Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 4.9.2016.

Posted in Vijesti

ZAGORSKA SELA/PODČETRTEK – Suživot ljudi s obje strane Sutle, ni nakon uspostave dviju država, Hrvatske i Slovenije, nije prestao i Sutla je danas simbol spajanja. To se potvrdilo i u nedjelju 4. rujna 2016. godine, kada je na mostu u Plaviću po 12. put održan susret u znak prijateljstva i obljetnice uspostavljanja hrvatsko-slovenske turističke zone Sutla dolina izvora zdravlja. Brojnim Slovencima i Zagorcima na njihovom tradicionalnom susretu pridružili su se župan Podčetrtka Peter Misija, načelnik općine Zagorska Sela Željko Kodrnja, gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, slovenski ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek, saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.zs uzvanicizs kolarzs počivalšek

ZAGREB – Nova školska godina 2016. /2017. započet će s gotovo 100 tisuća zagrebačkih osnovnoškolaca i srednjoškolaca koji će ovog ponedjeljka, 5. rujna sjesti u školske klupe na kojima će ih dočekati besplatni udžbenici. Iz godine u godinu u Zagrebu je sve više prvašića, ove godine njih 8.400, ističe pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić.Uz to je i 35 skupina više produženog dnevnog boravka. Ljetni mjeseci iskorišteni su za brojne adaptacije i izgradnju škola, pa će sutra zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvoriti novu školu u Odri, a tijekom predstojećeg tjedna još će biti otvoreno športsko igralište i bazen uz OŠ Iver. Grad Zagreb osigurao je i ukupno 7 milijuna kuna , od čega je 5 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU socijalnog fonda za 200 učenika s teškoćama u razvoju i 130 pomoćnika u nastavi u 32 odgojno obrazovne ustanove.

ZAGREB – Prva kvalifikacijska utakmica hrvatske nogometne reprezentacije za SP u Rusiji 2018. s reprezentacijom Turske, igra se u ponedjeljak, 5. rujna na maksimirskom stadionu pred praznim tribinama. Stoga se na inicijativu Kluba navijača Uvijek vjerni i uz potporu Grada Zagreba na Trgu bana Jelačića priprema Fan zona uz izravni prijenos utakmice, gdje će navijači hrvatske reprezentacije, Zagrepčani i njihovi gosti moći uživati i u bogatom zabavnom i glazbenom programu, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić. Naime Vatreni zbog kazne UEFE, utakmicu s Turskom igraju 5. pred praznim maksimirskim tribinama, a na Trg bana Jelačića poziva se što veći broj navijača, kako bi svojim glasnim navijanjem dali podršku hrvatskim nogometnim reprezentativcima sve do maksimirskog stadiona. Program na Trgu bana Jelačića počinje od 19,00 sati, a u glazbenom dijelu nastupit će Sinovi ravnice i grupa Vatra.

ZAGREB- 2. Memorijal Ivana Ivančića koji će se održati u ponedjeljak, 5. rujna, uoči 66. Hanžekovićeva memorijala biti će ove godine jačI nego ikada jer su u Zagreb došla sva tri osvajača olimpijskih medalja iz Rija.Na bacalištu pokraj fontana 5. rujna gledat ćemo olimpijskog pobjednika Amerikanca Ryana Crousera, koji je u Riju s 22.52 metra postavio olimpijski rekord. Tu je i njegovog sunarodnjak, olimpijski viceprvak, Joe Kovacs,, čiji je osobni rekord 22.56 m, Nastupit će i osvajač brončane olimpijske medalje Novozelanđanin Tom Walsh, dok su hrvatski predstavnici Nedžad Mulabegović, Filip Mihaljević i Stipe Žunić .Oduševljenje sportašima te borilištem kraj fontana nije krio ni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji se okušao i u bacanju. Posebno zanimljiva bila je njihova prezentacija bacanja kugle na novom terenu kraj zagrebačkih fontana čime su ga i simbolično će se otvorili, a pravi spektakl bit će u ponedjeljak, 5. rujna od 20,00 sati.

loading