Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj 4-5.3.2017.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Sada već tradicionalno, treću godinu za redom, na potezu od Avenije Dubrovnik do KD Vatroslav Lisinski, u nedjelju 05. ožujka 2017. godine trčala se popularna Holjevka. Na startu ove atletske utrke koja je s godinama postala svojevrsna uvertira u Zagrebački maraton, našlo se više od 1000 trkača.  Boro Stipić, jedan od organizatora, istaknuo je kako Holjevka ima i humanitarni karakter. Dio od uplaćene startnine bit će doniran Policijskoj zakladi solidarnosti. Utrku je svojim dolaskom podržao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je naglasio kako je Zagreb grad sporta u kojem žive i rade brojni uspješni sportaši. Inače, utrka Holjevka duga je 10 km, a organizira ju Zagrebački atletski savez.

ZAGREB – Godišnja skupština Češke Besede Zagreb, održana je u nedjelju 05. ožujka 2017. godine u prostorijama Češkog doma. Tom prigodom predsjednica Češke Beseda Zagreb Alenka Štokić istaknula je kako je češka nacionalna manjina u posljednjih godinu dana značajno utjecala na kulturni život metropole. – Možemo se pohvaliti kako smo u 2016. godini ostvarili više od 60 događanja, folklornih, literarnih, kazališnih pjevačkih i drugih, rekla je Štokić, istaknuvši kako je Češka Beseda Zagreb prošle godine dobila i Povelju Republike Hrvatske. Podršku ovoj nacionalnoj manjini svojim dolaskom je dao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji rekao kako su brojni Česi obilježili povijest Zagreba. Inače u Zagrebu živi oko 850 pripadnika češke nacionalne manjine.

ZAGREB – Nova stranka “Zelena lista”, na čijem je čelu potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine i bivši HSS-ovac Nenad Matić, predstavljena je u nedjelju 5. ožujka 2017. godine u Zagrebu. Naajavljena je suradnja na lokalnim izborima sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem koji je i nazočio predstavljanju te stranke. Matić je,  u punoj maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog,  rekao da će Zelena lista na predstojeće lokalne izbore u Zagrebu ići u predizbornoj koaliciji s onima koji će prihvatiti njihove programske ciljeve, a prve razgovore vodit će s gradonačelnikom Bandićem jer je “on i najveći favorit na predstojećim lokalnim izborima”. Vjeruje da će Bandić prihvatiti njihove programske smjernice te da će Zelena lista biti dio vlasti u Zagrebu.

KUMROVEC – Prvo ovogodišnje automobilističko natjecanje u Hrvatskoj, 6. INA Rally Kumrovec, 3. i 4. ožujka 2017. godine u Tuheljske Toplice i Kumrovec doveo je 60 posada iz Slovenije, Austrije, Mađarske, Italije, Srbije i domaćina, Hrvatske. Nakon prologa u Tuheljskim Toplicama, miris benzina i adrenalina preselio se u Kumrovec, gdje je ispred Titove rodne kuće održan ceremonijalni start  posada u automobilima, među kojima je čak šest klasifikacije R5, kakvi voze svjetsko prvenstvo, što je rekordna brojka za utrke koje se održavaju u Hrvatskoj. Staza je iznimno zahtjevna, dugačka je 59 kilometara, od čega 70 posto otpada na brzinske ispite, a prolazi Kumrovcem i općinom Zagorska Sela. U ime pokroviteljice natjecanja, hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović startnoj ceremoniji je prisustvovao njen izaslanik Davor Štetner, a okupljene vozače i mnogobrojnu publiku pozdravio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Ovo je izuzetna promocija turizma Krapinsko-zagorske županije, jer uz natjecatelje dolazi i domaća i inozemna publika, oko desetak tisuća ljudi, sa zadovoljstvom ističe župan Kolar.

SVETI IVAN ZELINA – Regionalno prvenstvo RH u mažoret plesu održava se ove nedjelje, 5. veljače 2017. godine, u sportskoj dvorani u Svetom Ivanu Zelini, a organizator je tamošnja Udruga plesa i mažoret plesa.

VARAŽDIN – Hotel Bellevue, crna komedija dramatičara Ödöna von Horvátha napisana 1926. godine, od idućeg će tjedna biti dio repertoara Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Predstava koju režira Ivan Plaziblat, a u kojoj igraju Jagoda Kralj Novak, Pero Juričič, Ljubomir Kerekeš, Karlo Mrkša, Robert Plemić, Ivica Pucar, Hana Hegedušić i Vid Novak Kralj, premijerno će na velikoj sceni varaždinskoga kazališta biti izvedena u utorak, 07. ožujka 2017. godine.

ZAGREB – Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Sandra Švaljek sinoć je održala tribinu u Prečkom u Mjesnom odboru „Prečko“, Prečko 2A. Uz nju bila su još tri člana njezina stručnog tima: Vladimir Ferdelji, kandidat za zamjenika gradonačelnice, doktorica znanosti ekonomije i stručnjakinja za strateško planiranje Marijana Sumpor te Jozo Milićević, umirovljeni general i zapovjednik 1. gardijske brigade „Tigrovi“. Razgovor je moderirao Darko Mrzlečki, vijećnik Gradske četvrti Trešnjevka Jug.

KOPRIVNICA – Grad Koprivnica prihvatio je pokroviteljstvo nad ekološko-obrazovnim projektom „Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj“. U projektu sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, djeca iz centara za odgoj i rehabilitaciju te djeca iz domova bez prikladne roditeljske skrbi iz cijele Hrvatske. Projekt ove godine kreće upravo iz Koprivnice, i to 17. ožujka kada će natječaj biti otvoren na prigodnom motivacijskom stručnom skupu koji će se održati u dvorani koprivničkog Doma mladih. Natječaj će biti otvoren do 22. travnja, Dana planeta Zemlje. Stručno povjerenstvo pregledava prijave i za natjecanje odabire 50-ak ustanova, te potom obilaze vrtove, savjetujući djecu i učitelje što treba učiniti da bi im vrtovi bili spremni za nagrade, a krajem rujna obilaze se ponovno vrtovi koji su ušli u uži izbor i bira se najljepši.

loading