Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 31.10.2018.

Posted in Vijesti

ZAGREB – U povodu blagdana Svih svetih delegacija Grada Zagreba predvođena gradonačelnikom Milanom Bandićem u srijedu, 31. listopada 2018. godine položila je vijence i zapalila svijeće kod Zida boli, središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja te na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana na Mirogoju. „Prilika je to da se prisjetimo svojih najmilijih. Svima pokoj vječni, a nama više mira, solidarnosti i boljeg života“, poručio je gradonačelnik Bandić. Počast su na Mirogoju odali i predsjednik Vlade Andrej Plenković te predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković sa suradnicima.

KRAPINA – Povodom sutrašnjeg Dana Svih svetih, u spomen na sve smrtno stradale hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu na Gradskom groblju u Krapini, kod spomen križa, zajednički vijenac položila su danas, 31. listopada 2018. godine, izaslanstva Ministarstva hrvatskih branitelja, Ureda državne uprave Krapinsko-zagorske županije i Udruga proizašlih iz Domovinskog rata te Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova, Županije i Grada Krapine. – Na Dan Svih svetih prisjećamo se naših najmilijih koji više nisu s nama, ali odvojimo barem nekoliko trenutaka i prisjetimo se i odajmo počast i onima koji su se žrtvovali za sve nas te svoje živote položili na oltar domovine, rekao je tom prilikom župan krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Sveta misa zadušnica za smrtno stradale hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu u služit će se na Dušni dan, 2. studenog, u Crkvi Sv. Nikole u Krapini s početkom u 10,00 sati.

ZAGREB – Nakon višegodišnjih radova, denivelacije raskrižja Slavonska avenija-Radnička cesta, izgradnje Radničke ceste od Slavonske avenije do Kanalskog puta te od Kanalskog puta do željezničke pruge i na kraju rekonstrukcije Radničke do Domovinskog mosta, u večernjim satima ove srijede, 31. listopada, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, simbolično je, vožnjom u autobusu s otvorenim krovom, otvorio Radničku cestu u punom profilu. Zahvaljujem svima što smo napravili ovaj zahtjevan projekt, s mostom, nadovžnjakom i podvožnjakom te 5.200 metara ceste i odvodnje, istaknuo je gradonačelnik Bandić. Ovime Domovinski most postaje važnom prometnom sponom grada i Zračne luke te omogućuje razvoj istočnog dijela Zagreba.Ovom rekonstrukcijom Radničke ceste u punom profilu i spajanjem na Domovinski most smanjit će se prometne gužve i podići razina prometne sigurnosti, a Zagreb će dobiti reprezentativan glavni jugoistočni ulaz u grad.

ZAGREB – Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić označio je početak radova na uređenju šetnice uz potok Vuger u Sesvetama. Riječ je o zahvatu koji je dio projekta Zelene i plave Sesvete – projekta koji ima za cilj promijeniti vizuru ovog naselja na istoku Zagreba te ga učiniti ljepšim, zdravijim i prihvatljivijim za život i rad. U sklopu radova vrijednih oko četiri milijuna kuna izgradit će se šetnica s biciklističkom stazom u dužini od 1600 metara četvornih, radovi bi trebali završiti za šest mjeseci.

ZAGREB – Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima primio je u srijedu, 31. listopada 2018. godine u prostorijama Gradske uprave, člana Savate kluba Čigra iz Svetog Ivana Zeline Alena Nokaja, ,kako bi mu čestitao na osvojenoj brončanoj medalji sa Svjetskog prvenstva u savateu koje je sredinom mjeseca održano u Bugarskoj. „Razgovarali smo o njegovom putu prema brončanoj medalji i ponudili mu logistički i drugu pomoć u sportskim pripremama i treniranju“, istaknuo je pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić.

ZAGREB – U srpnju ove godine Zagrebačka županija dodijelila je1.245.905 kuna potpora gradovima, općinama i pravnim osobama za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije i tehničke pomoći za prijavu projekata na EU natječaje. Krajem listopada počeo je i  drugi krug isplata potpora ukupne vrijednosti 532.850 kuna. Tako će još Ivanić-Grad, Jastrebarsko i Velika Gorica te 3 općine Brdovec, Jakovlje i Pušća dobiti 375.000 kuna za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije, dok će Ivanić-Grad i Sveti Ivan Zelina te 4 općine Dubravica, Jakovlje, Križ i Rugvica dobiti 157.850 kuna za sufinanciranje tehničke pomoći za prijavu projekata na EU natječaje u 2018. godini. Kako su ovime potrošena sva sredstva iz javnog poziva za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije zainteresirani se mogu još prijaviti na javni poziv za sufinanciranje tehničke pomoći do utroška sredstava odnosno do 30. studenog ove godine.

