Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 4.6.2016

Posted in Vijesti

JASTREBARSKO – Poslovni uzlet grada Jastrebarskog, koji organizira Poslovni dnevnik u suradnji s gradom Jastrebarsko i Zagrebačkom županijom, uz medijskog partnera Radio Kaj, održat će se ove subote, 4. lipnja 2016. godine u tamošnjoj Glazbenoj školi. Radi se o edukaciji i predavanjima za sve koji žele produbiti svoja znanja i sposobnosti u marketingu, novim tehnologijama i financijama. Edukacije će otvoriti glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović, a sudionike pozdraviti gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije Damir Fašaić.imageimage

ZABOK – Projekt pod nazivom „Baltazar 2“, sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, kojim su osigurani pomoćnici u nastavi učenicima osnovnih i srednjih škola i ove godine provodi Krapinsko-zagorska županija, u suradnji s partnerskim organizacijama. Ukupno 121 učenik u ovoj je školskoj godini, koja je upravo na izmaku, imao osiguranu potporu pomoćnika u nastavi, čime je ispunjen glavni cilj projekta – uključivanje učenika s teškoćama u život zajednice i potpora u njihovom obrazovanju. Završetak školske godine bit će obilježen zajedničkim programom učenika iz više škola s područja županije, ove subote, 4. lipnja u prostorima Gimnazije Antuna Gustava Matoša u Zaboku.imageimage

ZAGREB – Tradicionalnu manifestaciju “Međimursko prošćenje”, koja će biti održana ove nedjelje, 05. lipnja 2016. godine u Zagrebu organizira Zavičajno društvo ”Međimurje” iz Zagreba. Program manifestacije počine u 10,00 sati misnim slavljem u Zagrebačkoj katedrali. Slijedi bogat kulturno-zabavni program uzduž tzv. “Međimurske vulice” na Cvjetnom trgu. Svečanosti će prisustvovati i župan Međimurske županije Matija Posavec.

ZAGREB – Brave New World, najveći festival novih tehnologija u ovom dijelu Europe, bit će održan ovog i sljedećeg vikenda u Zagrebu. Festival objedinjuje konferenciju, radionice, izlaganja i hackathon, čiji će sudionici najnaprednijim tehnologijama rješavati izazove grada Zagreba. Ovog vikenda, 4. i 5 lipnja 2016. godine, održat će se konferencija na koju dolaze lideri u području pametnih tehnologija, IoT-a i osnivači uspješnih start upova, predvođeni mladim genijalcem, tvorcem robotičke ruke upravljane mislima Eastonom LaChappelleom. Slijedeći vikend, od 10. do 12. lipnja, bit će rezerviran za hackathon, odnosno 48 sati intenzivnog programiranja i rada na prototipovima inspiriranima konceptom pametnih gradova, a pobjednike očekuje osigurana investicija od čak milijun kuna.

BEDEKOVČINA – Festival Igrajte nam mužikaši bit će održan ove nedjelje, 5. lipnja od 17,00 sati na Bedekovčanskim jezerima. Nove pjesme na 48. po redu festivalu izvest će Ansambl Kajtoneri, Bersa, Božo Pustajec i Drago Sastić kao ex Bakus, F band, Irena Grden, Krijesnice, Miner Oberkrainer, Siniša Miklaužić, Skupina Jovibend, Trio Fantastik, Zlatko Deveničar i Zvuci Zagorja. Poseban šou program, koji će sigurno privući pažnju svih posjetitelja Bajera, priredit će popularne Frajerke, gošće iz Slovenije. U prekrasni prirodni zagorski ambijent bajke na dlanu, zajedno pozivaju organizatori Krapinsko-zagorska županija, Općina Bedekovčina, Kajscena i Radio Kaj.

