Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 6.9.2015.

Posted in Vijesti

KRAPINA – Tjedan kajkavske kulture u Festivalskoj dvorani u nedjelju 6. rujna 2015. godine, u ime pokrivitelja Ministarstva kulture Republike Hrvatske otvorio je Alen Kajmović, zamjenik ministra kulture. Djeca iz zagorskih dječjih vrtića u igri, plesu i pjesmi sudjelovali su u tradicionalnoj priredbi Pozdrav KAJ-u. krapina 2015 izložbaPotom je na Trgu Ljudevita Gaja uslijedio veliki tradicionalni koncert Radija Kaj Kaj vu duši na kojem su nastupili: Kavaliri, Črleni lajbeki, Tamburaši noći, Žice Krapinice, Brajde, KUD Ilirci, Gordana Ivanjek Tušek, Radek Brodarec, Gabrijela Hrženjak, Iva Ranogajec Inkret, Kušlec, Ivan Benc, Rajko Suhodolčan, Branko Greblički Ventek, Pleteri i Ivica Pepelko. Više…

ZAGORSKA SELA – Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Siniša Hajdaš Dončić i ministar gospodarskog razvoja i tehnologije Republike Slovenije Zdravko Počivalšek susreli su se 6. rujna 2015. godine u općini Zagorska Sela i tom prilikom obišli radove na rekonstrukciji državne ceste D 229, prometnicu od Miljane do Zagorskih sela, koju Hrvatske ceste investicijom od 15 milijuna rekonstruiraju u dužini pet kilometara, te investicijom od ukupno tri milijuna kuna rješavaju dugogodišnji problem dvaju klizišta.

Radove su Hrvatske ceste započele u travnju ove godine i završavaju početkom prosinca. Cesta se spaja na pogranični most Plavić – Sedlarjevo, preko rijeke Sutle, te će nakon rekonstrukcije dići kvalitetu i sigurnost prometa stanovnika dviju susjednih općina Zagorskih sela i Podčetreteka.

Na dnevnom redu su i razgovari o sporazumu koje će potpisati dvije države vezano za ulaganja i održavanje pograničnih mostova uzduž granice, a čije se potpisivanje planira krajem rujna. Od 16 mostova pojedini su u vrlo dobrom stanju poput mosta u Murskom Središću, a pojedini u rizičnom, poput mosta u Bregani ti Brod na Kupi i zahtijevaju žurnu sanaciju.

loading