Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 7.8.2015.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Javni poziv gradovima i općinama na svom području za dodjelu 2 milijuna kuna za programe ili projekte vezane uz poticanje razvoja poduzetničkih zona uputila je Zagrebačka županija. Poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 15. studenog. Prijavu mogu podnijeti isključivo gradovi i općine koji na svom području imaju poduzetničku zonu ucrtanu u Prostorni plan te imaju donesen Urbanistički plan uređenja zone kao i potrebnu dokumentaciju za izgradnju i uređenje infrastrukture. Podnositelj prijave mora osigurati dio vlastitih sredstava za projekt za koji traži sredstva od Zagrebačke županije i mora opravdati sva prethodno dodijeljena sredstva od Županije za poduzetničku zonu. Poticajna sredstva dodjeljuju se za izgradnju i uređenje infrastrukture do zone i u zoni kao i za uređenje zemljišta i okoliša u zoni.

ZAGREB – Hrvatski srednjoškolci, među kojima su učenici XV. I II. gimnazije iz Zagreba – osvojili su prvo mjesto na svjetskom prvenstvu u debati. Ovu prestižnu titulu odnijeli su u konkurenciji 53 svjetske zemlje, a pobijedili su u kategoriji država izvan engleskog govornog područja.

VARAŽDINSKE TOPLICE –  Danas održana svečana sjednica Gradskog vijeća centralno je događanje u programu obilježavanja Dana Grada Varaždinske Toplice. Prema riječima  gradonačelnice Goranke Štefanić, u proteklih godinu dana u gradu su ostvarena velika i brojna ulaganja, posebice na području prometne i komunalne infrastrukture. Tako je iz vlastitog proračuna u tu svrhu grad uložio više od 4 milijuna kuna, oko 8 i pol milijuna kuna sredstva su koja su stigla iz raznih ministarstava, a više od 10 milijuna kuna stiglo je iz proračuna Varaždinske županije, ŽUC-a i državnih tvrtki. U narednih godinu dana Grad će uložiti u obnovu klizišta, društvenih domova, izgradnju novog autobusnog kolodvora i dječjeg vrtića te još mnogo toga, ističe Štefanić.

MURSKO SREDIŠĆE – S postavljanjem informativnih punktova za građane nastavlja Međimurska policija. Policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće, danas će u vremenu od 11,00 do 13,00 sati, korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije uspostaviti informativni punkt i provoditi preventivne aktivnosti prema vozačima bicikala, pješacima, vozačima mopeda i motocikala kao najugroženijim sudionicima  u prometu, a također će preventivno djelovati i spram ostalih sudionika u prometu. Posjetitelji će moći dobiti tiskane preventivne materijale, kao i zatražiti provjeru negativnih bodova, zaštitnih i drugih mjera iz domene sigurnosti prometa.

KOPRIVNICA – Country vikend počinje danas na podravskom moru Šoderici. U organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i Konjičkog kluba Bilogorski renđeri naredna tri dana ispred kampa održat će se prvo izdanje ove jedinstvene manifestacije. Večeras sve posjetitelje očekuje kino na otvorenom od 21,00 sat, dok je svečano otvorenje manifestacije sutra u 10,00 sati. Na Šoderici će biti naselje u western stilu, konjičke igre, učenje kaubojskog plesa, kaubojska jela, a posjetitelji će moći zajahati i električnog bika. Nastupit će i prva line dance grupa u Hrvatskoj koja djeluje u sklopu Bilogorskih  renđera, a posjetitelji će moći naučiti i korake te zaplesati western ples. Bit će tu i koncerata, a u nedjelju će Country vikend završiti u kasno poslijepodnevnim satima. Medijski pokrovitelj je Radio Kaj čija će terenska ekipa tijekom subote u indijanskom selu imati studio i izravno se javljati u program.

TUHELJ – Program proslave Dana Općine Tuhelj počinje danas i traje do 23. kolovoza. Budući da se u vrijeme proslave Dana Općine, koji se obilježava 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe, žele predstaviti sve općinske udruge i aktivnosti kojima se žitelji bave, program je iznimno bogat. Danas od 19,00 sati na rasporedu je tradicionalno pečenje kuruze i igre za djecu i odrasle, a sutra od 15,00 sati Sajmeni dan. Novina u programu i posebna atrakcija bit će Gala večer u ringu koja će se održati 14. kolovoza.

KRAPINA – Pred nama je drugi vikend popularne i tradicionalne manifestacije „Ljeto u Krapini“ koja traje do 30. kolovoza. Bogat i raznolik program počinje već sutra ispred festivalske dvorane, izvedbom predstave „Sladoled“ teatra Gavran, s početkom u 21,00 sat. U nedjelju, 9. kolovoza, na nalazištu pračovjeka Hušnjakovo, na rasporedu je tematski program „Krapina iz davnina“, u sklopu kojeg će se moći čuti Tamburaški orkestar iz Mihovljana, vidjeti prezentacije Zagorske svadbe Muzeja „Staro selo“ Kumrovec i legende o Čehu, Lehu i Mehu KUD-a Krapina. Za najmlađe organizatori pripremaju predstavu, radionicu i pričaonicu za djecu, a od ostalih zabavno glazbenih sadržaja izdvajamo koncert Bojana Jambrošića od 17,00 sati, te nastup Črlenih Lajbeka u večernjim satima.

 

 

 

loading