Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 6.5.2017.

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Svečanost otvaranja novouređenog igrališta za odbojku i rukomet na pijesku te prostora za potrebe klubova odbojke i rukometa na pijesku upriličena je u subotu, 06. svibnja 2017. na Gradskim bazenima „Marija Ružić“ u Čakovcu. Igrališta su otvorili predsjednik Kluba odbojke na pijesku Ivan Vabec, predsjednik Kluba rukometa na pijesku BHC Marko Hranilović te gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač. Nakon otvorenja, odigrana je  i revijalna utakmica odbojke na pijesku između momčadi Grada Čakovca i čakovečkih sportskih trenera.

KOPRIVNICA – Najvažnija manifestacija u Koprivničko-križevačkoj županiji i jedna od značajnijih sajamskih priredbi u Republici Hrvatskoj na području stočarske, ratarske, ekološke, voćarske, vinogradarske i tradicijske proizvodnje te ostalog poduzetništva s posebnim naglaskom na ruralni razvoj, 21. Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije otvoreni su u subotu, 6. svibnja 2017. godine na koprivničkom sajmištu. Manifestaciju je otvorio koprivničko-križevački župan Darko Koren. U sklopu svečanosti otvorenja proglašeni su najbolji proizvođači kravljeg i kozjeg mlijeka, te najperspektivniji mladi proizvođači mlijeka i mesa iz Koprivnice, Križevaca i Đurđevca. Tijekom dana u sklopu 21. Dana travnjaka Koprivničko-križevačke županije na koprivničkom sajmištu održat će se dvodnevni konjički turnir, konjičke igre, Bambino kup, a nedjelja je posebno atraktivan dan. U nedjelju će se održati tradicionalno natjecanje u ručnoj košnji, te tradicijski prikaz ručne košnje i košnje s konjskom kosom kao i rastepanje, okretanje i sušenje sijena.

PRELOG – U okviru obilježavanja Dana Međimurske županije, učenici, profesori i mentori Srednje škole Prelog će u subotu, 06. svibnja 2017. od 08,00 sati predstaviti projekt „Gastromanija“, kojim pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske njeguje tradiciju turističkih događanja i time obogaćuje ponudu grada Preloga i Međimurske županije. Prvi dio se sastoji od kuhanja međimurskog tradicionalnog jela, dok je drugi dio zamišljen kao niz radionica i performansa učenika svih smjerova Srednje škole Prelog.

ZAGREBU sklopu svjetskog dana gradskih šetnji – za koji se već prijavilo 212 gradova u 36 država svijeta na 6 kontinenata – u Zagrebu će u subotu, 6. svibnja 2017. biti održana edukativna šetnja o nastanku Zagreba uz željezničku prugu.  Uz povijesne informacije, sudionici će imat priliku razgovarati i o trenutnoj situaciji prostora uz prugu te mogućnostima za budući, daljnji razvoj. Obilazak je moguć i biciklom. Sastanak svih zainteresiranih je kod sjenice s fontanom na početku Radničke ceste, na križanju s Držićevom ulico u 17,00 sati. Trajanje šetnje je oko tri sata.

ZAGREB – Zagrebački zoološki vrt već tradicionalno održat će Dan Australije.  U subotu, 6. svibnja 2017. od 11,00 do 18,00 sati Zagrepčani i njihovi gosti na jedinstven način mogu upoznati neobične životinje, običaje, sportove i gastronomiju najmanjeg kontinenta na svijetu. Među najslavnijim predstavnicima australskih životinjskih vrsta koje se mogu vidjeti u Maksimiru su crvenovrati valabi, četkastorepi penjaš, tobolčarska mačka i mali zlatni letaš. Za najmlađe posjetioce bit će organizirane likovne radionice, a oni sportskog duha moći će se okušati u australskom nogometu.

KRAŠIĆ – U tijeku su dani krašićkog kraja, tradicionalna manifestacija koja se već dugi niz godina obilježava povodom rođendana blaženog kardinala Alojzija Stepinca. Tim povodom organiziran je bogat zabavni, kulturni i sportski program u sklopu kojega će biti održani koncerti, izložbe, a po prvi puta i dječja smotru folklora. U subotu, 06. svibnja 2017. od 08,00 sati održava se likovna kolonija,  a u prostorijama Općinske vijećnice može se pogledati i izložba radova s prošlogodišnje kolonije. Posebno zanimljivo bit će u nedjelju, 07. svibnja 2017. na glavnom trgu gdje će se održati 20. Atletska utrka Dolinom kardinala i Brdska biciklijada. Biciklijada starta u 9,45 sati, a utrka u 20,00 sati. Dani Krašićkog kraja završit će proslavom Dana Općine Krašić u ponedjeljak, 08. svibnja, kada će se održati svečana sjednica Općinskog vijeća.

loading