Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 6.8.2015.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Sastanak sa sindikalnom povjerenicom Sindikata EKN Lidijom Jagarinec i zamjenicom Renatom Tišljer u Gradskoj upravi održao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Povod je bila potencijalna ZET-ova blokada Imunološkog zavoda, no unatoč postojećem dugovanju od 93 tisuće kuna do blokade neće doći. Naime, gradonačelnik je istaknuo da i dalje stoji ponuda Grada Zagreba koja ide za sustavnim rješenjem problema, a i u ovoj situaciji, kada radnici ne mogu do svojih plaća, moguća je, ako nema drugog rješenja, i pozajmica Grada Zagreba koja bi pomogla da zaposlenici dobiju barem dio svojih primanja.

KOPRIVNICA – Sastanak za pripremu projekta „Prilika za sve“ održan je u prostorima Koprivničko-križevačke županije. Županija kao prijavitelj u suradnji s PORA-om, Razvojnom agencijom Podravine i Prigorja, te 20-ak škola kao partnerima, 15 osnovnih i šest srednjih, priprema projekt za pomoćnike u nastavi. Tim će projektom biti obuhvaćene škole kojima je Koprivničko-križevačka županija osnivač. Projekt je u završnoj fazi, a pridonijet će socijalnoj integraciji i inkluzivnom obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju te pružiti jednake mogućnosti za sve učenike.

KRAPINA – Poziv građanima, udrugama, građanskim inicijativama, zakladama, javnim i privatnim ustanovama da svojim prijedlozima i sugestijama pridonesu donošenju kvalitetnog i provedivog Master plana razvoja turizma za razdoblje 2016.-2025. godine, uputila je Krapinsko-zagorska županija. Definiranje desetogodišnjeg plana omogućit će turističko strukturiranje destinacije na način da se kreiraju specifični turistički proizvodi iza kojih stoje usluge, organizacija, infrastruktura, oprema i resursi kao faktori podrške razvoju turizma.

VARAŽDIN – Restoran prehrane za zaposlenike otvoren je danas  u prostorima Opće bolnice Varaždin. Novi restoran prehrane za zaposlenike varaždinske bolnice  površine 280 četvornih metara, vrijedan 360 tisuća kuna, opremljen i uređen isključivo iz donatorskih sredstava otvorio je župan Varaždinske županije Predrag Štromar. Inače, među 33 hrvatske bolnice u sanaciji, 11 je  poslovalo pozitivno, a među njima je upravo Opća bolnica Varaždin.

KRAPINA – Nakon što je gradska plinara Krapina kraju privela 1. etapu radova na rekonstrukciji glavnog i pomoćnog plinovoda u Ulici Matije Gupca te se ovih dana očekuje površinsko uređenje spomenute ulice, danas su započeli radovi u Magistratskoj ulici. Promet od Trga Ljudevita Gaja Magistratskom ulicom je zatvoren, a gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović građane moli za strpljenje i naglašava kako su ovi radovi preduvjet za površinsko uređenje centra grada. Radovi na rekonstrukciji komunalne infrastrukture izvodit će se do početka rujna, odnosno festivalskog tjedna, kada će biti zaustavljeni i nastavljeni nakon Tjedna kajkavske kulture.

ČAKOVEC – Humanitarna prodaja obojenih kišobrana sa manifestacije Porcijunkulovo, u organizaciji Turističke zajednice Grada Čakovca počinje od idućeg tjedna. Minimalna cijena jednog kišobrana je dvjesto kuna, a sav prikupljen novac namijenjen je za malog Lovru Pergara kojem je potrebna operacija oka. Autori obojenih kišobrana će imati pravo prvokupa, a svaki kišobran koji neće naći svojeg vlasnika bit će pušten u slobodnu prodaju. Zahvaljujemo svima koji su svojim radovima uljepšali naš grad i tako ga učinili posebnim – poručuju iz TZ grada Čakovca.

 

loading