TUHELJ – Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova, 7. „Zlatna lipa Tuhlja“ održat će se ove subote, 4. lipnja 2016. godine u Tuheljskim Toplicama. I ove godine ovo je međunarodno natjecanje u organizaciji KUD-a Naša Lipa Tuhelj izazvalo velik interes zborova, a prijavljeno ih je ukupno 26. Od inozemnih sudionika, na Zlatnoj će se Lipi natjecati zborovi iz BiH i Slovenije.imageimageimageimage

ZAGREB – Grad Zagreb, 9. godinu za redom provodi javnozdravstvenu kampanju „Djeluj sada“. Cilj kampanje je potaknuti građane na brigu o najvećem organu – koži. Kako se ponašati kada živa u termometru prijeđe 30 stupnjeva građani mogu saznati ove nedjelje, 05. lipnja 2016. godine na Jarunu gdje će dermatolozi, onkolozi i kirurzi od 10,00 do 18,00 sati obavljati besplatne preglede madeža.

ZAGREB – Natjecanje vatrogasnih grupa „Fire Combat“ održat će se na kompleksu Zagrebačkih otpadnih voda u nedjelju, 05. lipnja 2016. godine od 10,00 sati. Prijavljen je velik broj muških i ženskih ekipa iz cijele Hrvatske, a radi se o atraktivnom natjecanju savladavanja prepreka uz uporabu osnovnih operativno-taktičkih radnji poput spuštanja užetom sa visokog tornja, preskakivanja prepreka, prolaska kroz tunel i nošenja teške lutke i to uz kompletnu zaštitnu opremu i s bocom stlačenog zraka na leđima. Istovremeno se održava i „Natjecanje u znanju, spremnost i izdržljivosti“ vatrogasaca Grada Zagreba.

IVANIĆ GRAD – Tradicionalni, 12. Obrtnički sajam „tradicija, gastronomija i turizam“ bit će održan ovog vikenda u Ivanić Gradu. Na Trgu Vladimira Nazora i Moslavačkoj ulici te tržnici Maznica bit održan eko sajam, promocije rada udruga, nastupa osnovnoškolaca te međunarodna žabarska karnevalska povorka i izložba fotografija Janka Levaniča.

KRAPINA – Susret zagorskih književnika organiziraju Hrvatskozagorsko književno društvo i Gradska knjižnica Krapina u subotu, 4. lipnja 2016. godine. Program ovogodišnje, osme po redu manifestacije počinje okupljanjem na Trgu Ljudevita Gaja u jutarnjim satima, nakon čega slijedi pozdravna riječ pokrovitelja i organizatora kao i recital članova društva. U 10,00 sati u Plavoj dvorani Gradske knjižnice Krapina održat će se „Znanstveni skup povodom 70. godišnjice rođenja članova HZKD-a“: „Opus Ivana Cesarca, Verice Jačmenica-Jazbec i Željka Bajze“. Zagorski će književnici u subotu posjetiti i Muzej krapinskih neandertalaca kao i Franjevački samostan gdje će razgledati knjižnicu i etnografsku zbirku. U Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina s početkom u 19,00 sati održat će se Književna večer članova HZKD, a u glazbenom će dijelu programa nastupiti FS Viline.

KOPRIVNICA – Jedanaesti po redu Festival biciklističke rekreacije Hrvatske „Biciklom po Podravini“ i Dan bicikla i biciklizma grada Koprivnice“ u organizaciji Old timer kluba Biciklin započeo je u petak, 03. lipnja 2016. godine u Koprivnici. Prvog dana biciklističkog festivala nastupala su djeca koprivničkih vrtića, polaznici COOR-a Podravsko sunce i članovi Udruge invalida KC-KŽ županije, koji su pokazali spretnost u vožnji na biciklu.
Prema programu, nedjelja 5. lipnja, rezervirana je za biciklijadu rekreativaca, dok će zatvaranje festivala biti istoga dana u 14,00 sati na Zrinskom trgu kada će biti podijeljene medalje, priznanja i zahvalnice.

loading