Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 7.5.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Svoju kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba ove subote, 7. svibnja 2016. godine, najavila je i Sandra Švaljek, nezavisna zastupnica zagrebačke Gradske skupštine, iako će se lokalni izbori u RH održati u svibnju 2017. godine. Na temelju svog dosadašnjeg iskustva funkcioniranja grada te razumijevanja potreba Zagrepčana Švaljek će ponuditi program kroz tri stupa: unapređenje kvalitete života. Stavranje boljih prilika za zapošljavanje i poslovanje te bolje upravljanje gradom i gradskim resursima. Program će u potpunosti predstaviti kroz mjesec dana, a sa svojim listama kandidata u Zagrebu misli ići od najniže razine, mjesnih odbora preko GV do liste za Gradsku skupštinu. Podršku njenoj kandidaturi dao je i Vladimir Ferdelji kao nezavisni kandidat za zamjenika gradonačelnice.

VRBOVECProgram obilježavanja 40. obljetnice Turističke zajednice grada Vrbovca održan je ove subote u dvorani tamošnjeg Pučkog otvorenog učilišta. Osvrt na rad Zajednice od 1976. do 2016. godine  s naglaskom na najpoznatijoj gastronomsko-turističkoj manifestaciji „Kaj su jeli naši stari“, kojom su se sačuvali recepti i način pripreme nekih starih zaboravljenih tradicijskih jela, dala je direktorica Ana Bakran. Čestitke na kontinuitetu rada vrbovečke Turističke zajednice uputio je zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović. Uspješan rad svih dionika vrbovečkog turizma koji je jedan od rijetkih s četiri desetljeća  kontinuiteta rada,  pohvalila je i direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ružica Rašperić. Ladanjski turizam sa svakodnevnom ponudom dobre hrane i pića te biciklističke i  pješačko rekreativne rute, budućnost su turizma vrbovečkog kraja, rekao je gradonačelnik ujedno i predsjednik Turističke zajednice grada Vrbovca Vladimir Bregović. U kulturno- umjetničkom dijelu programa nastupili su HKUD „Petar Zrinski“ i Ogranak seljačke sloge Gradečki Pavlovec.

vrbovec bregovic tzvrbovec

ZAGREB- Cjelodnevna proslava Dana Europe na Europskom trgu u Zagrebu danas je u znaku bicikliranja. U organizaciji Grada Zagreba i pod pokroviteljstvom Kraljevine Nizozemske u sklopu projekta Cycling Festival Europe održana je biciklijada Orange Bike Ride kojoj su se pridružili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i 20-ak veleposlanika zemalja EU. Sloganom „Vozi za Zagreb“ u europskom biciklističkom izazovu cilj je pozvati što veći broj Zagrepčana da se uključe u projekt Cycling365 što mogu učiniti preuzimanjem aplikacije.Aktivacijom aplikacije i vožnjom na biciklu građani će pomoći da se Zagreb pozicionira visoko na ljestvici europskih gradova koji promoviraju bicikliranje kao zdraviji i kvalitetniji način života.U sklopu proslave na Europskom trgu može se uživati u odabiru europske gastronomije jer kulinarske delicije predstavlja 21 veleposlanstvo EU zemalja, tu su igrači Polo Bikea, a sve završava večernjim koncertom.

ZAGREB – Mjesto najboljih zagrebačkih slastica od danas je zagrebački park Zrinjevac. Petu godinu za redom slatka šetnica na Zrinjevcu, u sljedećih 10 dana okupit će najbolje izlagače – zagrebačke slastičare, a ukusni će zalogaji biti obogaćeni kreativnom glazbenom i zabavnom ponudom.

ČAKOVEC – Kao uvod u ovogodišnji sajam „Žena sam. Poduzetnica sam.“, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Međimurske županije organizira danas, 7. svibnja 2016. godine tribinu o ženskom poduzetništvu i značaju potpornih institucija u osnaživanju žena u gospodarstvu, koja se održava u čakovečkoj zgradi Scheier. Tribini će prisustvovati ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, župan Međimurske županije Matija Posavec, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, direktorica REDEA-e Sandra Polanec Marinović te brojne međimurske poduzetnice i ostali predstavnici privatnog i javnog sektora.

loading