Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 31.12.2018.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Zagrebačka tvrtka GIP PIONIR, je u otvorenom postupku javne nabave, odabrana za tvrtku koja će graditi novu sljemensku žičaru, a cijena gradnje bit će oko 300 milijuna kuna, bez PDV-a, navodi se u “Odluci o odabiru” Grada Zagreba od 31. prosinca, koju je potpisao gradonačelnik Milan Bandić.  “Odluku o odabiru” su objavile Narodne novine. U odluci se navodi da je ponuda ponuditelja GIP PIONIR, po cijeni od  299.790.853,96 kuna, bez PDV-a, u potpunosti sukladna uvjetima nabave i kao takva valjana, ocijenjena brojem bodova 100 od 100, te je ekonomski najpovoljnija ponuda.

ZAGREB – Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ovih je dana najavio velik broj građevinskih radova s naglaskom na Novi Zagreb. Uz nedavno započet projekt adaptacije Remetinečkog rotora, planira se projekt Jadranskog mosta, a projektira se i tračnička veza sa Zračnom lukom. Uz to u planu je izgradnja Kongresnog centra, a za mega projekt redizajn Zagrebačkog velesajma traži se partner obzirom da je riječ o investiciji od milijardu eura.

ZAGREB – Doček Nove godine u parku Maksimir organiziran je točno u podne. Za djecu i njihove roditelje organiziran je bogat zabavno-glazbeni program u sklopu koje je prikazana predstava Bundaš te je svirala glazba prilagođena najmlađima.

VARAŽDIN – Dom za starije i nemoćne osobe Varaždin proslavio je 39. obljetnicu rada. Svoja vrata je za tadašnjih 40 korisnika otvorio na Badnjak 1979. godine,  a danas, nakon 39 godina, broji 360 korisnika. Na velikoj proslavi korisnici Doma za starije i nemoćne izveli su bogati zabavno-glazbeni program te upriličili izložbu, a sve prisutne pozdravili su župan Varaždinske županije Radimir Čačić i ravnateljica Doma Vesna Vidović-Oreški.  – 1.900 osoba je na čekanju za smještaj u Domu, tako da postoji potreba za obnovom i dogradnjom, rekla je ravnateljica Vidović Oreški.  – Ovo je prvorazredan prostor koji uključuje i bogati sadržaj, a cijena mu je upola manja nego u privatnim domovima, pa je razumljivo da su liste čekanja dugačke. Upravo zbog toga ćemo dograditi Dom na prostoru depadanse s otprilike još 25 ležajeva, te promijeniti strukturu na način da se pojača Odjel za posebnu njegu i otvori Odjel za Alzheimer i druge demencije. Ukupno 28 milijuna kuna uložit ćemo u kompletnu obnovu, rekao je župan Čačić.

GORNJA STUBICA – Sporazum o izgradnji nove sportske dvorane u Gornjoj Stubici potpisali su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić i ravnateljica OŠ Matija Gubec Sanja Knezić. Iako se prvotno razmatrala opcija da bi se išlo u dogradnju postojeće sportske dvorane, odlučeno je da će se ipak izgraditi nova. – Kada smo prijavljivali energetski projekt obnove ove škole, koji kreće sljedeće godine, da bismo dobili 50% ušteda ne smijemo ništa nakon obnove građevinski dirati sljedećih pet godina, samim time niti dograđivati sportsku dvoranu, rekao je župan Kolar. Najvjerojatnije će se graditi dvodijelna sportska dvorana, obzirom na veličinu škole, općine i broj učenika, a očekuje se da će projekti zajedno s građevinskom dozvolom biti završeni do kraja 2019. godine. – Nakon toga ćemo gledati gdje će u novoj financijskoj omotnici biti dostupna europska sredstva, kako bismo zajedno s tim sredstvima, kao i onima Krapinsko-zagorske županije i Općine Gornja Stubica, realizirali ovaj projekt – rekao je župan.

