Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 7.12.2015.

Posted in Vijesti

SESVETE – Varaždinsku ulicu u Sesvetama, na dionici od Bjelovarske ceste do Varaždinskog odvojka, na čijoj je dužini od 600 metara sa 750 tona asfalta uređen istočni prometni trak, pustio je rano jutros u promet zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Dva dana prije zadanog roka završeni su radovi vrijednosti od gotovo milijun kuna koje su zajednički financirali Gradski uredi i GČ Sesvete Gradonačelnik Bandić je do Božića najavio i otvaranje Brezovačkog puta I. i IV.

ZAGREB – Zagrebačka županija već godinama je po svim makro i mikro ekonomskim pokazateljima razvoja, BDP-a i privlačenja novih investicija među prve je četiri županije u državi. Da bi pratila suvremene trenove te pojačala svoju konkurentnost i razvoj, danas je organizirana konferencija na temu Zagrebačka županija – pametna županija. Cilj je među ostalim educirati i podići svijest ljudi što znači termin „pametne“ općine, gradovi i županije. To su svi vidovi usluga koje građanima omogućuju bolji javni servis i kvalitetu življenja temeljeni na korištenju naprednih tehnologija. Na konferenciji su bili prisutni brojni načelnici i gradonačelnici, direktori i ravnatelji javnih ustanova kao i poduzetnici i gospodarstvenici . Implementacija ovih znanja moguća je u gotovo svim segmentima gospodarstva, olakšavanja prometne povezanosti i usluga u javnom prijevozu do turizma i poljoprivrede.

KOPRIVNICA – Već desetak godina grad Koprivnica svojim umirovljenicima dijeli božićnice. Pravo na božićnicu ostvaruju umirovljenici čija mirovina za listopad sa svim dodacima ne prelazi 1.700 kuna, a isplata je počela danas. Prve božićnice u iznosu od 200 kuna jutros je podijelila gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak te umirovljenicima poželjela ugodne božićne i novogodišnje blagdane. Do kraja tjedna umirovljenici božićnicu mogu podići u gradskoj vjenčaonici, a sa sobom moraju ponijeti osobnu iskaznicu i dokaz o visini mirovine za listopad. Umirovljenici gradske božićnice mogu podići i nakon ovog tjedna, kaže pročelnica za društvene djelatnosti grada Koprivnice Kristina Cvitić, na blagajni gradske uprave sve do Badnjaka, a nakon toga isplata nije moguća. Svrha ovog darivanja umirovljenika, napominju u Gradu Koprivnici, je doprinijeti blagdanskom ugođaju u njihovim skromnim domovima.

ČAKOVEC – Sastanak na temu rješavanja problematike zlostavljanja pasa u romskim naseljima održali su jutros u Velikoj vijećnici Međimurske županije međimurski načelnici, predstavnici PU međimurske, veterinarske inspekcije, Udruge Prijatelji životinja, Udruge mladih Roma, Centra za socijalnu skrb s međimurskim županom Matijom Posavcem. Podsjetimo, cijeli slučaj maltretiranja životinja prijavio je prije nekoliko dana predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine u Općini Pribislavec Kristijan Balog, koji ističe da se takvi slučajevi pojavljuju u svih 12 romskih naselja u Međimurju. Zaštitu identiteta, odnosno anonimnost svima koji prijave takve slučajeve jamči međimurska PU, a da bi to trebali učiniti i svi ostali koji imaju takve ili slične spoznaje, naglašava župan Posavec.

ZAGREB – Među  300 najmoćnijih žena u hrvatskom biznisu, prema izboru tjednika Lider, drugoplasirana je predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana  Stoji. Članica Uprave Zagrebačkog holdinga Daniela Franić zauzela je peto mjesto u izboru 150 najutjecajnijih članica uprave. Inače, ovaj tjednik već 11 godinu zaredom sastavlja listu 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa, a uvrštavanje dviju vodećih žena Holdinga priznanje je poslovnim rezultatima koje Zagrebački holding ostvaruje pod njihovim vodstvom.

ZAGREB – Stipendije za učenike i studente slabijeg socijalnog statusa Grad Zagreb dodjeljuje unazad osam godina, a za tekuću školsku odnosno akademsku godinu bit će ih dodijeljeno ukupno 60, odnosno 30 učeničkih te 30 studentskih. Stipendija se dodjeljuje na osnovi kriterija utvrđenih Odlukom o Stipendiji Grada Zagreba za učenike i studente slabijeg socijalnog statusa, a natječaj je otvoren do 16. prosinca.

VARAŽDIN – Sjednica Generalne Skupštine Središnjeg europskog transportnog koridora – Europske grupacije za teritorijalnu suradnju bila je  prigoda za učlanjenje Varaždinske, Primorsko-goranske i Karlovačke županije u tu grupaciju. U ime Varaždinske županije ugovor je potpisao zamjenik župan Alan Košić. Aktivnosti na uspostavi Srednjoeuropskog prometnog koridora započele su prije desetak godina. Ovaj prometni koridor povezivat će sjever i jug Europe, a počinje u regiji Skane, na najjužnijem dijelu Švedske i završavat će u Primorsko-goranskoj županiji. Uspostavljeni transportni koridor imat će svrhu ujednačavanja svih vrsta transporta te stvaranja mogućnosti za dinamičan razvoj regija na koridoru čineći ga istovremeno europskim logističkim i transportnim lancem.

ČAKOVEC – Pomoćnik ministra zdravlja RH Dragan Korolija-Marinić posjetit će danas Županijsku bolnicu Čakovec. Razlog njegova dolaska je instalacija ultrazvučnog uređaja više kategorije i zamjena digitalnih panela u bolnici. Ovaj uređaj nove generacije posjeduje programsku podršku koja omogućuje procjenu tvrdoće pojedinih tkiva, a ujedno ubrzava praćenje i pripreme bolesnika za transplantaciju  organa. Vrijednost mu je gotovo 800 tisuća kuna, a kupljen je sredstvima resornog ministarstva.

KRAPINA – S aktivnostima posredovanja za zapošljavanje u turističkoj sezoni na moru za 2016. godinu započeo je Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Krapina. Poslodavci iz priobalja tradicionalno dolaze predstaviti svoje tvrtke i potrebe za sezonskim radnicima, informirati nezaposlene osobe o mogućnostima i uvjetima rada u njihovoj tvrtki, te obaviti selekcijski intervju s osobama zainteresiranim za sezonsko zapošljavanje. Slobodna radna mjesta nude se na poslovima: sobarica, čistačica, pomoćni radnik u domaćinstvu, pizza majstor, kuhinjski radnik, kuhar, pomoćni kuhar, konobar te pomoćni konobar sa znanjem jednog stranog jezika. Prijave za sezonsko zapošljavanje mogu se predati u Područnom uredu Krapina i Ispostavama Zabok, Pregrada, Klanjec, Donja Stubica i Zlatar Bistrica, svaki radni dan od 7,00 – 15,00 sati, gdje se mogu dobiti i sve potrebne informacije.

KOPRIVNICA – Više od 100 kilograma raznih namirnica prikupljeno je u još jednoj akciji za koprivničku Socijalnu samoposlugu. Tom je akcijom obilježen i Međunarodni dan volontera. Bliže blagdani te u Socijalnoj samoposluzi planiraju što većem broju obitelji uljepšati Božić paketima s hranom i higijenskim potrepštinama. Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Udruge volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“ i ovoga puta su proveli akciju za koprivničku Socijalnu samoposlugu.

loading