KOPRIVNICA – Projekt Aglomeracija Koprivnica u samoj je završnici, istaknuto je na konferenciji za medije održanoj u srijedu, 31. listopada 2018. godine, u koprivničkoj Gradskoj upravi. Projekt Aglomeracija Koprivnica je neupitan, još je jednom naglašeno na nedavnom sastanku s predstavnicima Hrvatskih voda, kaže gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i ističe kako je projekt ukupno vrijedan 440 milijuna kuna i najveći je infrastrukturni projekt u Koprivničko-križevačkoj županiji. Proširit će se postojeći sustav odvodnje na nova naselja i dograditi u naseljima gdje je već sustav izgrađen i to na području Grada Koprivnice i osam okolnih općina. Jakšić naglašava kako će do kraja godine biti predana aplikacija za projekt Aglomeracija Koprivnica, koji će u 68%-tnom iznosu financirati EU, a 32% financirat će se iz nacionalne komponente. Radovi bi trebali krenuti u drugoj polovici iduće godine.

KRAPINA – Novi članovi i predsjednik Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina u mandatu 2018.-2022 izabrani su danas, 31. listopada 2018. godine na sjednici u Krapini. Nakon 4 godine, u novom je mandatu ponovno izabran Josip Grilec predsjednik HGK ŽK Krapina te vijeće od 19 reprezentativnih članova koji zastupaju sve grane te će moći adekvatno predstavljati svoje sektore djelovanja poput gospodarstva, trgovine ili turizma. – Ove godine imamo više članova nego uobičajeno jer na taj način vodimo brigu o zastupljenosti svih dijelova županije – istaknuo je Josip Grilec.  Na sjednici se govorilo i o znakovima kvalitete „Izvorno Hrvatsko“, a  prezentirana je i Digitalna komora, odnosno komora novijeg doba koja je maksimalno digitalizirana te svu potrebnu dokumentaciju i papirologiju može napraviti brzo i efikasno za računalom kako bi se izbjegao nepotreban odlazak u Zagreb – istaknuo je  Predsjednik Gospodarskog vijeća HGK ŽK Krapine Josip Grilec.

ČAKOVEC – Povodom blagdana Svih svetih u srijedu, 31. listopada 2018. godine položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod središnjeg križa na čakovečkom Gradskom groblju. Počast svim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog  rata i ove je godine odano u organizaciji Ministarstva obrane, Ministarstva branitelja i Ministarstva unutarnjih poslova RH.  Osim njihovih predstavnika, vijence će položiti  izaslanstva Međimurske županije, Grada Čakovca te Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Molitvu je predvodio gvardijan Franjevačkog samostana u Čakovcu, fra Željko Železnjak. Misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje održat će se na Dušni dan u petak, 2. studenoga u 09,00 sati u župnoj crkvi Sv. Nikole biskupa u Čakovcu.

KRAPINA – Za projekt pod nazivom “Ključ kulture za sve generacije“, Pučkom otvorenom učilištu Krapina te partnerima Gradu Krapini, Kulturno – umjetničkom društvu “Ilirci” Krapina, Udruzi distrofičara Krapina, Društvu za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina i Gradskom puhačkom orkestru Krapina u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Kultura u centru – potpora razvoju javno – civilnog partnerstva u kulturi“ osigurana su bespovratna sredstava od 791 tisuće kuna. Projektom se želi doprinijeti razvoju dobrog upravljanja u kulturi Krapine, donijet će se mjere za razvoj sudioničkog upravljanja, a partneri će se umrežiti. Građani će se uključiti u planiranje i provedbu edukacijskih programa u umjetnosti i kulturi te u planiranje i provedbu novih kulturno – umjetničkih programa, a udrugama će se omogućiti kvalitetniji uvjeti rada, a sve u cilju stvaranja novih kulturnih programa i njihove dostupnosti građanima.

KOPRIVNICA – BicKo sustav, prvi javni servis za prijevoz biciklima u Gradu Koprivnici, od nedjelje, 4. studenog više se neće moći koristiti jer kreće zimsko razdoblje koje će trajati do proljetnih mjeseci ili do poboljšanja vremenskih uvjeta. BicKo sustav je krajem rujna navršio pet godina od kada je pušten u funkciju te ima 254 zadovoljna korisnika koji su bicikle koristili 1.420 puta. Najposjećeniji BicKo terminal je kod željezničkog kolodvora u Koprivnici te kod Gradske tržnice.

VARAŽDIN -Turistička zajednica Varaždinske županije  u atriju Županijske palače u Varaždinu organizirala je u srijedu, 31. listopada  prigodnu manifestaciju kojoj je glavni element bila buča. Budući da priča o Halloweenu uključuje i rezbarenje tikvi, vezana je na stanoviti način i uz projekt brendiranja buče i varaždinskog bučinog ulja,  pa su u svojevrsnom Halloween partiju sudjelovali i OPG-ovi i proizvođači buče, a bila je tu zanimljiva modna revija, gastro i glazbeni program te predavanje o Halloweenu.

loading