebačkih cesta. Vrijednost radova je oko 1,4 milijuna kuna.

KOPRIVNICA – U Koprivničko-križevačkoj županiji u posljednjih pet godina ostvaren je velik napredak u školskoj infrastrukturi, a kako trenutno ne postoje izvori financiranja za izgradnju objekata, u Koprivničko-križevačkoj županiji odlučili su krenuti u izgradnju školsko-sportskih dvorana u narednoj godini, rečeno je na, u srijedu, 31. srpnja 2019. godine, održanoj konferenciji za medije. Gradit će se pet sportsko-školskih dvorana, pojašnjava župan Darko Koren i to uz škole u Kloštru Podravskom, Svetom Ivanu Žabnu, Svetom Petru Orehovcu i Velikom Pogancu u Općini Rasinja te u Kalinovcu, gdje je gradnja dvorane već započeta. Kriteriji su kvadratura dvorane koja mora biti prema državnom pedagoškom standardu, odnosno gradnji dvodijelnih dvorana od 1.440 metara čevornih, a zatim cijena gradnje, ističe župan Koren koja, prema programu Županije, iznosi 1.200 eura po metru četvornom. Koprivničko-križevačka županija za ovu će se namjenu u narednoj proračunskoj godini kreditno zadužiti u iznosu od 30 milijuna kuna, s obzirom da program predviđa da 50% iznosa gradnje sufinancira županija, a preostali iznos jedinica lokalne samouprave. Također je Županija dobila potporu resornog ministarstva za ovaj program.

ZAGREB – Ponovna javna rasprava o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana Grada Zagreba počinje u srijedu, 31. srpnja 2019. godine. Nova mišljenja, prijedloge i primjedbe, i to samo u vezi s dijelovima prostornog plana koji su u odnosu na prvi prijedlog izmijenjeni, mogu se dostaviti pisanim putem do 14. kolovoza na adresu Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, Ulica Republike Austrije 18. Za vrijeme trajanja ponovne javne rasprave, Prijedlog izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba bit će izložen na javni uvid u predvorju zgrade Gradske uprave svakim radnim danom od 8,00 do 15,30 sati te na mrežnoj stranici Grada Zagreba. Javno izlaganje o Prijedlogu izmjena i dopuna GUP-a održat će se u četvrtak, 8. kolovoza 2019. godine s početkom u 17,00 sati u dvorani “A” Gradske skupštine Zagreba.

ČAKOVEC – Kreće sanacija krovišta osnovnih škola u Domašincu, Šenkovcu i Goričanu vrijedna 1,2 milijuna kuna. U nazočnosti ravnatelja i predstavnika škola, potpisivanje ugovora o izvođenju radova na rekonstrukciji krovišta na ovim školskim zgradama upriličeno je u srijedu, 31. srpnja 2019. godine, u Maloj vijećnici Međimurske županije. Ugovore s izvođačima radova je potpisao župan Međimurske županije Matija Posavec. Riječ je o školama gdje je prethodno izvršen veći broj investicija. Škola u Goričanu nedavno je dobila dvoranu, a nakon sanacije krovišta bit će temeljito obnovljena. U Šenkovcu, škola je potpuno obnovljena, a nakon sanacije krovišta bit će i dograđena. U Domašincu će, nakon radova na krovištu, biti dograđeno 6 učionica i dvorana kako bi se stvorili uvjeti za jednosmjensku nastavu. Ovime se zapravo nastavlja veliki investicijski ciklus u obrazovanju Međimurske županije, rekao je župan Matija Posavec, podsjetivši kako je riječ o školama sa 766 učenika što je 8 do 9% ukupnog broja učenika u županiji. Radovi na obnovi krovišta škola u Domašincu, Šenkovcu i Goričanu trebali bi biti završeni do početka nove školske godine.

ĐURMANEC – Ugovor o javnoj nabavi radova na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Đurmanec s direktorom tvrtke koja će izvoditi radove, Matijom Prosinečkim, potpisao je danas, 31. srpnja 2019. godine, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Ukupna vrijednost ugovora je 6 milijuna i 760 tisuća kuna, a radovi obuhvaćaju povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora te vanjskog zida, zamjenu vanjske stolarije, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja prozračivanja ili poboljšanje postojećeg, te zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom. – Radovi počinju kroz nekoliko dana i trajat će deset mjeseci, a rezultirat će uštedom toplinske energije za grijanje od 52,17%, naglašava župan Željko Kolar te ističe da se ovime kreće u drugi ciklus energetske obnove škola na području Krapinsko-zagorske županije. – Prije nepunih mjesec dana potpisali smo ugovor za energetsku obnovu osnovne škole u Gornjoj Stubici, danas za Đurmanec, a u petak za školu u Kumrovcu. Ukupna je to vrijednost preko 18 milijuna kuna, a uskoro nam slijedi i treća faza energetske obnove škola, koja će obuhvatiti osnovnu i srednju školu Konjščina te srednju školu u Bedekovčini, najavio je župan Kolar.

LEPOGLAVA – Ugovor za radove na rekonstrukciji velikog nogometnog igrališta na Sportsko-rekreacijskom centru u Lepoglavi potpisao je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić. Ugovor je potpisan na nogometnom igralištu čija će postojeća travnata površina biti zamijenjena novom. Uz zamjenu travnjaka, na igralištu će se, u okviru radova definiranih ugovorom, izgraditi drenažni i sustav za navodnjavanje. Vrijednost radova je 450.400 kuna, a više od polovice potrebnih sredstava za realizaciju ovog projekta, riječ je o 252.000 kuna, Grad je osigurao na natječaju Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad. Preostali dio Grad će osigurati iz vlastitog proračuna. Nakon sanacije travnatog igrališta kreće se sa sanacijom atletske staze te sa uređenjem centralnog objekta Sportsko-rekreacijskog centra.

KOPRIVNICA – Grad Koprivnica, sukladno Programu mjera poticanja razvoja poduzetništva, objavio je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija. Prihvatljivi korisnici su poduzetnici – pravne osobe registrirane kao d.o.o., j.d.o.o. i obrti. Rok za dostavu prijava počinje 26. kolovoza, a Poziv je otvoren do 30. studenoga, odnosno do utroška raspoloživih sredstava, osim dostave prijava za potpore tradicijskim, odnosno umjetničkim obrtima za što se prijave dostavljaju do 26. rujna.

loading