Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 5.-7.8.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Počela je obnova studentskog doma Lašćina. Nakon 15. srpnja, kad su se iselili i posljednji studenti, krenula je druga faza obnove. Naime prošlo ljeto uređeni su 3., 05.,06. te 8 paviljon, a sada će novi namještaj i parketi biti postavljeni u 5 preostalih paviljona. Osim toga bit će uređena i menza. Za sve to SC će izdvojiti 750 tisuća kuna, a radovi bi trebali biti gotovi 01. rujna kada se useljavaju prvi studenti.

ZAGREB – Listu najboljih programa koji na drugačiji način prezentiraju europske gradove i ističu njihovu originalnost napravio je Britanski list The Guardian. Na toj listi našla i tura „Nepoznati Zagreb“ koja turiste upoznaje s već pomalo zaboravljenim zagrebačkim lokacijama i to kroz legende. Turu je prije tri godine osmislila i vodi je Zagrepčanka Iva Silla. Zagreb se na ovoj listi našao uz Amsterdam, Stockhlm, Lisabon,Pariz i Barcelonu.

ZAGREB – Za nastup na poduzetničkim manifestacijama poduzetnicima sa svog područja Zagrebačka županija dodijelit će bespovratnih 200 tisuća kuna. Natječaj je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 1. prosinca 2016. Sredstva će se dodijeliti za zakup, uređenje i opremanje izložbenog prostora te za trošak izrade promidžbenih materijala koji će se koristiti na manifestaciji. Dodijeljena sredstva mogu iznositi do 50% prihvatljivih troškova projekta, a najviše do 7.500 kuna za nastup na manifestacijama u Republici Hrvatskoj te do 30.000 kuna za manifestacije u inozemstvu.

VARAŽDIN – Varaždinski folklorni ansambl boravi u Njemačkoj gdje do 9. kolovoza sudjeluje će na međunarodnom festivalu folklora Trachtenfest  u Schwalenbergu.  Varaždinci su se na ovom festivalu predstavili već dva puta i to 2008. i 2012. godine, a osim njih, na festivalu u Schwalenbergu sudjeluju i folkloraši iz Austrije, Njemačke, Letonije, Škotske, Perua i Irske, a Varaždinski folklorni ansambl predstavit će se izvođenjem koreografija zagorskih, međimurskih i bunjevačkih plesova i pjesama.

KRAPINA – Popularna i već tradicionalna manifestacija Ljeto u Krapini počinje ove subote, 06. kolovoza i zanimljivim sadržajima uveseljavat će Krapinčane i njihove goste tijekom svih kolovoških vikenda. Turistička zajednica grada Krapine, Pučko otvoreno učilište Krapina i Grad Krapina, kao organizatori, i ove su godine pripremili raznolik i zanimljiv edukativno-zabavni program, a sva subotnja događanja odvijat će se u Gradskoj galeriji u Magistratskoj ulici, a nedjeljna, tradicionalno, na Hušnjakovom, te predstave u večernjim satima u dvorištu Gradske galerije. Iznimka je 13. kolovoz, kada će program svojim nastupom obogatiti Gradski puhački orkestar, čiji će koncert biti održan kod Starog grada.

SERDAHELJ – U mađarskom pograničnom naselju Serdehelj ove će se subote 06. kolovoza održati 16. po redu Festival gibanice. Manifestacija u prvi plan stavlja žene – domaćice koje se natječu u spremanju te popularne poslastice, a koja se nerijetko spravlja i danas u Međimurju.

loading