Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 5.10.2015

Posted in Vijesti

ZAGREB – Prema nezavisnom istraživanju slušanosti radiopostaja u Hrvatskoj, tvrtke De-facto iz Zagreba, u protekla tri mjeseca Radio Kaj ima najveći doseg broja slušatelja ikad zabilježen, odnosno prosječni doseg Radija Kaj u proteklom tromjesečju iznosio je 474822 slušatelja.

Kod punoljetnih slušatelja, odnosno uzorku 18+, Radio Kaj je na prvome mjestu na objedinjenom području grada Zagreba i Zagrebačke županije, ali je i prvi pojedinačno na području Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije, a prema prosječnom tjednom dosegu, Radio Kaj je na prvome mjestu i u Varaždinskoj županiji.

Inače, po broju svih slušatelja, Radio Kaj je već duže vrijeme na prvome mjestu u čitavoj kajkavskoj regiji, odnosno području koje objedinjeno obuhvaća grad Zagreb i osam županija središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Radio Kaj je i na visokom trećem mjestu po ukupnom broju svih radijskih slušatelja čitave Hrvatske.

Program Radija Kaj pripremaju i emitiraju u studijima u Zagrebu, Krapini, Varaždinu i Koprivnici, kao i izravno na terenu 32 stalno zaposlena djelatnika, a do slušatelja se prenosi preko 22 vlastita odašiljača, internetom i drugim kanalima za distribuciju programa, širom Hrvatske i svijeta.

Osim izvrsne slušanosti radnim danom, Radio Kaj ima visoku slušanost tijekom vikenda. Najslušanije su emisije Po kajkavskom kraju i Kaj vu duši, te brojna javljanja reportera Radija Kaj u program izravno s terena.  Više…

KOPRIVNICA – Prestižni naslov „Bolnica prijatelj djece“ danas je uručeno pedijatriji koprivničke Opće bolnice „Doktor Tomislav Bardek“. Da bi dobili ovaj naslov, morali su zadovoljiti nekoliko kriterija čiji je glavni cilj humanizacija bolničkog odjela te ostvarivanje suvremene ideje otvorene bolnice, kaže predstojnica odjela pedijatrije koprivničke bolnice Maja Toth Mršić. Ovaj naslov dodjeljuje se u sklopu akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“ koji je pokrenut 1999. godine. Do sada u našoj zemlji ovu titulu nosi 40-ak bolnica, ističe u ime središnjeg koordinacijskog odbora ove akcije, doktorica Dubravka Lipovec. Priznanje „Bolnica prijatelj djece“ dodijeljena je na samom početku Dječjeg tjedna u Koprivnici, a to dobiva poseban značaj, kaže gradonačelnica Vesna Želježnjak. Iza svega ovoga stoji veliki trud zaposlenika i prijatelja bolnice, ističe sanacijska upraviteljica bolnice Sandra Sinjeri koja je ujedno i najavila početak gradnje novog odjela pedijatrije još ove godine. Program dodijele ovog značajnog priznanja koprivničkoj bolnici uveličali su mališani koprivničkih vrtića.

VARAŽDIN – Okrugli stol na temu „Demografska slika Varaždinske županije – stanje i perspektive“, čiji je cilj potaknuti demografski rast i pridonijeti oporavku demografskih pokazatelja u narednom razdoblju, održan je danas u Varaždinu. Na temu demografskih trendova u Varaždinskoj županiji i očekivanih promjena do 2050. godine predavanje je održao profesor s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Anđelko Akrap. Slaba ekonomska situacija, kao i brojna nerazvijena područja uzrok su konstantnom padu broja stanovnika u Varaždinskoj županiji, koja je u Hrvatskoj posljednja na listi vitalnog indeksa, odnosno odnosa broja rođenih i preminulih. Naime, županija svake godine gubi oko 700 stanovnika. Rješenje je prije svega u politici okrenutosti prema mladima, napominje profesor Akrap. Inače, prema posljednjem popisu stanovnika Varaždinska županija je u odnosnu na popis iz 2001. godine izgubila oko 10 tisuća stanovnika.

KRIŽEVCI – Križevačko Društvo Crvenog križa dobilo je donaciju proizvođača organizacije voćara Zagrebačke županije. Radi se o 40 tona jabuka, koje će se distribuirati učenicima osnovnih škola, starijima osobama i osobama s invaliditetom. Tim je povodom danas održan sastanak u prostorima Male gradske vijećnice u Križevcima. Riječ je zapravo o jednom o programa Europske unije, kaže gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, dok je predstavnik Zadruge Zagrebački voćnjaci Dejan Jaić naglasio kako prvih pet tona jabuka u Križevce dolazi ovoga petka. Distribucija prvo kreće po križevačkim osnovnim školama, a jabuke su pakirane po 15 kilograma.

rakitje škola kožićRAKITJE – U Rakitju je otvorena novosagrađena, niskoenergetska školska-sportska dvorana. U gradnju i opremanje ovoga objekta Grad Sveta Nedelja i Zagrebačka županija zajedno su uložili 26 milijuna kuna. Svečanosti otvorenja, uz ostale, prisustvovali su potpredsjednik Sabora RH Željko Reiner, župan Stjepan Kožić, njegov zamjenik Rudolf Vujević, gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin…

Ponosni smo, jer ovo je jedan od najmodernijih školskih-sportskih objekata. Ne samo u županiji. Siguran sam da će djeca ovu dvoranu osjetiti kao svoj drugi dom, da će nastava tjelesne i zdravstvene kulture sada biti na daleko višem nivou, da će se djeca s natjecanja vraćati s kolajnama – rekao je župan Kožić, dodavši da Županija u obrazovanje godinama ulaže značajna sredstva.

ZAGREB – Natječaj za dodjelu najviše 80 srednjoškolskih stipendija Grada Zagreba učenicima za školsku godinu 2015./2016. raspisao je zagrebački gradonačelnik . Pravo sudjelovanja imaju učenici trećeg ili četvrtog razreda zagrebačkih srednjih škola odnosno Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina u Velikoj Gorici i da su završili prethodne razrede s odličnim uspjehom. Uvjet je i neprekidno prebivalište u Zagrebu barem godinu dana, da nisu stariji od 18 godina te su državljani RH. Stipendija Grada Zagreba dodjeljuje se za 12 mjeseci, računajući od 1. rujna 2015., čiji se Iznos utvrđuje u visini 35% prosječne neto plaće u Gradu Zagrebu za prvih osam mjeseci ove godine.

ČAKOVEC – U ponedjeljak, 05. listopada 2015. godine župan Međimurske županije Matija Posavec, sa zamjenicima i pročelnikom nagradit će umirovljene učitelje, profesore, pedagoge, mentore i ravnatelje s područja Međimurja, u školskoj godini 2014./2015.

Pritom će im čestitati na obavljanju jednog od najodgovornijih i najtežih poslova, edukaciji djece te odati priznanje njihovom dosadašnjem radu u okviru obilježavanja 5. listopada, Svjetskog dana učitelja.

loading