Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 31.12.2015.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Uz već tradicionalni vatromet, u društvu sa sugrađanima, na Trgu bana Josipa Jelačića gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić odbrojavat će posljednje minute ove godine i dočekati 2016. Prije toga, u 17,30 sati, u Gradskom kazalištu Komedija prisustvovat će silvestarskoj predstavi, mjuziklu Mamma Mia, koji je proglašen najboljim umjetničkim ostvarenjem za 2015. Uoči početka predstave, gradonačelnik će autorima uručiti nagrade.Kao i ranijih godina, gradonačelnik će obići Prenoćište, Hitnu pomoć, Vatrogasnu postrojbu i Policijsku upravu Zagrebačku te će iza ponoći, također već tradicionalno, posjetiti rodilište u KBC Sveti Duh – prvu bebu rođenu u novoj godini.

ZAGREB – Naziru se obrisi novog izgleda zračne luke Pleso čiji su radovi u punom jeku. Projekt vrijedan 331 milijun eura, kojeg vodi francuski koncesionar ZAIC, značajan je i za domaće građevinare koji sudjeluju u izgradnji. Podsjetimo, koncesionar je aerodrom dobio na upravljanje na 30-godišnji rok u kojem se obvezao izgraditi novi putnički terminal, upravljati postojećim i novoizgrađenim terminalom i pripadajućom infrastrukturom. Ukupan koncesijski prihod koji se računa u idućih 30 godina iznosi milijardu i 940 milijuna eura ili prevedeno na današnju vrijednost 540 milijuna eura. Aerodrom bi se trebao otvoriti za putnike na proljeće 2017.

ZAGREB – Trend dočeka Nove godine na otvorenim trgovima nastavlja se i ove godine. Tako su na brojnim trgovima gradova i općina u Zagrebačkoj županiji pripremljeni raznovrsni programi s nastupom glazbenika. Program dočeka na otvorenom tako je organiziran na tržnici Maznica u Ivanić Gradu, zatim na Strossmayerovom trgu u Jastrebarskom, na samoborskom Trgu kralja Tomislava, svetonedeljskom Trgu Ante Starčevića, i u Svetom Ivanu zelini kao i u Velikoj Gorici, Vrbovcu te u Zaprešiću na Trgu Ivana Pavla II.

KOPRIVNICA – Dobra vijest stiže građanima Koprivnice s prvim danom 2016. Očekuju ih, naime, niže cijene sakupljanja, odvoza i zbrinjavanja otpada za kućanstva te poslovne subjekte Grada Koprivnice. Tako će kućanstva umjesto dosadašnjih 14,08 kuna plaćati 12,68 po članu kućanstva, dok će poslovni subjekti plaćati prema zapremnini posude. Niže cijene sakupljanja, odvoza i zbrinjavanja otpada u Koprivnici omogućene su sporazumom kojim su riješena sva sporna pitanja vezana u Regionalni centar za gospodarenjem otpadom Piškornica.

VARAŽDIN – Odlukom hrvatske vlade  o financiranju troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2016. godine, zadovoljan  je župan Varaždinske županije Predrag Štromar koji ističe kako će Vlada, odnosno Ministarstvo nastaviti sufinancirati prijevoz redovitih učenika srednjih škola i to tako da će se sa 75% sufinancirati redoviti učenici, a sa 100% redoviti učenici koji su članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade ili pomoći za uzdržavanje.U Varaždinskoj županiji 5.330 učenika putuje do svojih škola. Njih 4.150 koristi autobusni prijevoz, a 1.180 učenika putuje vlakom.

ČAKOVEC – Temeljem raspisanog Javnog poziva za dodjelu potpora učenicima srednjih škola i studentima u 2015. godini, potpore Međimurske zaklade za obrazovanje Dr. Vinko Žganec ove će godine primiti 82 učenika i studenata. Odlukom Zaklade, učenicima i studentima ukupno je dodijeljeno 62 tisuće i 500 kuna. Potpore su dodijeljene učenicima srednjih škola, studentima preddiplomskog i diplomskog studija, a svi se oni moraju u narednim danima javiti djelatnicima županijskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

KRAPINA – Građani Krapine i njihovi gosti Novu će godinu moći dočekati na otvorenom i to na Trgu Ljudevita Gaja. Zabavljat će ih tamburaški sastav Mejaši, čija nastup počinje u 22,30 sati.
Novogodišnju čestitku okupljenima će uputiti gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, a ni ove godine neće izostati ni tradicionalni ponoćni vatromet.

loading