ZAGREB – Bogat zabavno-glazbeni program očekuje Zagrepčane i njihove goste u sklopu programa dočeka nove, 2019. godine na Trgu bana Jelačića. Program ispraćaja stare i dočeka nove godine počet će u 21,30 sati, kada će okupljene zagrijavati polaznici DJ akademije, a nakon njih, sat vremena kasnije pozornicu će preuzeti Četiri tenora te revijski orkestar pod dirigentskom palicom Dinka Appelta. Točno u ponoć građanima će nakon velikog vatrometa, novogodišnju čestitku uputiti gradonačelnik Milan Bandić, a potom će okupljene zabavljati bend Hladno pivo.

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije na tri lokacije organiziraju se dočeci na otvorenom, a bit će to u Zaboku, Krapini i Bedekovčini. No, tu su ove godine i čak tri dočeka u podne. Po prvi put ove godine doček u podne priprema Udruga “Modus Vivendi“ u Stubičkim Toplicama, kao i Općina Konjščina, i to u mjestu Galovec, a mnogi će se i ove godine, i to ne samo Zagorci, već i posjetitelji iz drugih krajeva, uputiti na tradicionalni i uvijek dobro posjećen doček u podne u Mariji Bistrici. Kako ističe načelnik Općine Marija bistrica Josip Milički riječ je o petom po redu dočeku u podne u Mariji Bistrici, za dobru su zabavu zadužena dva glazbena sastava, a vrhunac je izvlačenje dobitnika Bistričke božićne tombole.

ZAGREB – Tradicionalno gotovo svi gradovi i mnogobrojne općine u Zagrebačkoj županiji organiziraju doček Nove 2019. godine na trgovima. Uz Samobor, Veliku Goricu, Ivanić Grad, Dugo Selo, Jastrebarsko, Vrbovec, Svetu Nedelju, Sveti Ivan Zelinu i zaprešićka tradicija je ispratiti Staru godinu na glavnom gradskom trgu. Novogodišnji program počinje iza 20,00 sati, glazbenim programom, a ulazak u novu 2019. godinu označit će se ponoćnim vatrometom.

ČAKOVEC – Svim građanima i posjetiteljima Grad Čakovec već tradicionalno priprema spektakularan doček Nove godine s početkom glazbenog programa u 22,00 sata. Svi oni koji se spremaju dočekati još jednu Novu godinu na otvorenom pod svijetlima grada i zvjezdanim nebom, moći će uživati u raznovrsnoj gastronomskoj ponudi, a uz tradicionalni vatromet, u društvu sa sugrađanima, posljednje minute ove godine odbrojavat će gradonačelnik Stjepan Kovač te nazdraviti početku 2019. godine.

KOPRIVNICA – Najluđa i najduža noć u godini na razne će načine biti proslavljena u središtu Koprivničko-križevačke županije, u Koprivnici. Ispraćaj Stare i doček Nove godine ujedno je i posljednji dan trećeg izdanja manifestacije „Koprivnička bajka“, u sklopu koje su se u protekla dva tjedna na središnjem trgu predstavile i svoje programe održale brojne institucije, ustanove i pojedinci, a svoje proizvode i usluge nudili su koprivnički obrtnici i poduzetnici. Osim klizanja na koprivničkom klizalištu na Zrinskom trgu, koje ove godine obilježava 15 godina rada, program dočeka Nove 2019. kreće večeras zagrijavanjem u 22,30 sata, a nastavit će se uz glazbene hitove, te točno u ponoć vatrometom i čestitkom gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića.

IVANEC U skladu s dugogodišnjom tradicijom, ispraćaj Stare godine na središnjem gradskom trgu u Ivancu počet će večeras, 31. prosinca 2018. godine, oko 22,00 sata, kada će na središnjoj bini početi glazbeni program. Najviše posjetitelja očekuje se, dakako, oko ponoći, kada će okupljeni zajedničkim odbrojavanjem posljednjih sekundi Staroga ljeta, uz pjesmu, ples i glazbu ući u Novu 2019. godinu. Prve trenutke Nove godine u Ivancu obilježit će ponoćni vatromet, a čestitku građanima uputit će gradski čelnici. Sve okupljene Grad časti sa 150 litara kuhanog vina koje će građanima iz kućice na trgu podijeliti članovi Udruge vinogradara i vinara Peharček iz Ivanca.

loading