Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 31.12.2019.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića i ove godine organiziran je spektakularni doček Nove godine, a posjetitelje očekuje raznolika glazbena ponuda i tradicionalni ponoćni vatromet kojim će se ove godine obilježiti i početak hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Okupljene građane i goste glavnog hrvatskog grada u Novu će godinu uvesti DJ, Sanja, Marinko i Zec koji će izvoditi najbolje hitove grupe Novi fosili te dečki iz Dubrave – Prljavo kazalište. Najavljujući hrvatsko predsjedanje Vijećem EU s posljednjim minutama vatrometa Akademski zbor IGK i Djevojački zbor Zvjezdice otpjevat će himnu Europske unije. Uz tradicionalni vatromet u ponoć sijedi i čestitka gradonačelnika Milana Bandića koji će zajedno sa sugrađanima odbrojavati posljednju minutu stare godine.

BEDEKOVČINA – Srednja škola u Bedekovčini uskoro će biti energetska obnovljena, a tim povodom ovog utorka, 31. prosinca 2019. godine župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar potpisao je ugovor o javnoj nabavi radova za energetsku obnovu sa izvođačem radova. – Škola je građena 1960. godine te na njoj nije bilo većih radova pa će ova obnova biti zaista bitan događaj za školu – istaknula je ravnateljica Vera Hrvoj. Ukupna vrijednost investicije iznosi 8,39 milijuna kuna, a radovi će obuhvatiti, između ostalog, povećanje toplinske zaštite krova i vanjskog zida, zamjena vanjske stolarije i zamjena unutarnje rasvjete učinkovitijom. Nakon završetka energetske obnove, ušteda energije za grijanje bit će 53%. Uz župana Kolara i izvođača radova na potpisivanju su bili i županijska pročelnica za Javnu nabavu Vlataka Mlakar, načelnik Bedekovčine Darko Ban te ravnateljica škole Vera Hrvoj. Rok za dovršetak radova je 8 mjeseci od dana uvođenja u posao.

VARAŽDIN – U predstojećoj 2020. godini novorođena će djeca od Varaždinske županije dobiti benkicu i jastučić oslikani motivom Ivana Rabuzina „Svečanost cvijeća“. Ovaj poklon, predstavila je na konferenciji za medije savjetnica župana Natalija Matinčavić. Jastučić koji će biti darivan novorođenčadi je punjen heljdinim ljuskicama, najveći benefit je ne znojenje jer zrak pomoću ljuskica cirkulira, a ima i anatomska svojstva jer se anatomski prilagodi kralješnici, rečeno je na konferenciji. – Varaždinska županija kontinuirano radi na uključenju naših obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva u projekte, pa smo tako i na ovom naizgled malom projektu koji pokazuje da mislimo na naše roditelje i našu djecu – naglasila je Martinčević.

ČAKOVEC – Brežuljak na čakovečkom Jugu osvanuo je pod snježnim pokrivačem debljine nekoliko centimetara, dovoljnim za sanjkanje, zahvaljujući uređaju za proizvodnju umjetnog snijega i djelatnicima gradskog poduzeća. Top za proizvodnju umjetnog snijega kupljen je prije nekoliko mjeseci, s ciljem kako bi se djeci stvorili uvjeti za sanjkanje neovisno hoće li biti snježnih padalina.  S obzirom da se tlo ispod snježnog pokrivača smrznulo, snijeg bi na sanjkalištu na čakovečkom Jugu, trebao ostati duže vrijeme. Top za snijeg preseljen je u Perivoj Zrinskih, kako bi se zasniježilo i glavno gradsko sanjkalište, ono podno zidina Starog grada.

KOPRIVNICA – Najluđu noć u godini Koprivničanici i njihovi gosti mogu provesti na otvorenom. Ispraćaj stare 2019. i doček nove 2020. godine organiziran je u čak dva termina na koprivničkom Zrinskom trgu u sklopu manifestacije Koprivnička bajka. Po prvi je puta organiziran i doček Nove godine u podne, a program počinje u 11,30 sati. Zagrijavanje za „veliki“ doček kreće u 22,30 sati uz Koprivka i Grinča, a u ponoć organiziran i veliki vatromet. Tradicionalnu čestitku nakon vatrometa uputit će gradonačelnik Mišel Jakšić.

BJELOVAR – Predstava „Slatki jadi gospojice Karoline“ u organizaciji HORKUD-a Golub može se pogledati danas, 31. prosinca 2019. godine u 18 sati u Domu kulture Bjelovar. Ovom predstavom nastavljaju se zanimljiva događanja u kući gospodina Otta i gospođe Karle, uz neizostavnu kćer jedinicu Karolinu. Predstava u kojoj nastupaju članovi svih sekcija Goluba, redovno se izvodi na Silvestrovo te je ovo sedmi nastavak.

SAMOBOR/VELIKA GORICA/ZAPREŠIĆ – Gotovo svi gradovi na području Zagrebačke županije organiziraju doček Nove godine na središnjim gradskim trgovima. Tako Grad Samobor već tradicionalno ima dva dočeka Nove godine. Na središnjem gradskom Trgu  je organiziran program dočeka u podne,  te u ponoć. U Velikoj Gorici doček je ispred Muzeja Turopolja, u Zaprešiću na Trgu Ivana Pavla II, a Sveta Nedjelja na šljunčanom parkingu iza zgrade Gradske uprave, uz novogodišnji program, organizirat će i reprizu dočeka 1. siječnja 2020.

loading